Articolul precedentDin cenuşa vieţii mele
  Articolul următorCine m-a învaţat să mă tem

  Bucurie în vremuri grele

  Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări. – Iacov 1:2

  Caută-L pe Isus în orice. În tot ce vezi, vei găsi o binecuvântare. Biblia exprimă acest lucru astfel: „Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări.” Ce text interesant!

  O angajată mi-a povestit că ei şi soţului ei li se redusese semnificativ bugetul. Dar zâmbea, pentru că această scădere îi califica pentru intrarea într-un program de sprijinire a achitării ratei la casă, care avea să fie sub 250 de dolari pe lună.

  Un alt prieten mi-a spus că a făcut ceva pentru cineva şi nu a fost plătit şi mă întreba dacă să conteste această decizie şi să discute mai mult cu persoana respectivă să-i dea măcar banii pentru combustibil şi timpul investit. Acest fapt avea riscul de a tensiona relaţia dintre cei doi şi a-i afecta pe alţii cu care el lucra. L-am încurajat să se încreadă în Dumnezeu şi să îl lase pe El să lucreze. În aceeaşi zi, prietenul meu mi-a relatat cu bucurie că primise un cec pentru o reclamă TV pe care o realizase cu peste 15 ani în urmă – conţinând dublul sumei pe care o aştepta de la persoana respectivă.

  Fiul unei prietene era genul tipic de tânăr încăpăţânat care abia dacă a terminat liceul. Era iresponsabil, nedemn de încredere şi avea un copil nelegitim. După naşterea acestuia, cei doi s-au căsătorit, iar prietena mea îşi iubea foarte mult nepotul. În timp ce îşi ridica în slăvi nepotul, ea adăuga că era cel mai frumos dar, deşi circumstanţele apariţiei lui n-au fost cele care trebuiau, l-am reamintit că circumstanţele au fost absolut perfecte. Nu cumva acest băieţel îl învăţase pe fiul ei (pe tatăl lui) exact lucrurile pe care ea nu putuse să îl înveţe ani la rând: responsabilitate, înţelegere, iertare, răbdare şi grandoarea iubirii? Isus avea legătură cu momentul venirii copilului şi a fost o binecuvântare.

  O pacientă era pe moarte la Terapie intensivă. A fost chemat capelanul, iar familia a menţionat: „Vrem o rugăciune pentru unitate. Deşi mama avea demenţă, n-a trecut o zi fără să se roage ca noi să fim împreună. Suntem uniţi în decizia de a o deconecta şi vrem să facem lucrul pentru care ea s-a rugat dintotdeauna: să avem grijă unii de alţii.” Din nou, cel mai grav lucru a devenit un dar pentru mama lor.

  Caută-L pe Dumnezeu în orice situaţie întâlnită astăzi. În acea dificultate s-ar putea să fie un dar minunat. „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28).

  Wanda Grimes Davis

  Bucurie în vremuri grele - 2017. Caută-L pe Dumnezeu în orice situaţie întâlnită astăzi. În acea dificultate s-ar putea să fie un dar minunat. „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28).
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...