Articolul precedentDând slavă lui Dumnezeu
  Articolul următorRenunțând la umflături

  Domnul să îți dea după credinţa ta

  Când a plecat de acolo, s-au luat după Isus doi orbi, care strigau şi ziceau: „Ai milă de noi. Fiul lui David!” După ce a intrat în casă, orbii au venit la El. Şi Isus le-a zis: „Credeţi că pot face lucrul acesta?” „Da, Doamne”, l-au răspuns ei. Atunci S-a atins de ochii lor şi a zis: „Facă-vi-se după credinţa voastră!” Şi li s-au deschis ochii. Isus le-a poruncit cu tot dinadinsul şi le-a zis: „Vedeţi să nu ştie nimeni.” Dar ei, cum au ieşit, au răspândit vestea despre El în tot ţinutul acela. – Matei 9:27-31

  Aici, în Rusia, am aflat despre o emisiune TV în cadrul căreia telespectatorii scriau pe o bucată de hârtie un motiv de rugăciune, pe orice subiect, şi cineva din studio se ruga pentru toţi cei care participau în acest fel. Am scris şi eu o cerere de rugăciune. L-am implorat pe Dumnezeu să aibă îndurare faţă de fratele meu, care în decursul ultimului an îşi pierduse vederea.

  Până să ajungă să nu mai vadă cu ambii ochi, putea vedea cu unul singur, cu celălalt nemaivăzând de trei ani. Când a început să îşi piardă vederea şi la al doilea ochi, a fost supus multor operaţii; din nefericire, niciuna nu a reuşit.

  Când a rămas orb, l-a cerut lui Dumnezeu două lucruri: să îl lase să îşi vadă soţia – chiar dacă numai puţin – pentru că, evident, o iubea şi voia să o vadă, şi să îşi vadă farfuria când mânca, fiindcă avea dificultăţi cu mâncatul.

  Când am scris biletul cu motivul de rugăciune, am început să mă rog intens şi am crezut că Domnul va răspunde la rugăciunea mea şi a fratelui meu.

  Într-un final, medicii au venit cu ideea unei alte operaţii la ochiul cu care nu mai vedea de câţiva ani. Şi operaţia a reuşit. Azi, fratele meu îşi poate vedea soţia şi farfuria cu mâncare. Sunt arii foarte înguste de vedere, dar reprezintă răspunsul la rugăciunea noastră. Cât ceri, atâta primeşti!

  Nu există nimic magic cu privire la emisiunea TV despre rugăciune; ni se spune: „Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi” (Matei 21:22), aşa că uneori nu trebuie decât să cerem. În Ioan 16:24 se spune: „Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu, cereţi şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină!” Slavă Domnului pentru iubirea, mila şi minunile Sale preţioase, pe care continuă să le manifeste în viaţa noastră!

  Raisa Ostrovskaya

  Domnul să îți dea după credinţa ta - 2017. „Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu, cereţi şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină!” Slavă Domnului pentru iubirea, mila şi minunile Sale preţioase, pe care continuă să le manifeste în viaţa noastră!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...