Articolul precedentMergând și fiind împreună
  Articolul următorGlaucom spiritual

  Fii recunoscătoare!

  Da, suflete, încrede-te în Dumnezeu, căci de la El îmi vine nădejdea. Da, El este stânca şi ajutorul meu, turnul meu de scăpare: nicidecum nu mă voi clătina. – Psalmii 62:5,6

  Cu o săptămână şi ceva înainte de sfârşitul anului, îmi vizitam părinţii, în Wynberg.

  Nu prea voiam să fiu singură acasă, aşa că m-am hotărât să petrec momente valoroase cu familia. De multe ori plecasem din Wynberg târziu şi ajunsesem în siguranţă acasă. În această ocazie însă, mama era foarte îngrijorată şi mă tot îndemna:

  – Se face târziu. Trebuie să te duci acasă.

  – Da, plec imediat. Acum vreau să termin ceva.

  Într-un final, după atâtea rugăminţi, m-am hotărât să plec şi, chiar înainte de a ieşi pe uşă, am primit un SMS de la o prietenă, cu o rugăciune foarte frumoasă. Doar m-am uitat peste ea foarte rapid. Când să ies, a sunat telefonul fix; era una dintre mătuşile mele din Johannesburg. Am vorbit puţin, apoi ea mi-a spus: „Să umbli în siguranţă!”, la care eu i-am răspuns că o s-o sun când ajung acasă.

  În drumul meu cu maşina spre casă, am ajuns pe o porţiune cunoscută sub numele de Vaguard Drive. Primul semafor a fost roşu şi toate maşinile aşteptau să se facă verde. Mica mea geantă roşie era pe jos, de partea pasagerului. Era plină de tot felul de nuci, nimic de valoare, niciun telefon, niciun portofel, nimic valoros – doar diferite feluri de nuci.

  Un bărbat a venit prin faţa maşinii mele, s-a apropiat de geamul lateral şi s-a uitat înăuntru de atât de aproape, că era cât pe ce să se lipească de geam. A fost urât de tot şi mi-a generat un sentiment foarte neplăcut. Următorul lucru pe care l-am făcut a fost să mă uit în sus şi să aud geamul spărgându-se – fapt care mi-a ridicat nivelul adrenalinei peste normal. Eram deja în viteza întâia, aşteptând să plec de pe loc. Am plecat ca un fulger şi, în încercarea de a scăpa, am ajuns să lovesc o maşină. Răufăcătorul n-a apucat să îmi ia geanta şi nici să mă atace.

  Am fost foarte afectată după incident şi am avut un schimb de replici cu un alt şofer, după care mi-am continuat drumul în timp ce bucăţi de sticlă tot cădeau, speriindu-mă. În acelaşi timp, Îi mulţumeam lui Dumnezeu pentru ocrotirea Sa.

  În acea seară, putea să mi se întâmple mult mai rău, puteam fi răpită sau omorâtă, îngerii şi Dumnezeu m-au ocrotit de pericol. Dumnezeu are un plan pentru viaţa mea – altfel n-aş fi fost în viaţă acum. El are un plan şi pentru tine – bazează-te doar pe El!

  Shelley Gordon

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...