Articolul precedentFântâna tinereţii
  Articolul următorPe aripile laudei

  Furtună de zăpadă

  Căci mânia Lui ţine numai o clipă, dar îndurarea Lui ţine toată viaţa: seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia. – Psalmii 30:5

  Într-o zi recentă de iarnă, eu şi soţul meu ne-am hotărât să ne vizităm fiica, în Indianapolis, Indiana. Conştient că drumul cu maşina din Maryland însemna zece ore, soţul meu a sugerat să plecăm după-amiaza, ca să facem cel puţin şase ore din drum.

  Pe la ora 3 după-amiaza, ne-am pornit spre Indianapolis. După vreo trei ore, am început să vedem fulgi de zăpadă. După 30 de minute, când am virat pentru a intra în alt stat, zăpada devenise atât de abundentă, încât ne era imposibil să vedem pe unde mergem. Devenise periculos, aşa că l-am rugat pe soţul meu să găsim un refugiu, unde să aşteptăm trecerea furtunii. Soţul meu mergea mai departe, spunând: „Nu e bine să rămânem blocaţi într-un refugiu dacă furtuna se înteţeşte. Trebuie să găsim un oraş sau un hotel.” Eram deja foarte îngrijoraţi şi am început să ne rugăm ca furtuna să treacă sau măcar să se domolească pentru toţi cei aflaţi pe drum. Dar nu erau semne că ar trece. Deja eram preocupaţi de drumurile care îngheţau şi de temperatura care scădea vertiginos.

  Când ne-am dat seama că furtuna nu se potoleşte, am hotărât să căutăm un loc unde să stăm peste noapte. Imediat ce am văzut indicatoare spre hoteluri, am răsuflat uşuraţi şi, într-un final, am găsit un hotel unde am rămas peste noapte. Dimineaţa, am pornit iar la drum.

  Am mers destul de puţin şi ne-am dat seama că, dacă am mai fi mers un pic mai departe de hotelul pe care îl aleseserăm, am fi descoperit că acolo încetase furtuna. În restul drumului, am avut puţină zăpadă sau deloc. Era evident că, dacă am fi îndurat încă puţin, am fi trecut de furtună şi ne-am fi putut continua drumul cu o seară înainte.

  În acea călătorie, eu şi soţul meu am învăţat două lecţii: asemenea furtunii pe care am întâlnit-o, furtunile vieţii nu ţin o veşnicie şi, dacă îndurăm încă puţin, dacă ne încredem în Cel care a promis şi care Se ţine întotdeauna de cuvânt, furtunile vor trece şi, odată cu trecerea lor, va veni bucuria dimineţii.

  Judith M. Mwansa

  Furtună de zăpadă - 2017. În acea călătorie, am învăţat două lecţii: asemenea furtunii pe care am întâlnit-o, furtunile vieţii nu ţin o veşnicie şi, dacă îndurăm încă puţin, dacă ne încredem în Cel care a promis şi care Se ţine întotdeauna de cuvânt, furtunile vor trece şi, odată cu trecerea lor, va veni bucuria dimineţii.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...