Articolul precedentCine m-a învaţat să mă tem
  Articolul următorTrebuia să mor?

  Făcătorul de pace

  Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu! – Matei 5:9

  Este o zi însorită şi mă îndrept spre spital, să iau masa împreună cu o prietenă asistentă, Annie, şi cu fiul ei, Jeremy, de şapte ani. Spitalul are o grădină frumoasă, cu bănci, flori, un mic iaz cu peşti şi mese pe care le putem folosi. Astăzi eu sunt responsabilă cu adusul mâncării. Am sandvişuri, nuci, fructe, suc de mere şi prăjituri. Când ajung în grădină, Annie şi Jeremy mă aşteaptă deja.

  Jeremy îmi povesteşte despre proiectele artistice făcute pentru şcoală. Înainte să ne aşezăm, pagerul lui Annie ne întrerupe conversaţia. Urgenţă! Îi promit să am grijă de Jeremy.

  Încep să aşez masa şi brusc aud două voci nervoase. Instinctiv, îl trag pe Jeremy lângă mine. Doi tineri se ceartă. După culoarea dezinfectantului de pe mâini, îmi dau seama: sunt interni la chirurgie. Văd pe jos tăvi de la cantina spitalului. Ridică vocile şi mai mult. Devin îngrijorată. Nimeni din grădină nu pare că ar vrea să întrerupă cearta, care se intensifică. Nimeni, în afară de Jeremy.

  Se smulge din braţele mele, ia două dintre sandvişuri şi fuge spre ei. Alergând după el, îi aud vocea strigând la cei doi interni:

  – Hei, domnilor, nu vă certaţi pe mâncare! Am eu mâncare şi pentru voi.

  Cei doi se opresc din ţipat. Jeremy le întinde câte un sandviş şi îi ajută să strângă lucrurile de pe jos. Arată spre mine şi le spune că fac sandvişuri bune, apoi arată spre punga cu prăjituri, spunând că aceasta e partea cea mai bună.

  – Poftă bună! adaugă el, în timp ce aleargă înapoi spre mine. Îi observ pe cei doi interni aşezându-se şi întorcându-şi capetele spre noi. Cearta lor a luat sfârşit. Pe masa noastră, nu mai este decât un sandviş. Jeremy desface punga grijuliu şi îmi spune:

  – Cred că îl putem împărţi.

  În timp ce Jeremy se pregăteşte să mănânce, unul dintre interni strigă la el:

  – Hei, puştiulică, mulţumim pentru mâncare! Eşti un copil bun.

  Internul îi face semnul OK cu degetul mare, în timp ce Jeremy îmi dă jumătate de sandviş.

  Dragă Tată ceresc, dă-mi înţelepciune şi o inimă sinceră şi curajoasă să fiu aducătoare de pace atât printre cei care cunosc dragostea Ta, cât şi printre cei care au nevoie să cunoască iubirea Ta!

  Dixil Rodriguez

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...