Articolul precedentMediul şi sănătatea
  Articolul următorEvită „EFOS”

  Căderea

  Iar Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale (…) să fie slava. – Iuda 24, 25

  S-a întâmplat într-o sâmbătă seara, când eram de serviciu la camera de gardă a unui spital adventist. Mergeam printre paturi cu clipboardul şi pixul în mână, îndreptân-du-mă spre un pacient venit cu ambulanţa pe care trebuia să îl înregistrez. Brusc, am început să îmi pierd echilibrul. După ce picioarele au început să-mi alunece, s-au muiat de tot şi am căzut pe spate. M-am lovit cu spatele de gresia rece şi tare, iar capul mi-a făcut „poc” pe jos. Personalul medical a venit alergând din toate direcţiile, ca să mă ajute.

  „Sunt bine! am spus eu, sărind zăpăcită, puţin amorţită de impactul căzăturii şi jenată peste măsură.„Cred că m-am învineţit puţin, dar în rest…” Şi vocea mi s-a stins când am observat privirile îngrijorate ale colegilor de serviciu. Câteva momente mai târziu, o asistentă a explicat ce anume îmi cauzase căzătura: un pacient băut care se bătuse fusese trimis la chiuvetă să se spele şi dăduse apă peste tot pe jos.

  „Du-te să te vadă un medic, fă o radiografie şi mergi acasă să te odihneşti” a sugerat cineva, în timp ce eram împinsă de la spate într-o sală de examinare. Pe atunci abia dacă aveam 30 de ani, eram în putere, plină de viaţă şi gata să mă bucur de ce mi se întâmplă, să cresc trei copii şi să fiu o lucrătoare energică la biserică. După multe ore şi multe radiografii, am plecat acasă – obosită, cu dureri şi inconştientă de impactul real al căzăturii.

  A doua zi dimineaţa, mă durea fiecare centimetru de corp; era începutul anilor lungi de dureri de gât, de spate, de migrene şi spasme musculare. Un incident imprevizibil şi nefericit, şi cursul vieţii mi s-a schimbat în ani de consulturi medicale, fizioterapeuţi şi specialişti. N-am mai fost niciodată aceeaşi. Căzătura m-a afectat şi mi-a micşorat într-o mare măsură potenţialul.

  După mai mult de 34 de ani, încă mă întreb cum ar fi fost dacă accidentul nu s-ar fi produs. Apoi îmi aduc aminte de o altă cădere, a lui Adam şi a Evei, care a schimbat cursul istoriei. Alungaţi din Grădina Edenului în acea zi fatidică, întregul potenţial dorit de Dumnezeu pentru ei nu avea să mai fie atins niciodată, chiar niciodată.

  Să dea Domnul să fim întotdeauna vigilente în umblarea vieţii creştine, ca să nu avem căzături ce ne pot schimba cursul vieţii, vreo cădere din har care să ne ducă la osânda veşnică!

  Iris L. Kitching

  Căderea - 2017. Să dea Domnul să fim întotdeauna vigilente în umblarea vieţii creştine, ca să nu avem căzături ce ne pot schimba cursul vieţii, vreo cădere din har care să ne ducă la osânda veşnică!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...