Articolul precedentScoală-te și mănâncă
  Articolul următor„Ce faci tu aici?”

  Imagini în cuvinte

  Isus le-a zis îndată: „îndrăzniţi. Eu sunt, nu vă temeţi! – Matei 14:27

  Ai avut vreodată în minte o imagine care să descrie o experienţă prin care treci?

  Când am trecut prin procesul de divorţ, m-am aflat fără voia mea într-o serie de situaţii extenuante, cum ar fi: găsirea unui nou loc unde familia noastră formată din cinci membri să poată sta, găsirea unui loc de muncă, după ce 15 ani am stat acasă cu copiii, şi dilema de unde să scot următoarea noastră masă. A fost foarte greu să îmi găsesc echilibrul emoţional şi să încerc să îi scutesc pe copii de stres, într-o situaţie deja dificilă.

  În timpul anilor cât a durat această încercare, mintea mea s-a protejat prin crearea de imagini cu mine într-o piscină mare. Stăteam pe vârfuri, cu nasul abia ieşindu-mi din apă. Au existat multe ocazii în care mă scufundam, dar apoi mă luptam să ies la suprafaţă din nou. Ştiam că a intrat în funcţiune instinctul meu de supravieţuire şi de aceea mi se crea imaginea în minte. Eram speriată că această apă mă va cuprinde, iar într-o zi mă va îneca.

  Creştină fiind, mi-am reamintit textul biblic care spune că Dumnezeu nu mă va lăsa niciodată şi nu mă va părăsi (Evrei 13:5). El nu l-a lăsat pe Petru atunci când a coborât din corabie, încrezător în capacitatea lui de a merge pe apă. Isus, aşteptând în depărtare, l-a văzut pe Petru scufundându-se. Acest lucru s-a întâmplat exact în momentul în care Petru s-a speriat şi şi-a luat ochii de la Domnul. Apoi a strigat: „Doamne, scapă-mă!” şi Isus imediat Şi-a întins braţul şi l-a prins. Apoi l-a certat: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (Matei 14:31)

  Da, chiar aşa. De ce trebuie să ne îndoim că Dumnezeu nu poate să îşi întindă braţul şi să ne salveze din situaţiile în care ne aflăm? Să nu ne lăsăm mintea să construiască imagini cu o situaţie disperată şi nici să nu credem minciuni pe care ni le prezintă Diavolul! Cu întârziere, îi cerem ajutorul lui Dumnezeu. Din cauza fragilităţii credinţei noastre, situaţia în care ne aflăm ne afundă, în loc să ne înalţe.

  Data viitoare când ne vom confrunta cu greutăţi, să ne concentrăm pe faptul că Dumnezeul nostru le vede de sus pe toate, ne prinde şi, în virtutea îndurării şi iubirii Sale enorme, ne scoate din ape în siguranţa braţelor Sale. Aceasta ar trebui să fie imaginea noastră mintală.

  Karen Phillips

  Imagini în cuvinte - 2017. Data viitoare când ne vom confrunta cu greutăţi, să ne concentrăm pe faptul că Dumnezeul nostru le vede de sus pe toate, ne prinde şi, în virtutea îndurării şi iubirii Sale enorme, ne scoate din ape în siguranţa braţelor Sale. Aceasta ar trebui să fie imaginea noastră mintală.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...