Articolul precedentÎn momentele mele cele mai jenante
  Articolul următorCare este jertfa ta?

  Cadou de iarnă

  Dumnezeul cel mare (…) face dreptate orfanului şi văduvei, (…) iubeşte pe străin şi-i dă hrană şi îmbrăcăminte. – Deuteronomul 10:18

  Sorţii erau împotriva noastră. Lucrul cel mai raţional şi realist de făcut era să renunţăm şi să acceptăm că pur şi simplu nu era să fie. Merseserăm la toate birourile posibile, scriseserăm toate scrisorile posibile şi dăduserăm nenumărate telefoane – degeaba.

  Băiatul meu abia aştepta să înceapă facultatea. S-a înscris, a participat la interviuri şi locul i-a fost asigurat. Compania de finanţare fusese şi ea anunţată şi toate documentele au fost trimise.

  – Mamă, ia uită-te la scrisoarea asta! mi-a spus Kenny într-o zi, cu vocea lui blajină. Citind, nu îmi venea să cred. Fiului meu i se refuzase sponsorizarea. Se spunea că nu e eligibil. Singură fiind, nu îi puteam plăti şcoala. M-am uitat la faţa lui Kenny şi i-am putut citi dezamăgirea, neîncrederea şi deruta.

  – Măi băiatule, tu o să mergi la facultate, i-am spus eu, bătându-l pe spate.

  Ne rugaserăm la Dumnezeu pentru această şansă şi Dumnezeu nu mă dezamăgise. Motivele enumerate în scrisoare nu se legau. Din câte ştiam eu, băiatul meu întrunea toate criteriile de eligibilitate pentru finanţare. Din fericire, în acea perioadă nu aveam serviciu; dacă aş fi lucrat, mi-ar fi fost extrem de greu să investesc timp şi efort în contactarea diferitelor autorităţi şi să cercetez mai departe problema. Ore întregi am petrecut în rugăciune, cercetând legislaţia, dând telefoane şi mergând în audienţe, cum ar fi la biroul local al parlamentarului din zona noastră. S-a rugat toată familia – atât cea din Marea Britanie, cât şi cea din alte ţări. Prietenii de la biserică ne-au inundat cu rugăciunile lor. Între timp, eu îl pregăteam pe fiul meu pentru mersul la facultate.

  În prima zi a semestrului, fiul meu s-a dus la facultate, dar autorităţile insistau că nu este eligibil pentru sponsorizare. L-am lăsat pe Kenny acolo, neştiind ce-o să se aleagă de toată situaţia. A încheiat primul semestru, dar tot nu era niciun progres dinspre problema finanţării.

  M-am trezit într-o dimineaţă cu lacrimi şiroind pe faţă şi m-am rugat cu inima împovărată ca Domnul să mă îndrume şi să mă ajute să accept planul Său pentru viaţa lui Kenny.

  Cu câteva zile înainte de finalul anului, am primit un telefon prin care eram informată că într-adevăr băiatul meu se califica pentru sponsorizare. Slavă lui Dumnezeu, care întotdeauna Se preocupă de problemele noastre.

  Regina Ncube

  Cadou de iarnă - 2017. Cu câteva zile înainte de finalul anului, am primit un telefon prin care eram informată că într-adevăr băiatul meu se califica pentru sponsorizare. Slavă lui Dumnezeu, care întotdeauna Se preocupă de problemele noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...