Articolul precedentTrebuia să mor?
  Articolul următorÎn momentele mele cele mai jenante

  Impediment de vacanţă

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Stop! A ordonat unul dintre cei doi bărbaţi înarmaţi şi ieşiţi din pădurea deasă, în mijlocul drumului izolat pe care se afla aglomeratul nostru vehicul de transport public. Toată lumea jos, în timp ce facem o inspecţie!

  Familia noastră, aflată în drum spre părinţii mei, unde aveam să ne petrecem vacanţa, s-a ghemuit şi mai mult în scaune. Şocată, ca toată lumea, de această turnură bruscă şi periculoasă, m-am uitat fix la unul dintre bărbaţi, care mi se părea cunoscut. Apoi am mormăit:

  – Cred că te cunosc de undeva!

  – Jos! a urlat el. Şi aşteaptă-ne în pădure! O să ne ocupăm de tine.

  Când am refuzat să-mi părăsesc locul, m-au apucat brutal şi m-au aruncat din maşină. Bineînţeles, bănuiau că, dacă într-adevăr îl recunoşteam pe unul dintre ei şi rămâneam în viaţă, m-aş fi dus şi i-aş fi dat pe mâna poliţiei, care probabil i-ar fi arestat. Aşa că mă voiau moartă.

  În acel moment, am observat că fata mea de zece ani, speriată, şi-a plecat capul într-o rugăciune în gând.

  – Hai, jos, jos, strigau bărbaţii înarmaţi la ceilalţi pasageri. Şi nu luaţi nimic cu voi! Urlau şi îi târau pe tot mai mulţi afară din vehicul. Cu recunoştinţă, am observat că, aparent, uitaseră de mine în timp ce cotrobăiau repede prin bagajele pasagerilor şi printre obiectele personale lăsate la îndemână. Fiica mea tremura şi, aflându-se acum lângă mine, îşi continua implorările fără glas. Nimeni nu zicea nimic, în timp ce cei doi bandiţi îşi continuau cercetările prin bagajele noastre, în maşină. Apoi, la doar opt minute după ce şi-au făcut apariţia, cei doi au dispărut în pădure. Urcându-ne din nou în autobuz, şoferul a pornit motorul. Din nou la drum, groaza ni s-a transformat în laudă la adresa lui Dumnezeu pentru grija pe care o arătase faţă de noi. Câţiva călători au spus că au observat-o pe fiica noastră rugându-se şi i-au mulţumit pentru aceasta.

  Ea mi-a mărturisit că i-a promis lui Dumnezeu că – dacă ne salvează – o să cânte laude la adresa Lui oriunde o va duce viaţa. Astăzi, după ani de zile, ea continuă să facă acest lucru.

  La rugăciunile tale cum a răspuns Dumnezeu? Cum Îl lauzi şi Îi mulţumeşti?

  Debbie Maloba

  Impediment de vacanţă - 2017. Ea mi-a mărturisit că i-a promis lui Dumnezeu că - dacă ne salvează - o să cânte laude la adresa Lui oriunde o va duce viaţa. Astăzi, după ani de zile, ea continuă să facă acest lucru. La rugăciunile tale cum a răspuns Dumnezeu? Cum îl lauzi şi Îi mulţumeşti?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...