Punctul de plată

  Pe când intra într-un sat. L-au întâmpinat zece leproşi. Ei au stat departe, şi-au ridicat glasul şi au zis: „Isuse, învăţătorule, ai milă de noi!” Când i-a văzut Isus, le-a zis: „Duceti-vâ şi arâtaţi-vă preoţilor!” Şi pe când se duceau, au fost curăţiţi. Unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare. S-a aruncat cu fata la pământ la picioarele lui Isus şi l-a mulţumit. – Luca 17:12-16

  Era după-amiaza târziu când am ajuns la un punct de plată pe autostradă, neasistat de personal uman. Aveam maşina plină de membri ai familiei. Am introdus tacticoasă în aparat o bancnotă de 5 dolari, am auzit căzând mărunţişul, l-am luat şi am plecat mai departe. Lumina roşie părea blocată şi, fără să mă gândesc, am apăsat pe acceleraţie, ignorând comentariile soţului meu, de pe bancheta din spate, care îmi spunea că lumina era încă roşie. Între timp, cumnata mea, care era în dreapta, număra banii daţi de mine, ca să verifice dacă aparatul îmi dăduse bine restul de la 2,25 de dolari, cât credeam eu că plătisem. Dar, spre surprinderea ei, Claire a numărat 5 dolari în bani mărunţi. Deci nu făcusem altceva decât să schimb o bancnotă în mărunţiş. Eram deja departe de punctul de plată şi nu ştiam cum să îndrept situaţia.

  Tot restul după-amiezii m-am dojenit singură că am fost o creştină aşa de nesimţitoare. Credeam că sunt bine înrădăcinată în convingerea de a trăi corect, dar, într-un scurt moment de neatenţie, am călcat legea. Ne-am văzut mai departe de drum, apoi ne-am întors acasă pe aceeaşi autostradă cu plată. Când am ajuns în dreptul unui alt punct de taxare, soţul meu s-a aplecat şi m-a încurajat să îi mărturisesc angajatului din cabină ce se întâmplase. Orice era mai bine decât povara grea a vinovăţiei atârnând deasupra capului meu.

  Angajatul a ascultat şi repede mi-a înmânat un card pe care scria: „Ai ratat un punct de plată?” Imediat ce am ajuns acasă, am accesat adresa şi am citit aceste cuvinte chiar pe prima pagină: „Introdu numărul de înmatriculare ca să verifici eligibilitatea pentru exceptarea de penalitate în caz că ai ratat un singur punct de plată.”

  M-am simţit întru totul uşurată şi mi-am îndreptat inima spre Tatăl meu ceresc. „Doamne Isuse, îţi mulţumesc că ridici chiar şi poverile micuţe de pe umerii mei! Mi-ai dat mult mai mult decât exceptarea de la plata unui segment de autostradă! Îţi mulţumesc că mi-ai reamintit în aceste momente de tulburare că nu ceri de la noi decât o inimă plină de recunoştinţă!”

  Nancy Neuharth Troyer

  Punctul de plată - 2017. Doamne Isuse, îţi mulţumesc că ridici chiar şi poverile micuţe de pe umerii mei! Mi-ai dat mult mai mult decât exceptarea de la plata unui segment de autostradă! Îţi mulţumesc că mi-ai reamintit în aceste momente de tulburare că nu ceri de la noi decât o inimă plină de recunoştinţă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...