Articolul precedentDând slavă lui Dumnezeu
  Articolul următorRenunțând la umflături

  Domnul să îți dea după credinţa ta

  Când a plecat de acolo, s-au luat după Isus doi orbi, care strigau şi ziceau: „Ai milă de noi. Fiul lui David!” După ce a intrat în casă, orbii au venit la El. Şi Isus le-a zis: „Credeţi că pot face lucrul acesta?” „Da, Doamne”, l-au răspuns ei. Atunci S-a atins de ochii lor şi a zis: „Facă-vi-se după credinţa voastră!” Şi li s-au deschis ochii. Isus le-a poruncit cu tot dinadinsul şi le-a zis: „Vedeţi să nu ştie nimeni.” Dar ei, cum au ieşit, au răspândit vestea despre El în tot ţinutul acela. – Matei 9:27-31

  Aici, în Rusia, am aflat despre o emisiune TV în cadrul căreia telespectatorii scriau pe o bucată de hârtie un motiv de rugăciune, pe orice subiect, şi cineva din studio se ruga pentru toţi cei care participau în acest fel. Am scris şi eu o cerere de rugăciune. L-am implorat pe Dumnezeu să aibă îndurare faţă de fratele meu, care în decursul ultimului an îşi pierduse vederea.

  Până să ajungă să nu mai vadă cu ambii ochi, putea vedea cu unul singur, cu celălalt nemaivăzând de trei ani. Când a început să îşi piardă vederea şi la al doilea ochi, a fost supus multor operaţii; din nefericire, niciuna nu a reuşit.

  Când a rămas orb, l-a cerut lui Dumnezeu două lucruri: să îl lase să îşi vadă soţia – chiar dacă numai puţin – pentru că, evident, o iubea şi voia să o vadă, şi să îşi vadă farfuria când mânca, fiindcă avea dificultăţi cu mâncatul.

  Când am scris biletul cu motivul de rugăciune, am început să mă rog intens şi am crezut că Domnul va răspunde la rugăciunea mea şi a fratelui meu.

  Într-un final, medicii au venit cu ideea unei alte operaţii la ochiul cu care nu mai vedea de câţiva ani. Şi operaţia a reuşit. Azi, fratele meu îşi poate vedea soţia şi farfuria cu mâncare. Sunt arii foarte înguste de vedere, dar reprezintă răspunsul la rugăciunea noastră. Cât ceri, atâta primeşti!

  Nu există nimic magic cu privire la emisiunea TV despre rugăciune; ni se spune: „Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi” (Matei 21:22), aşa că uneori nu trebuie decât să cerem. În Ioan 16:24 se spune: „Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu, cereţi şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină!” Slavă Domnului pentru iubirea, mila şi minunile Sale preţioase, pe care continuă să le manifeste în viaţa noastră!

  Raisa Ostrovskaya

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...