Crize financiare

  De aceea aşa vorbeşte Domnul: „Dacă te vei lipi iarăşi de Mine, îţi voi răspunde iarăşi şi vei sta înaintea Mea; dacă vei despărţi ce este de preţ de ce este fără preţ, vei fi ca gura Mea. Ei să se întoarcă la tine, nu tu să te întorci la ei! Te voi face pentru poporul acesta ca un zid tare de aramă; ei se vor război cu tine, dar nu te vor birui; căci Eu voi fi cu tine, ca să te scap şi să te izbăvesc”, zice Domnul. „Te voi izbăvi din mâna celor răi şi te voi scăpa din mâna asupritorilor.” – Ieremia 15:19-21

  Văzând căderea unor naţiuni întregi şi crize în structurile financiare peste tot în lume, gândul mi se duce la ceva ce am citit cu ani în urmă.

  Când soţul meu concepea schiţele pentru Academia Rio Undo (un liceu creştin care, în 2013, a sărbătorit 50 de ani de la definitivarea construcţiei), unul dintre furnizorii de mobilier pentru cămine ne-a oferit câteva cadouri de mulţumire. Unul dintre acestea a constat într-un abonament la un club gen „cartea lunii”. Îmi aduc aminte de o carte scrisă sub formă de roman care vorbea despre crizele financiare. Era prin anii 1960 când am citit cartea. Unul dintre lucrurile care mi-au rămas în minte a fost gradul mare de interdependenţă din cadrul lumii financiare, astfel că, dacă o ţară pica, le trăgea după ea pe toate celelalte, ca piesele de domino.

  Acum suntem martorii unor crize financiare în foarte multe ţări. Nu e de mirare că oamenii vorbesc despre un singur guvern mondial. Aici, în Statele Unite, unde locuiesc eu, situaţia noastră financiară a ajuns la punctul critic cu ceva ani în urmă. Oameni care se considerau stabili din punct de vedere financiar se trezesc fără acea stabilitate sau că le e semnificativ redusă.

  Aflăm că nimic nu e sigur şi că nu ne putem baza decât pe Dumnezeu, ca să ne dea înţelepciune să facem alegeri corecte, atât spiritual, cât şi economic. Unica noastră siguranţă se găseşte în Dumnezeu şi, cu El, nu avem de ce să ne temem. În El, toate lucrurile vor lucra înspre bine (Romani 8:28).

  Doar Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc, ne poate da pacea Sa, mie şi ţie. Trebuie să Îi cerem împlinirea făgăduinţei că ne va satisface toate nevoile, aşa cum a făcut cu israeliţii pribegind prin pustie, în timp ce aşteptăm să revină – să sperăm cât mai repede! Lumea noastră şi lucrurile care se întâmplă în jur ne arată că nu mai putem supravieţui fără intervenţia Sa. Să ne rugăm astăzi doar pentru binecuvântările Sale!

  Peggy Curtice Harris

  Crize financiare - 2017. Nimic nu e sigur şi că nu ne putem baza decât pe Dumnezeu, ca să ne dea înţelepciune să facem alegeri corecte, atât spiritual, cât şi economic. Unica noastră siguranţă se găseşte în Dumnezeu şi, cu El, nu avem de ce să ne temem. În El, toate lucrurile vor lucra înspre bine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...