Articolul precedentFântâna tinereţii
  Articolul următorPe aripile laudei

  Furtună de zăpadă

  Căci mânia Lui ţine numai o clipă, dar îndurarea Lui ţine toată viaţa: seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia. – Psalmii 30:5

  Într-o zi recentă de iarnă, eu şi soţul meu ne-am hotărât să ne vizităm fiica, în Indianapolis, Indiana. Conştient că drumul cu maşina din Maryland însemna zece ore, soţul meu a sugerat să plecăm după-amiaza, ca să facem cel puţin şase ore din drum.

  Pe la ora 3 după-amiaza, ne-am pornit spre Indianapolis. După vreo trei ore, am început să vedem fulgi de zăpadă. După 30 de minute, când am virat pentru a intra în alt stat, zăpada devenise atât de abundentă, încât ne era imposibil să vedem pe unde mergem. Devenise periculos, aşa că l-am rugat pe soţul meu să găsim un refugiu, unde să aşteptăm trecerea furtunii. Soţul meu mergea mai departe, spunând: „Nu e bine să rămânem blocaţi într-un refugiu dacă furtuna se înteţeşte. Trebuie să găsim un oraş sau un hotel.” Eram deja foarte îngrijoraţi şi am început să ne rugăm ca furtuna să treacă sau măcar să se domolească pentru toţi cei aflaţi pe drum. Dar nu erau semne că ar trece. Deja eram preocupaţi de drumurile care îngheţau şi de temperatura care scădea vertiginos.

  Când ne-am dat seama că furtuna nu se potoleşte, am hotărât să căutăm un loc unde să stăm peste noapte. Imediat ce am văzut indicatoare spre hoteluri, am răsuflat uşuraţi şi, într-un final, am găsit un hotel unde am rămas peste noapte. Dimineaţa, am pornit iar la drum.

  Am mers destul de puţin şi ne-am dat seama că, dacă am mai fi mers un pic mai departe de hotelul pe care îl aleseserăm, am fi descoperit că acolo încetase furtuna. În restul drumului, am avut puţină zăpadă sau deloc. Era evident că, dacă am fi îndurat încă puţin, am fi trecut de furtună şi ne-am fi putut continua drumul cu o seară înainte.

  În acea călătorie, eu şi soţul meu am învăţat două lecţii: asemenea furtunii pe care am întâlnit-o, furtunile vieţii nu ţin o veşnicie şi, dacă îndurăm încă puţin, dacă ne încredem în Cel care a promis şi care Se ţine întotdeauna de cuvânt, furtunile vor trece şi, odată cu trecerea lor, va veni bucuria dimineţii.

  Judith M. Mwansa

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...