Articolul precedent„Ce faci tu aici?”
  Articolul următorGranițe

  Fii gata tu însăţi!

  De aceea, şi voi fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. – Matei 24:44

  Sosise timpul pentru primul congres al femeilor în partea noastră de Africa. Eram încântată să întâlnesc şi să relaţionez cu femei din alte ţări. Ca directoare a Departamentului Misiunea Femeii, a trebuit să mobilizez femei din zona mea, dintre care multe nu călătoriseră în afara teritoriului nostru, aşa că m-am asigurat că le trimit comunicări lunare în care să le reamintesc de pregătirile ce trebuiau făcute pentru o călătorie reuşită. Aveam în minte faptul că eu însămi nu aveam paşaport şi în acea perioadă era foarte greu să obţii paşaport în ţara mea, însă eram prea ocupată cu toată lumea ca să fiu eu însămi gata.

  Cu două săptămâni înainte de eveniment, în sfârşit, am ajuns la biroul de paşapoarte. Aşteptând să îmi depun actele, am fost abordată de un tânăr care a zis că mă ajută cu procesarea datelor mai repede. Ştiind că am timpul scurt, i-am acceptat oferta. Cu trei zile înainte de drum, am făcut o verificare, doar ca să constat că cererea mea nu fusese înregistrată şi nu era nicăieri nicio dovadă că a existat vreodată o asemenea cerere. Am completat un alt formular şi am achitat o sumă mai mare. Timpul normal de obţinere a paşaportului era de trei luni, dar eu aveam la dispoziţie doar trei zile. Mi s-a spus să merg a doua zi, care era o zi de vineri, să mi se emită un document de călătorie, întrucât nu era posibilă emiterea unui paşaport în trei zile.

  Vineri dimineaţa devreme m-am prezentat la ghişeul de paşapoarte. Am aşteptat întreaga zi fără niciun rezultat. Femei din zone îndepărtate începeau să sosească, întrucât făcusem planul ca delegatele să se întâlnească în Sabat pentru închinare. Apunea soarele, iar eu încă aşteptam. Într-un final, mi s-a spus să mă prezint ziua următoare – în Sabat. Deja plângeam.

  M-am prezentat a doua zi dimineaţa şi mi-am ridicat documentul de călătorie. Dar am pierdut închinarea împreună cu celelalte femei delegate. Mi s-a spus ulterior că ele se rugaseră pentru mine.

  În timp ce stăteam pe bancă, aşteptându-mi paşaportul temporar, o lecţie mi s-a conturat în minte foarte clar. Am fost ocupată cu pregătirea altora pentru drum, dar am neglijat propriile pregătiri. Cât de adevărat este că, în această viaţă, suntem ocupate pregătindu-i pe alţii pentru venirea împărăţiei şi neglijăm propriile noastre pregătiri! În ziua aceea, vom fi în lacrimi când îi vom vedea pe cei pe care i-am pregătit gata să meargă la cer, în timp ce noi rămânem în urmă.

  Caroline Chola

  Fii gata tu însăţi! - 2017. Cât de adevărat este că, în această viaţă, suntem ocupate pregătindu-i pe alţii pentru venirea împărăţiei şi neglijăm propriile noastre pregătiri! În ziua aceea, vom fi în lacrimi când îi vom vedea pe cei pe care i-am pregătit gata să meargă la cer, în timp ce noi rămânem în urmă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...