Crize financiare

  De aceea aşa vorbeşte Domnul: „Dacă te vei lipi iarăşi de Mine, îţi voi răspunde iarăşi şi vei sta înaintea Mea; dacă vei despărţi ce este de preţ de ce este fără preţ, vei fi ca gura Mea. Ei să se întoarcă la tine, nu tu să te întorci la ei! Te voi face pentru poporul acesta ca un zid tare de aramă; ei se vor război cu tine, dar nu te vor birui; căci Eu voi fi cu tine, ca să te scap şi să te izbăvesc”, zice Domnul. „Te voi izbăvi din mâna celor răi şi te voi scăpa din mâna asupritorilor.” – Ieremia 15:19-21

  Văzând căderea unor naţiuni întregi şi crize în structurile financiare peste tot în lume, gândul mi se duce la ceva ce am citit cu ani în urmă.

  Când soţul meu concepea schiţele pentru Academia Rio Undo (un liceu creştin care, în 2013, a sărbătorit 50 de ani de la definitivarea construcţiei), unul dintre furnizorii de mobilier pentru cămine ne-a oferit câteva cadouri de mulţumire. Unul dintre acestea a constat într-un abonament la un club gen „cartea lunii”. Îmi aduc aminte de o carte scrisă sub formă de roman care vorbea despre crizele financiare. Era prin anii 1960 când am citit cartea. Unul dintre lucrurile care mi-au rămas în minte a fost gradul mare de interdependenţă din cadrul lumii financiare, astfel că, dacă o ţară pica, le trăgea după ea pe toate celelalte, ca piesele de domino.

  Acum suntem martorii unor crize financiare în foarte multe ţări. Nu e de mirare că oamenii vorbesc despre un singur guvern mondial. Aici, în Statele Unite, unde locuiesc eu, situaţia noastră financiară a ajuns la punctul critic cu ceva ani în urmă. Oameni care se considerau stabili din punct de vedere financiar se trezesc fără acea stabilitate sau că le e semnificativ redusă.

  Aflăm că nimic nu e sigur şi că nu ne putem baza decât pe Dumnezeu, ca să ne dea înţelepciune să facem alegeri corecte, atât spiritual, cât şi economic. Unica noastră siguranţă se găseşte în Dumnezeu şi, cu El, nu avem de ce să ne temem. În El, toate lucrurile vor lucra înspre bine (Romani 8:28).

  Doar Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc, ne poate da pacea Sa, mie şi ţie. Trebuie să Îi cerem împlinirea făgăduinţei că ne va satisface toate nevoile, aşa cum a făcut cu israeliţii pribegind prin pustie, în timp ce aşteptăm să revină – să sperăm cât mai repede! Lumea noastră şi lucrurile care se întâmplă în jur ne arată că nu mai putem supravieţui fără intervenţia Sa. Să ne rugăm astăzi doar pentru binecuvântările Sale!

  Peggy Curtice Harris

  Crize financiare - 2017. Nimic nu e sigur şi că nu ne putem baza decât pe Dumnezeu, ca să ne dea înţelepciune să facem alegeri corecte, atât spiritual, cât şi economic. Unica noastră siguranţă se găseşte în Dumnezeu şi, cu El, nu avem de ce să ne temem. În El, toate lucrurile vor lucra înspre bine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...