Articolul precedentEvită „EFOS”
  Articolul următorDin cenuşa vieţii mele

  Respingere

  Atunci, împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.” – Matei 25:34

  Am absolvit cu succes liceul, dar îmi doream să îmi continui pregătirea academică.

  Primisem deja scrisoarea de acceptare şi o bursă la o universitate de stat locală. Din nefericire, tatăl meu nu voia să mă lase să merg la această universitate, pentru că mă considera prea tânără. Nemulţumită de decizia tatălui meu, am început să iau în considerare diferite şcoli adventiste din Caraibe. Într-un final, l-am anunţat pe tata că am găsit o instituţie de învăţământ postliceal, care se numea University of Southern Caribbean, în Trinidad. Puteam să primesc o diplomă în limba engleză ca limbă secundară. Apoi aş fi putut să mă pregătesc pentru licenţa în ştiinţe. Spre surprinderea mea, tata a fost de acord imediat cu decizia mea. Imaginează-ţi: universitatea locală era la doar două ore de mers cu maşina, în timp ce universitatea din Trinidad era la şase ore de mers cu avionul, cu trei opriri pe diferite insule.

  Ziua următoare, părinţii au făcut rezervare la avion să mergem în Trinidad; mama s-a hotărât să vină şi ea cu mine. În timp ce îmi strângeam actele, a apărut problema scrisorii mele de acceptare – nici măcar nu trimisesem o fişă de înscriere. Săptămâna următoare, îmi începeam aventura într-un nou teritoriu, într-o nouă limbă, pe care încă încercam să o înţeleg, şi eu încă nu aveam o scrisoare de acceptare. Eram destul de agitată la ideea de a merge în Trinidad fără documentele necesare. Am început să concep un plan în caz că lucrurile ar fi mers prost. Plănuiam să mă prefac că am leşinat sau să mimez că am o boală, în speranţa că cei de la biroul de imigraţie mă vor lăsa să intru în ţară fără unul dintre cele mai importante documente: scrisoarea de acceptare. Mama m-a încurajat că completez formularele de înscriere în drum spre Trinidad, i-am arătat poliţistului de frontieră formularul completat şi m-a lăsat să intru legal în Trinidad.

  În cele câteva zile cât am stat în Trinidad, formularele mele au fost înregistrate şi am fost acceptată. Dragile mele prietene, şi noi avem o scrisoare de acceptare de care avem nevoie pentru universitatea cunoscută drept „cer”. Nu există decât două posibilităţi: Acceptat – „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.” sau Respins – „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit Diavolului şi îngerilor lui!” (Matei 25:41). Haideţi să fim sigure că ne vom obţine scrisoarea de acceptare!

  Nahomie Daube

  Respingere - 2017. Dragile mele prietene, şi noi avem o scrisoare de acceptare de care avem nevoie pentru universitatea cunoscută drept „cer”. Nu există decât două posibilităţi: Acceptat sau Respins. Haideţi să fim sigure că ne vom obţine scrisoarea de acceptare!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...