Articolul precedentRenunțând la umflături
  Articolul următorDarul neputinței

  Sub grija Sa

  Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac. Psalmul 121:7-8

  Era joi dimineaţa devreme când am fost trezită de nişte zgomote de afară. Pentru că eram obosită din cauză că muncisem cu o seară înainte, le-am ignorat şi m-am culcat la loc. După aproximativ o jumătate de oră, am auzit strigăte care veneau din propria casă: „Poliţia! Poliţia!” Deschizând uşa la dormitor, am dat nas în nas cu doi poliţişti urcând pe scări. „Este casa dumneavoastră?”

  Derutată, le-am spus că „da”, iar ei m-au rugat să cobor să îmi opresc alarma. Cum au intrat poliţiştii în casă când eu aveam uşile încuiate? I-am rugat să îmi explice ce se întâmplase. Mi-au spus că pornise alarma, iar firma de securitate nu putuse să mă contacteze, aşa că îi solicitase pe ei să ia legătura cu mine. Telefonul meu era pe modul silenţios din seara anterioară, de când lucrasem, şi uitasem să repornesc sunetul; prin urmare, nu am auzit telefonul când firma de pază mă căutase.

  Poliţiştii mi-au mai spus că găsiseră deschisă uşa din spatele casei, aşa că au intrat şi au cercetat parterul şi se pregăteau să cerceteze etajul. În primul şi în primul rând, nu ştiam că uşa din spate era deschisă, iar partea şi mai ciudată era că nu am auzit alarma. Deşi am un somn superficial, dormisem cu alarma pornită. Poliţia mi-a întocmit dosar de alarmă falsă, dar o săptămână mai târziu, un vecin mi-a adus la cunoştinţă că, atunci când au examinat filmarea de pe camera de supraveghere din noaptea incidentului, au văzut doi bărbaţi ieşind în fugă din casa mea. Poliţia a luat filmul, iar ulterior i-au putut găsi şi aresta pe hoţi.

  Uneori ne rugăm cerându-I lui Dumnezeu să ne ocrotească şi să vegheze asupra noastră în noaptea care ne stă înainte. Posibil ca aceste rugăciuni să fie o rutină, dar în noaptea aceea eu ştiu că Dumnezeu a fost cel care m-a ocrotit. De ce nu m-a trezit alarma? Ştiu că Dumnezeu a făcut să dorm adânc. Ştia că, dacă m-aş fi trezit, probabil aş fi coborât scările şi aş fi dat nas în nas cu intruşii. Această poveste ar fi putut avea un final foarte diferit. Să nu considerăm că ocrotirea lui Dumnezeu vine de la sine!

  Agnes Vaughan

  Sub grija Sa - 2017. Ştiu că Dumnezeu a făcut să dorm adânc. Ştia că, dacă m-aş fi trezit, probabil aş fi coborât scările şi aş fi dat nas în nas cu intruşii. Această poveste ar fi putut avea un final foarte diferit. Să nu considerăm că ocrotirea lui Dumnezeu vine de la sine!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...