Articolul precedentGranițe
  Articolul următorFântâna tinereţii

  Bun venit acasă!

  Şi s-a sculat şi a plecat la tatăl său. Când era încă departe, tatăl său l-a văzut şi i s-a făcut milă de el, a alergat de a căzut pe grumazul lui şi l-a sărutat mult. – Luca 15:20

  Într-o zi caldă de vară, băiatul meu de cinci ani a anunţat că o să fugă de acasă. Nu-mi amintesc motivul, dar probabil că era nemulţumit de regulile casei. Poate că se considera nedreptăţit. Nu-mi amintesc, l-am spus că îl iubesc şi că îmi doresc să nu plece, dar decizia îi aparţine.

  „Plec de acasă” a repetat el. I-am spus că îl ajut să îşi facă bagajul. Am ales câteva haine şi le-am pus într-o valijoară, după care i-am făcut ceva de mâncare.

  La uşă, l-am îmbrăţişat şi ne-am luat la revedere, i-am repetat că îl iubesc foarte mult şi că e întotdeauna binevenit acasă. Mi-a spus că şi el mă iubeşte şi apoi şi-a luat la revedere.

  Am tras cu ochiul de după perdelele ferestrei cu vedere largă şi l-am văzut mergând pe alee, până în faţa casei. L-am urmărit trăgând de valiză, până când a dat de trotuar. Aici s-a oprit, a lăsat valiza la o parte şi a stat un minut. Într-un final, s-a aşezat pe ea, şi-a scos mâncarea şi a mâncat. După ce a terminat, a mai stat un pic, apoi s-a ridicat, s-a întors şi a pornit spre casă. După ce a intrat, s-a dus direct la el în cameră şi şi-a despachetat bagajul.

  Era acasă. Cu bucurie îţi spun că niciodată n-a mai fugit de acasă.

  Tu ai fugit vreodată de Dumnezeu, poate nu la propriu, ci la figurat? Poate că nici tu n-ai fost mulţumită de regulile casei sau poate că ai simţit că Dumnezeu te-a nedreptăţit. De ce pentru tine nu face lucrurile bune pe care pare să le facă pentru restul oamenilor? Aşa că eşti tentată să fugi, chiar dacă ştii că încă Îl iubeşti. El nu te va obliga să rămâi acasă. Trebuie să fie decizia ta. Dar veghează asupra ta şi aşteaptă să te întorci în dragostea Sa.

  Ginny Allen

  Bun venit acasă! - 2017. Tu ai fugit vreodată de Dumnezeu, poate nu la propriu, ci la figurat? Eşti tentată să fugi, chiar dacă ştii că încă Îl iubeşti. El nu te va obliga să rămâi acasă. Trebuie să fie decizia ta. Dar veghează asupra ta şi aşteaptă să te întorci în dragostea Sa.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...