Articolul precedentFântâna tinereţii
  Articolul următorPe aripile laudei

  Furtună de zăpadă

  Căci mânia Lui ţine numai o clipă, dar îndurarea Lui ţine toată viaţa: seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia. – Psalmii 30:5

  Într-o zi recentă de iarnă, eu şi soţul meu ne-am hotărât să ne vizităm fiica, în Indianapolis, Indiana. Conştient că drumul cu maşina din Maryland însemna zece ore, soţul meu a sugerat să plecăm după-amiaza, ca să facem cel puţin şase ore din drum.

  Pe la ora 3 după-amiaza, ne-am pornit spre Indianapolis. După vreo trei ore, am început să vedem fulgi de zăpadă. După 30 de minute, când am virat pentru a intra în alt stat, zăpada devenise atât de abundentă, încât ne era imposibil să vedem pe unde mergem. Devenise periculos, aşa că l-am rugat pe soţul meu să găsim un refugiu, unde să aşteptăm trecerea furtunii. Soţul meu mergea mai departe, spunând: „Nu e bine să rămânem blocaţi într-un refugiu dacă furtuna se înteţeşte. Trebuie să găsim un oraş sau un hotel.” Eram deja foarte îngrijoraţi şi am început să ne rugăm ca furtuna să treacă sau măcar să se domolească pentru toţi cei aflaţi pe drum. Dar nu erau semne că ar trece. Deja eram preocupaţi de drumurile care îngheţau şi de temperatura care scădea vertiginos.

  Când ne-am dat seama că furtuna nu se potoleşte, am hotărât să căutăm un loc unde să stăm peste noapte. Imediat ce am văzut indicatoare spre hoteluri, am răsuflat uşuraţi şi, într-un final, am găsit un hotel unde am rămas peste noapte. Dimineaţa, am pornit iar la drum.

  Am mers destul de puţin şi ne-am dat seama că, dacă am mai fi mers un pic mai departe de hotelul pe care îl aleseserăm, am fi descoperit că acolo încetase furtuna. În restul drumului, am avut puţină zăpadă sau deloc. Era evident că, dacă am fi îndurat încă puţin, am fi trecut de furtună şi ne-am fi putut continua drumul cu o seară înainte.

  În acea călătorie, eu şi soţul meu am învăţat două lecţii: asemenea furtunii pe care am întâlnit-o, furtunile vieţii nu ţin o veşnicie şi, dacă îndurăm încă puţin, dacă ne încredem în Cel care a promis şi care Se ţine întotdeauna de cuvânt, furtunile vor trece şi, odată cu trecerea lor, va veni bucuria dimineţii.

  Judith M. Mwansa

  Furtună de zăpadă - 2017. În acea călătorie, am învăţat două lecţii: asemenea furtunii pe care am întâlnit-o, furtunile vieţii nu ţin o veşnicie şi, dacă îndurăm încă puţin, dacă ne încredem în Cel care a promis şi care Se ţine întotdeauna de cuvânt, furtunile vor trece şi, odată cu trecerea lor, va veni bucuria dimineţii.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...