Articolul precedentDin cenuşa vieţii mele
  Articolul următorCine m-a învaţat să mă tem

  Bucurie în vremuri grele

  Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări. – Iacov 1:2

  Caută-L pe Isus în orice. În tot ce vezi, vei găsi o binecuvântare. Biblia exprimă acest lucru astfel: „Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări.” Ce text interesant!

  O angajată mi-a povestit că ei şi soţului ei li se redusese semnificativ bugetul. Dar zâmbea, pentru că această scădere îi califica pentru intrarea într-un program de sprijinire a achitării ratei la casă, care avea să fie sub 250 de dolari pe lună.

  Un alt prieten mi-a spus că a făcut ceva pentru cineva şi nu a fost plătit şi mă întreba dacă să conteste această decizie şi să discute mai mult cu persoana respectivă să-i dea măcar banii pentru combustibil şi timpul investit. Acest fapt avea riscul de a tensiona relaţia dintre cei doi şi a-i afecta pe alţii cu care el lucra. L-am încurajat să se încreadă în Dumnezeu şi să îl lase pe El să lucreze. În aceeaşi zi, prietenul meu mi-a relatat cu bucurie că primise un cec pentru o reclamă TV pe care o realizase cu peste 15 ani în urmă – conţinând dublul sumei pe care o aştepta de la persoana respectivă.

  Fiul unei prietene era genul tipic de tânăr încăpăţânat care abia dacă a terminat liceul. Era iresponsabil, nedemn de încredere şi avea un copil nelegitim. După naşterea acestuia, cei doi s-au căsătorit, iar prietena mea îşi iubea foarte mult nepotul. În timp ce îşi ridica în slăvi nepotul, ea adăuga că era cel mai frumos dar, deşi circumstanţele apariţiei lui n-au fost cele care trebuiau, l-am reamintit că circumstanţele au fost absolut perfecte. Nu cumva acest băieţel îl învăţase pe fiul ei (pe tatăl lui) exact lucrurile pe care ea nu putuse să îl înveţe ani la rând: responsabilitate, înţelegere, iertare, răbdare şi grandoarea iubirii? Isus avea legătură cu momentul venirii copilului şi a fost o binecuvântare.

  O pacientă era pe moarte la Terapie intensivă. A fost chemat capelanul, iar familia a menţionat: „Vrem o rugăciune pentru unitate. Deşi mama avea demenţă, n-a trecut o zi fără să se roage ca noi să fim împreună. Suntem uniţi în decizia de a o deconecta şi vrem să facem lucrul pentru care ea s-a rugat dintotdeauna: să avem grijă unii de alţii.” Din nou, cel mai grav lucru a devenit un dar pentru mama lor.

  Caută-L pe Dumnezeu în orice situaţie întâlnită astăzi. În acea dificultate s-ar putea să fie un dar minunat. „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28).

  Wanda Grimes Davis

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...