Crize financiare

  De aceea aşa vorbeşte Domnul: „Dacă te vei lipi iarăşi de Mine, îţi voi răspunde iarăşi şi vei sta înaintea Mea; dacă vei despărţi ce este de preţ de ce este fără preţ, vei fi ca gura Mea. Ei să se întoarcă la tine, nu tu să te întorci la ei! Te voi face pentru poporul acesta ca un zid tare de aramă; ei se vor război cu tine, dar nu te vor birui; căci Eu voi fi cu tine, ca să te scap şi să te izbăvesc”, zice Domnul. „Te voi izbăvi din mâna celor răi şi te voi scăpa din mâna asupritorilor.” – Ieremia 15:19-21

  Văzând căderea unor naţiuni întregi şi crize în structurile financiare peste tot în lume, gândul mi se duce la ceva ce am citit cu ani în urmă.

  Când soţul meu concepea schiţele pentru Academia Rio Undo (un liceu creştin care, în 2013, a sărbătorit 50 de ani de la definitivarea construcţiei), unul dintre furnizorii de mobilier pentru cămine ne-a oferit câteva cadouri de mulţumire. Unul dintre acestea a constat într-un abonament la un club gen „cartea lunii”. Îmi aduc aminte de o carte scrisă sub formă de roman care vorbea despre crizele financiare. Era prin anii 1960 când am citit cartea. Unul dintre lucrurile care mi-au rămas în minte a fost gradul mare de interdependenţă din cadrul lumii financiare, astfel că, dacă o ţară pica, le trăgea după ea pe toate celelalte, ca piesele de domino.

  Acum suntem martorii unor crize financiare în foarte multe ţări. Nu e de mirare că oamenii vorbesc despre un singur guvern mondial. Aici, în Statele Unite, unde locuiesc eu, situaţia noastră financiară a ajuns la punctul critic cu ceva ani în urmă. Oameni care se considerau stabili din punct de vedere financiar se trezesc fără acea stabilitate sau că le e semnificativ redusă.

  Aflăm că nimic nu e sigur şi că nu ne putem baza decât pe Dumnezeu, ca să ne dea înţelepciune să facem alegeri corecte, atât spiritual, cât şi economic. Unica noastră siguranţă se găseşte în Dumnezeu şi, cu El, nu avem de ce să ne temem. În El, toate lucrurile vor lucra înspre bine (Romani 8:28).

  Doar Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc, ne poate da pacea Sa, mie şi ţie. Trebuie să Îi cerem împlinirea făgăduinţei că ne va satisface toate nevoile, aşa cum a făcut cu israeliţii pribegind prin pustie, în timp ce aşteptăm să revină – să sperăm cât mai repede! Lumea noastră şi lucrurile care se întâmplă în jur ne arată că nu mai putem supravieţui fără intervenţia Sa. Să ne rugăm astăzi doar pentru binecuvântările Sale!

  Peggy Curtice Harris

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...