Articolul precedentMergând și fiind împreună
  Articolul următorGlaucom spiritual

  Fii recunoscătoare!

  Da, suflete, încrede-te în Dumnezeu, căci de la El îmi vine nădejdea. Da, El este stânca şi ajutorul meu, turnul meu de scăpare: nicidecum nu mă voi clătina. – Psalmii 62:5,6

  Cu o săptămână şi ceva înainte de sfârşitul anului, îmi vizitam părinţii, în Wynberg.

  Nu prea voiam să fiu singură acasă, aşa că m-am hotărât să petrec momente valoroase cu familia. De multe ori plecasem din Wynberg târziu şi ajunsesem în siguranţă acasă. În această ocazie însă, mama era foarte îngrijorată şi mă tot îndemna:

  – Se face târziu. Trebuie să te duci acasă.

  – Da, plec imediat. Acum vreau să termin ceva.

  Într-un final, după atâtea rugăminţi, m-am hotărât să plec şi, chiar înainte de a ieşi pe uşă, am primit un SMS de la o prietenă, cu o rugăciune foarte frumoasă. Doar m-am uitat peste ea foarte rapid. Când să ies, a sunat telefonul fix; era una dintre mătuşile mele din Johannesburg. Am vorbit puţin, apoi ea mi-a spus: „Să umbli în siguranţă!”, la care eu i-am răspuns că o s-o sun când ajung acasă.

  În drumul meu cu maşina spre casă, am ajuns pe o porţiune cunoscută sub numele de Vaguard Drive. Primul semafor a fost roşu şi toate maşinile aşteptau să se facă verde. Mica mea geantă roşie era pe jos, de partea pasagerului. Era plină de tot felul de nuci, nimic de valoare, niciun telefon, niciun portofel, nimic valoros – doar diferite feluri de nuci.

  Un bărbat a venit prin faţa maşinii mele, s-a apropiat de geamul lateral şi s-a uitat înăuntru de atât de aproape, că era cât pe ce să se lipească de geam. A fost urât de tot şi mi-a generat un sentiment foarte neplăcut. Următorul lucru pe care l-am făcut a fost să mă uit în sus şi să aud geamul spărgându-se – fapt care mi-a ridicat nivelul adrenalinei peste normal. Eram deja în viteza întâia, aşteptând să plec de pe loc. Am plecat ca un fulger şi, în încercarea de a scăpa, am ajuns să lovesc o maşină. Răufăcătorul n-a apucat să îmi ia geanta şi nici să mă atace.

  Am fost foarte afectată după incident şi am avut un schimb de replici cu un alt şofer, după care mi-am continuat drumul în timp ce bucăţi de sticlă tot cădeau, speriindu-mă. În acelaşi timp, Îi mulţumeam lui Dumnezeu pentru ocrotirea Sa.

  În acea seară, putea să mi se întâmple mult mai rău, puteam fi răpită sau omorâtă, îngerii şi Dumnezeu m-au ocrotit de pericol. Dumnezeu are un plan pentru viaţa mea – altfel n-aş fi fost în viaţă acum. El are un plan şi pentru tine – bazează-te doar pe El!

  Shelley Gordon

  Fii recunoscătoare! - 2017. În acea seară, putea să mi se întâmple mult mai rău, puteam fi răpită sau omorâtă, îngerii şi Dumnezeu m-au ocrotit de pericol. Dumnezeu are un plan pentru viaţa mea - altfel n-aş fi fost în viaţă acum. El are un plan şi pentru tine - bazează-te doar pe El!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...