Articolul precedentDarul neputinței
  Articolul următorUn remediu pentru vinovăție

  Un drum al credinţei

  Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici acolo”, şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă. Matei 17:20

  Să renunţi la viaţa ta dintr-un oraş, să te muţi în colţul celălalt de ţară şi să o iei de la capăt într-un alt loc nu e niciodată o decizie uşor de luat. Totuşi eu şi soţul meu am simţit convingerea că era timpul să facem din nou această mutare. Aveam amândoi locuri de muncă foarte solicitante şi stresante care nu prea ne mai atrăgeau. Voiam să ne bucurăm de o viaţă mai bună decât cea din prezent.

  Ne-am hotărât să facem din această mutare subiect de rugăciune. Ne gândeam să ne mutăm în Sud, dar în acelaşi timp voiam să fim deschişi îndrumării divine. Ne-am rugat câţiva ani şi nu părea să vină vreun răspuns de la Dumnezeu. Au apărut câteva ocazii, dar nu s-au concretizat. Trebuie să recunosc că ne-am descurajat uneori, iar alteori chiar ne-am întrebat dacă Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile şi care este voinţa Sa pentru noi.

  Participam la un studiu biblic la biserică atunci când am simţit efectiv că Dumnezeu mi Se adresează. Discutam despre chemarea lui Avraam de către Dumnezeu să-şi lase ţara natală şi să se mute într-o altă ţară, pe care Dumnezeu i-o va arăta (Geneza 12:1-4). O doamnă din grupul de studiu a accentuat faptul că Avraam a împachetat totul şi a plecat fără ca măcar să ştie unde merge. A avut încredere că Dumnezeu îl va conduce, în timp ce această doamnă vorbea, am început să-mi dau seama ce anume ne chema Dumnezeu să facem. Biserica în care ne aflam nu era cea de care aparţineam, aşa că eu cred că Dumnezeu ne-a condus să mergem acolo ca să primim acest mesaj.

  I-am împărtăşit soţului meu convingerea, iar el a fost de acord cu mine. Prin urmare şi prin credinţă, am început să ne împachetăm lucrurile şi să le depozităm. Pentru o vreme, nu s-a întâmplat nimic. Totuşi locurile noastre de muncă deveneau din ce în ce mai stresante, până în punctul în care chiar ne-au afectat sănătatea. Amândoi ne-am simţit îndemnaţi să renunţăm la serviciu şi să ne punem credinţa în faptul că Dumnezeu ne va deschide uşi. Prietenii considerau că facem o nebunie să renunţăm la serviciu pe timp de criză, însă atunci a început Dumnezeu să acţioneze. În decurs de câteva luni, El a deschis mai multe posibilităţi, pe care le-a redus treptat la una singură. Am ajuns să ne mutăm în Sud şi, pe tot parcursul mutării şi acomodării, am văzut cum Dumnezeu face minune după minune, pe măsură ce noi ne puneam credinţa în El. Dumnezeu a vrut să dăm dovadă de credinţă înainte ca El să răspundă. Categoric a fost un drum al credinţei!

  Karen Birkett Green

  Un drum al credinţei - 2017. Am ajuns să ne mutăm în Sud şi, pe tot parcursul mutării şi acomodării, am văzut cum Dumnezeu face minune după minune, pe măsură ce noi ne puneam credinţa în El. Dumnezeu a vrut să dăm dovadă de credinţă înainte ca El să răspundă. Categoric a fost un drum al credinţei!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...