Articolul precedentTrebuia să mor?
  Articolul următorÎn momentele mele cele mai jenante

  Impediment de vacanţă

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Stop! A ordonat unul dintre cei doi bărbaţi înarmaţi şi ieşiţi din pădurea deasă, în mijlocul drumului izolat pe care se afla aglomeratul nostru vehicul de transport public. Toată lumea jos, în timp ce facem o inspecţie!

  Familia noastră, aflată în drum spre părinţii mei, unde aveam să ne petrecem vacanţa, s-a ghemuit şi mai mult în scaune. Şocată, ca toată lumea, de această turnură bruscă şi periculoasă, m-am uitat fix la unul dintre bărbaţi, care mi se părea cunoscut. Apoi am mormăit:

  – Cred că te cunosc de undeva!

  – Jos! a urlat el. Şi aşteaptă-ne în pădure! O să ne ocupăm de tine.

  Când am refuzat să-mi părăsesc locul, m-au apucat brutal şi m-au aruncat din maşină. Bineînţeles, bănuiau că, dacă într-adevăr îl recunoşteam pe unul dintre ei şi rămâneam în viaţă, m-aş fi dus şi i-aş fi dat pe mâna poliţiei, care probabil i-ar fi arestat. Aşa că mă voiau moartă.

  În acel moment, am observat că fata mea de zece ani, speriată, şi-a plecat capul într-o rugăciune în gând.

  – Hai, jos, jos, strigau bărbaţii înarmaţi la ceilalţi pasageri. Şi nu luaţi nimic cu voi! Urlau şi îi târau pe tot mai mulţi afară din vehicul. Cu recunoştinţă, am observat că, aparent, uitaseră de mine în timp ce cotrobăiau repede prin bagajele pasagerilor şi printre obiectele personale lăsate la îndemână. Fiica mea tremura şi, aflându-se acum lângă mine, îşi continua implorările fără glas. Nimeni nu zicea nimic, în timp ce cei doi bandiţi îşi continuau cercetările prin bagajele noastre, în maşină. Apoi, la doar opt minute după ce şi-au făcut apariţia, cei doi au dispărut în pădure. Urcându-ne din nou în autobuz, şoferul a pornit motorul. Din nou la drum, groaza ni s-a transformat în laudă la adresa lui Dumnezeu pentru grija pe care o arătase faţă de noi. Câţiva călători au spus că au observat-o pe fiica noastră rugându-se şi i-au mulţumit pentru aceasta.

  Ea mi-a mărturisit că i-a promis lui Dumnezeu că – dacă ne salvează – o să cânte laude la adresa Lui oriunde o va duce viaţa. Astăzi, după ani de zile, ea continuă să facă acest lucru.

  La rugăciunile tale cum a răspuns Dumnezeu? Cum Îl lauzi şi Îi mulţumeşti?

  Debbie Maloba

  Impediment de vacanţă - 2017. Ea mi-a mărturisit că i-a promis lui Dumnezeu că - dacă ne salvează - o să cânte laude la adresa Lui oriunde o va duce viaţa. Astăzi, după ani de zile, ea continuă să facă acest lucru. La rugăciunile tale cum a răspuns Dumnezeu? Cum îl lauzi şi Îi mulţumeşti?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...