Articolul precedentDin cenuşa vieţii mele
  Articolul următorCine m-a învaţat să mă tem

  Bucurie în vremuri grele

  Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări. – Iacov 1:2

  Caută-L pe Isus în orice. În tot ce vezi, vei găsi o binecuvântare. Biblia exprimă acest lucru astfel: „Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări.” Ce text interesant!

  O angajată mi-a povestit că ei şi soţului ei li se redusese semnificativ bugetul. Dar zâmbea, pentru că această scădere îi califica pentru intrarea într-un program de sprijinire a achitării ratei la casă, care avea să fie sub 250 de dolari pe lună.

  Un alt prieten mi-a spus că a făcut ceva pentru cineva şi nu a fost plătit şi mă întreba dacă să conteste această decizie şi să discute mai mult cu persoana respectivă să-i dea măcar banii pentru combustibil şi timpul investit. Acest fapt avea riscul de a tensiona relaţia dintre cei doi şi a-i afecta pe alţii cu care el lucra. L-am încurajat să se încreadă în Dumnezeu şi să îl lase pe El să lucreze. În aceeaşi zi, prietenul meu mi-a relatat cu bucurie că primise un cec pentru o reclamă TV pe care o realizase cu peste 15 ani în urmă – conţinând dublul sumei pe care o aştepta de la persoana respectivă.

  Fiul unei prietene era genul tipic de tânăr încăpăţânat care abia dacă a terminat liceul. Era iresponsabil, nedemn de încredere şi avea un copil nelegitim. După naşterea acestuia, cei doi s-au căsătorit, iar prietena mea îşi iubea foarte mult nepotul. În timp ce îşi ridica în slăvi nepotul, ea adăuga că era cel mai frumos dar, deşi circumstanţele apariţiei lui n-au fost cele care trebuiau, l-am reamintit că circumstanţele au fost absolut perfecte. Nu cumva acest băieţel îl învăţase pe fiul ei (pe tatăl lui) exact lucrurile pe care ea nu putuse să îl înveţe ani la rând: responsabilitate, înţelegere, iertare, răbdare şi grandoarea iubirii? Isus avea legătură cu momentul venirii copilului şi a fost o binecuvântare.

  O pacientă era pe moarte la Terapie intensivă. A fost chemat capelanul, iar familia a menţionat: „Vrem o rugăciune pentru unitate. Deşi mama avea demenţă, n-a trecut o zi fără să se roage ca noi să fim împreună. Suntem uniţi în decizia de a o deconecta şi vrem să facem lucrul pentru care ea s-a rugat dintotdeauna: să avem grijă unii de alţii.” Din nou, cel mai grav lucru a devenit un dar pentru mama lor.

  Caută-L pe Dumnezeu în orice situaţie întâlnită astăzi. În acea dificultate s-ar putea să fie un dar minunat. „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28).

  Wanda Grimes Davis

  Bucurie în vremuri grele - 2017. Caută-L pe Dumnezeu în orice situaţie întâlnită astăzi. În acea dificultate s-ar putea să fie un dar minunat. „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28).
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...