Articolul precedentScoală-te și mănâncă
  Articolul următor„Ce faci tu aici?”

  Imagini în cuvinte

  Isus le-a zis îndată: „îndrăzniţi. Eu sunt, nu vă temeţi! – Matei 14:27

  Ai avut vreodată în minte o imagine care să descrie o experienţă prin care treci?

  Când am trecut prin procesul de divorţ, m-am aflat fără voia mea într-o serie de situaţii extenuante, cum ar fi: găsirea unui nou loc unde familia noastră formată din cinci membri să poată sta, găsirea unui loc de muncă, după ce 15 ani am stat acasă cu copiii, şi dilema de unde să scot următoarea noastră masă. A fost foarte greu să îmi găsesc echilibrul emoţional şi să încerc să îi scutesc pe copii de stres, într-o situaţie deja dificilă.

  În timpul anilor cât a durat această încercare, mintea mea s-a protejat prin crearea de imagini cu mine într-o piscină mare. Stăteam pe vârfuri, cu nasul abia ieşindu-mi din apă. Au existat multe ocazii în care mă scufundam, dar apoi mă luptam să ies la suprafaţă din nou. Ştiam că a intrat în funcţiune instinctul meu de supravieţuire şi de aceea mi se crea imaginea în minte. Eram speriată că această apă mă va cuprinde, iar într-o zi mă va îneca.

  Creştină fiind, mi-am reamintit textul biblic care spune că Dumnezeu nu mă va lăsa niciodată şi nu mă va părăsi (Evrei 13:5). El nu l-a lăsat pe Petru atunci când a coborât din corabie, încrezător în capacitatea lui de a merge pe apă. Isus, aşteptând în depărtare, l-a văzut pe Petru scufundându-se. Acest lucru s-a întâmplat exact în momentul în care Petru s-a speriat şi şi-a luat ochii de la Domnul. Apoi a strigat: „Doamne, scapă-mă!” şi Isus imediat Şi-a întins braţul şi l-a prins. Apoi l-a certat: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (Matei 14:31)

  Da, chiar aşa. De ce trebuie să ne îndoim că Dumnezeu nu poate să îşi întindă braţul şi să ne salveze din situaţiile în care ne aflăm? Să nu ne lăsăm mintea să construiască imagini cu o situaţie disperată şi nici să nu credem minciuni pe care ni le prezintă Diavolul! Cu întârziere, îi cerem ajutorul lui Dumnezeu. Din cauza fragilităţii credinţei noastre, situaţia în care ne aflăm ne afundă, în loc să ne înalţe.

  Data viitoare când ne vom confrunta cu greutăţi, să ne concentrăm pe faptul că Dumnezeul nostru le vede de sus pe toate, ne prinde şi, în virtutea îndurării şi iubirii Sale enorme, ne scoate din ape în siguranţa braţelor Sale. Aceasta ar trebui să fie imaginea noastră mintală.

  Karen Phillips

  Imagini în cuvinte - 2017. Data viitoare când ne vom confrunta cu greutăţi, să ne concentrăm pe faptul că Dumnezeul nostru le vede de sus pe toate, ne prinde şi, în virtutea îndurării şi iubirii Sale enorme, ne scoate din ape în siguranţa braţelor Sale. Aceasta ar trebui să fie imaginea noastră mintală.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!