Articolul precedentCare este jertfa ta?
  Articolul următorMergând și fiind împreună

  Condiment accidental

  Un răspuns blând potoleşte mânia, dar o vorbă aspră aţâţă mânia. – Proverbele 15:1

  Veselă, vărsam ingredientele în vasul mare de aluminiu: ovăz, nucă, lapte praf şi sare. Apoi am luat un recipient mare de pe raftul meu cu mirodenii, punând din respectivul amestec o cantitate mare, fără să o măsor. Am aproximat.

  Gata! Ar trebui să fie numa’bun! mi-am zis. Scorţişoara era, la urma urmei, una dintre cele mai importante ingrediente în reţeta bunicii de granola. Nu doar că adaugă o savoare distinctă, dar face totul să miroasă foarte bine când e gătit la cuptor.

  Soţul meu mă rugase să îi fac granola ca să ducă la serviciu ziua următoare. Abia aşteptam să pun produsul finit în cutii, pe care să le leg cu panglică festivă cu roşu, verde şi auriu.

  Am inhalat adânc deasupra vasului, savurând mirosul tuturor ingredientelor. Dar ceva nu era cum trebuie. Nu avea obişnuitul miros cald, dulce, aromat. Mirosea bine, dar altfel. O, nu! Panicându-mă, am luat repede condimentul pe care îl pusesem după ingredientele uscate şi m-am uitat la etichetă. Chimen! Luasem condimentul greşit. Şi era absolut cea mai proastă variantă pentru reţetă.

  Am făcut tot posibilul să scot tot condimentul accidental, dar o parte ajunsese sub celelalte ingrediente, aşa că era imposibil de scos. Nu puteam decât să încerc să pun acum mirodenia potrivită – scorţişoara – şi să sper că o să fie bine. Am turnat amestecul fierbinte de miere, zahăr brun şi ulei peste restul ingredientelor uscate, am amestecat şi am pus vasul la cuptor. După ce a fost gata, am gustat, dar nu avea gustul dulce şi plăcut. În schimb, avea iuţimea unui sos. Ar fi mers dacă am fi avut nişte chipsuri, dar, ca granola, nu era bună deloc.

  Aşa am ajuns să mă gândesc la modul în care uneori reacţionez prea repede la cuvinte aspre. E nevoie doar de câteva secunde, în fierbinţeala momentului, ca să mi se zbârlească părul pe mine – e ca un răspuns automat că persoana căutată pe e-mail este în concediu. Şi situaţia escaladează.

  În schimb, trebuia să verific ce am luat de pe raft, înainte să îmi distrug total reţeta. Dacă am grijă la ce cuvinte aleg să rostesc, dacă le aromatizez cu bunătate şi compasiune, nu cu resentimente, conversaţia se poate finaliza altfel.

  Kris Smith

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...