Articolul precedentGranițe
  Articolul următorFântâna tinereţii

  Bun venit acasă!

  Şi s-a sculat şi a plecat la tatăl său. Când era încă departe, tatăl său l-a văzut şi i s-a făcut milă de el, a alergat de a căzut pe grumazul lui şi l-a sărutat mult. – Luca 15:20

  Într-o zi caldă de vară, băiatul meu de cinci ani a anunţat că o să fugă de acasă. Nu-mi amintesc motivul, dar probabil că era nemulţumit de regulile casei. Poate că se considera nedreptăţit. Nu-mi amintesc, l-am spus că îl iubesc şi că îmi doresc să nu plece, dar decizia îi aparţine.

  „Plec de acasă” a repetat el. I-am spus că îl ajut să îşi facă bagajul. Am ales câteva haine şi le-am pus într-o valijoară, după care i-am făcut ceva de mâncare.

  La uşă, l-am îmbrăţişat şi ne-am luat la revedere, i-am repetat că îl iubesc foarte mult şi că e întotdeauna binevenit acasă. Mi-a spus că şi el mă iubeşte şi apoi şi-a luat la revedere.

  Am tras cu ochiul de după perdelele ferestrei cu vedere largă şi l-am văzut mergând pe alee, până în faţa casei. L-am urmărit trăgând de valiză, până când a dat de trotuar. Aici s-a oprit, a lăsat valiza la o parte şi a stat un minut. Într-un final, s-a aşezat pe ea, şi-a scos mâncarea şi a mâncat. După ce a terminat, a mai stat un pic, apoi s-a ridicat, s-a întors şi a pornit spre casă. După ce a intrat, s-a dus direct la el în cameră şi şi-a despachetat bagajul.

  Era acasă. Cu bucurie îţi spun că niciodată n-a mai fugit de acasă.

  Tu ai fugit vreodată de Dumnezeu, poate nu la propriu, ci la figurat? Poate că nici tu n-ai fost mulţumită de regulile casei sau poate că ai simţit că Dumnezeu te-a nedreptăţit. De ce pentru tine nu face lucrurile bune pe care pare să le facă pentru restul oamenilor? Aşa că eşti tentată să fugi, chiar dacă ştii că încă Îl iubeşti. El nu te va obliga să rămâi acasă. Trebuie să fie decizia ta. Dar veghează asupra ta şi aşteaptă să te întorci în dragostea Sa.

  Ginny Allen

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...