Punctul de plată

  Pe când intra într-un sat. L-au întâmpinat zece leproşi. Ei au stat departe, şi-au ridicat glasul şi au zis: „Isuse, învăţătorule, ai milă de noi!” Când i-a văzut Isus, le-a zis: „Duceti-vâ şi arâtaţi-vă preoţilor!” Şi pe când se duceau, au fost curăţiţi. Unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare. S-a aruncat cu fata la pământ la picioarele lui Isus şi l-a mulţumit. – Luca 17:12-16

  Era după-amiaza târziu când am ajuns la un punct de plată pe autostradă, neasistat de personal uman. Aveam maşina plină de membri ai familiei. Am introdus tacticoasă în aparat o bancnotă de 5 dolari, am auzit căzând mărunţişul, l-am luat şi am plecat mai departe. Lumina roşie părea blocată şi, fără să mă gândesc, am apăsat pe acceleraţie, ignorând comentariile soţului meu, de pe bancheta din spate, care îmi spunea că lumina era încă roşie. Între timp, cumnata mea, care era în dreapta, număra banii daţi de mine, ca să verifice dacă aparatul îmi dăduse bine restul de la 2,25 de dolari, cât credeam eu că plătisem. Dar, spre surprinderea ei, Claire a numărat 5 dolari în bani mărunţi. Deci nu făcusem altceva decât să schimb o bancnotă în mărunţiş. Eram deja departe de punctul de plată şi nu ştiam cum să îndrept situaţia.

  Tot restul după-amiezii m-am dojenit singură că am fost o creştină aşa de nesimţitoare. Credeam că sunt bine înrădăcinată în convingerea de a trăi corect, dar, într-un scurt moment de neatenţie, am călcat legea. Ne-am văzut mai departe de drum, apoi ne-am întors acasă pe aceeaşi autostradă cu plată. Când am ajuns în dreptul unui alt punct de taxare, soţul meu s-a aplecat şi m-a încurajat să îi mărturisesc angajatului din cabină ce se întâmplase. Orice era mai bine decât povara grea a vinovăţiei atârnând deasupra capului meu.

  Angajatul a ascultat şi repede mi-a înmânat un card pe care scria: „Ai ratat un punct de plată?” Imediat ce am ajuns acasă, am accesat adresa şi am citit aceste cuvinte chiar pe prima pagină: „Introdu numărul de înmatriculare ca să verifici eligibilitatea pentru exceptarea de penalitate în caz că ai ratat un singur punct de plată.”

  M-am simţit întru totul uşurată şi mi-am îndreptat inima spre Tatăl meu ceresc. „Doamne Isuse, îţi mulţumesc că ridici chiar şi poverile micuţe de pe umerii mei! Mi-ai dat mult mai mult decât exceptarea de la plata unui segment de autostradă! Îţi mulţumesc că mi-ai reamintit în aceste momente de tulburare că nu ceri de la noi decât o inimă plină de recunoştinţă!”

  Nancy Neuharth Troyer

  Punctul de plată - 2017. Doamne Isuse, îţi mulţumesc că ridici chiar şi poverile micuţe de pe umerii mei! Mi-ai dat mult mai mult decât exceptarea de la plata unui segment de autostradă! Îţi mulţumesc că mi-ai reamintit în aceste momente de tulburare că nu ceri de la noi decât o inimă plină de recunoştinţă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...