Crize financiare

De aceea aşa vorbeşte Domnul: „Dacă te vei lipi iarăşi de Mine, îţi voi răspunde iarăşi şi vei sta înaintea Mea; dacă vei despărţi ce este de preţ de ce este fără preţ, vei fi ca gura Mea. Ei să se întoarcă la tine, nu tu să te întorci la ei! Te voi face pentru poporul acesta ca un zid tare de aramă; ei se vor război cu tine, dar nu te vor birui; căci Eu voi fi cu tine, ca să te scap şi să te izbăvesc”, zice Domnul. „Te voi izbăvi din mâna celor răi şi te voi scăpa din mâna asupritorilor.” – Ieremia 15:19-21

Văzând căderea unor naţiuni întregi şi crize în structurile financiare peste tot în lume, gândul mi se duce la ceva ce am citit cu ani în urmă.

Când soţul meu concepea schiţele pentru Academia Rio Undo (un liceu creştin care, în 2013, a sărbătorit 50 de ani de la definitivarea construcţiei), unul dintre furnizorii de mobilier pentru cămine ne-a oferit câteva cadouri de mulţumire. Unul dintre acestea a constat într-un abonament la un club gen „cartea lunii”. Îmi aduc aminte de o carte scrisă sub formă de roman care vorbea despre crizele financiare. Era prin anii 1960 când am citit cartea. Unul dintre lucrurile care mi-au rămas în minte a fost gradul mare de interdependenţă din cadrul lumii financiare, astfel că, dacă o ţară pica, le trăgea după ea pe toate celelalte, ca piesele de domino.

Acum suntem martorii unor crize financiare în foarte multe ţări. Nu e de mirare că oamenii vorbesc despre un singur guvern mondial. Aici, în Statele Unite, unde locuiesc eu, situaţia noastră financiară a ajuns la punctul critic cu ceva ani în urmă. Oameni care se considerau stabili din punct de vedere financiar se trezesc fără acea stabilitate sau că le e semnificativ redusă.

Aflăm că nimic nu e sigur şi că nu ne putem baza decât pe Dumnezeu, ca să ne dea înţelepciune să facem alegeri corecte, atât spiritual, cât şi economic. Unica noastră siguranţă se găseşte în Dumnezeu şi, cu El, nu avem de ce să ne temem. În El, toate lucrurile vor lucra înspre bine (Romani 8:28).

Doar Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc, ne poate da pacea Sa, mie şi ţie. Trebuie să Îi cerem împlinirea făgăduinţei că ne va satisface toate nevoile, aşa cum a făcut cu israeliţii pribegind prin pustie, în timp ce aşteptăm să revină – să sperăm cât mai repede! Lumea noastră şi lucrurile care se întâmplă în jur ne arată că nu mai putem supravieţui fără intervenţia Sa. Să ne rugăm astăzi doar pentru binecuvântările Sale!

Peggy Curtice Harris

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video