Articolul precedentEvită „EFOS”
  Articolul următorDin cenuşa vieţii mele

  Respingere

  Atunci, împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.” – Matei 25:34

  Am absolvit cu succes liceul, dar îmi doream să îmi continui pregătirea academică.

  Primisem deja scrisoarea de acceptare şi o bursă la o universitate de stat locală. Din nefericire, tatăl meu nu voia să mă lase să merg la această universitate, pentru că mă considera prea tânără. Nemulţumită de decizia tatălui meu, am început să iau în considerare diferite şcoli adventiste din Caraibe. Într-un final, l-am anunţat pe tata că am găsit o instituţie de învăţământ postliceal, care se numea University of Southern Caribbean, în Trinidad. Puteam să primesc o diplomă în limba engleză ca limbă secundară. Apoi aş fi putut să mă pregătesc pentru licenţa în ştiinţe. Spre surprinderea mea, tata a fost de acord imediat cu decizia mea. Imaginează-ţi: universitatea locală era la doar două ore de mers cu maşina, în timp ce universitatea din Trinidad era la şase ore de mers cu avionul, cu trei opriri pe diferite insule.

  Ziua următoare, părinţii au făcut rezervare la avion să mergem în Trinidad; mama s-a hotărât să vină şi ea cu mine. În timp ce îmi strângeam actele, a apărut problema scrisorii mele de acceptare – nici măcar nu trimisesem o fişă de înscriere. Săptămâna următoare, îmi începeam aventura într-un nou teritoriu, într-o nouă limbă, pe care încă încercam să o înţeleg, şi eu încă nu aveam o scrisoare de acceptare. Eram destul de agitată la ideea de a merge în Trinidad fără documentele necesare. Am început să concep un plan în caz că lucrurile ar fi mers prost. Plănuiam să mă prefac că am leşinat sau să mimez că am o boală, în speranţa că cei de la biroul de imigraţie mă vor lăsa să intru în ţară fără unul dintre cele mai importante documente: scrisoarea de acceptare. Mama m-a încurajat că completez formularele de înscriere în drum spre Trinidad, i-am arătat poliţistului de frontieră formularul completat şi m-a lăsat să intru legal în Trinidad.

  În cele câteva zile cât am stat în Trinidad, formularele mele au fost înregistrate şi am fost acceptată. Dragile mele prietene, şi noi avem o scrisoare de acceptare de care avem nevoie pentru universitatea cunoscută drept „cer”. Nu există decât două posibilităţi: Acceptat – „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.” sau Respins – „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit Diavolului şi îngerilor lui!” (Matei 25:41). Haideţi să fim sigure că ne vom obţine scrisoarea de acceptare!

  Nahomie Daube

  Respingere - 2017. Dragile mele prietene, şi noi avem o scrisoare de acceptare de care avem nevoie pentru universitatea cunoscută drept „cer”. Nu există decât două posibilităţi: Acceptat sau Respins. Haideţi să fim sigure că ne vom obţine scrisoarea de acceptare!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...