Articolul precedentCare este jertfa ta?
  Articolul următorMergând și fiind împreună

  Condiment accidental

  Un răspuns blând potoleşte mânia, dar o vorbă aspră aţâţă mânia. – Proverbele 15:1

  Veselă, vărsam ingredientele în vasul mare de aluminiu: ovăz, nucă, lapte praf şi sare. Apoi am luat un recipient mare de pe raftul meu cu mirodenii, punând din respectivul amestec o cantitate mare, fără să o măsor. Am aproximat.

  Gata! Ar trebui să fie numa’bun! mi-am zis. Scorţişoara era, la urma urmei, una dintre cele mai importante ingrediente în reţeta bunicii de granola. Nu doar că adaugă o savoare distinctă, dar face totul să miroasă foarte bine când e gătit la cuptor.

  Soţul meu mă rugase să îi fac granola ca să ducă la serviciu ziua următoare. Abia aşteptam să pun produsul finit în cutii, pe care să le leg cu panglică festivă cu roşu, verde şi auriu.

  Am inhalat adânc deasupra vasului, savurând mirosul tuturor ingredientelor. Dar ceva nu era cum trebuie. Nu avea obişnuitul miros cald, dulce, aromat. Mirosea bine, dar altfel. O, nu! Panicându-mă, am luat repede condimentul pe care îl pusesem după ingredientele uscate şi m-am uitat la etichetă. Chimen! Luasem condimentul greşit. Şi era absolut cea mai proastă variantă pentru reţetă.

  Am făcut tot posibilul să scot tot condimentul accidental, dar o parte ajunsese sub celelalte ingrediente, aşa că era imposibil de scos. Nu puteam decât să încerc să pun acum mirodenia potrivită – scorţişoara – şi să sper că o să fie bine. Am turnat amestecul fierbinte de miere, zahăr brun şi ulei peste restul ingredientelor uscate, am amestecat şi am pus vasul la cuptor. După ce a fost gata, am gustat, dar nu avea gustul dulce şi plăcut. În schimb, avea iuţimea unui sos. Ar fi mers dacă am fi avut nişte chipsuri, dar, ca granola, nu era bună deloc.

  Aşa am ajuns să mă gândesc la modul în care uneori reacţionez prea repede la cuvinte aspre. E nevoie doar de câteva secunde, în fierbinţeala momentului, ca să mi se zbârlească părul pe mine – e ca un răspuns automat că persoana căutată pe e-mail este în concediu. Şi situaţia escaladează.

  În schimb, trebuia să verific ce am luat de pe raft, înainte să îmi distrug total reţeta. Dacă am grijă la ce cuvinte aleg să rostesc, dacă le aromatizez cu bunătate şi compasiune, nu cu resentimente, conversaţia se poate finaliza altfel.

  Kris Smith

  Condiment accidental - 2017. Trebuia să verific ce am luat de pe raft, înainte să îmi distrug total reţeta. Dacă am grijă la ce cuvinte aleg să rostesc, dacă le aromatizez cu bunătate şi compasiune, nu cu resentimente, conversaţia se poate finaliza altfel.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...