Articolul precedentGlaucom spiritual
  Articolul următorCând nimic înseamna totul

  Frunze de arţar în ciment

  Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut. – Matei 25:40

  Trotuarul larg ce duce spre spital era acolo de cel puţin 30 de ani. Mii de oameni păşiseră pe el. Oare nu mai observase nimeni? Mă uitam curioasă, nu admirativ, la conturul unor frunze de arţar imprimate în cimentul trotuarului. Nu multe, nu exagerat, ci doar câteva ici, colo. Cineva, cu ani în urmă, îşi luase timp să imprime artistic frunzele. Cineva căruia i-a păsat de munca pe care o făcea. Şi altcineva a observat, după 30 de ani sau şi mai mulţi, iar acest fapt i-a bucurat ziua.

  Am vorbit cu o prietenă acum câţiva ani. Ea mi-a spus că, atunci când era nouă în biroul nostru, am invitat-o la masă şi am făcut-o să se simtă binevenită. „Actul tău de amabilitate a însemnat foarte mult pentru mine de-a lungul anilor”, mi-a spus ea. Uitasem, însă ea îşi amintise.

  Îmi aduc aminte, în schimb, de un sfârşit de an. Recent căsătorită, cu familia plecată din oraş, cu casa în dezordine şi plină de cutii din cauza renovării, m-am simţit singură. Nici măcar nu îi puteam oferi soţului meu o casă primitoare. Stând pe jos şi plângând, am auzit soneria sunând. Era o prietenă: „Sărbători fericite!” a zis ea şi mi-a înmânat o cutie imensă cu fundă roşie. În acea seară, împreună cu soţul meu, am stat pe jos şi ne-am înfruptat din bunătăţile făcute în casă care se aflau în cutie. Uitasem acest episod, însă recent mi l-am amintit.

  Într-o dimineaţă, m-am trezit copleşită oarecum de câte aveam de făcut în ziua respectivă. Mai târziu în aceeaşi zi, am primit în poştă o scrisoare de la o prietenă. Înăuntru era şi un bileţel pe care scria: „Când simţi că te scufunzi, nu te îngrijora; Salvamarul tău umblă pe apă.” Acel bileţel mi-a schimbat perspectiva asupra întregii zile.

  Mama a locuit cu mine până când, brusc, a murit din cauza unui infarct. Săptămâni după aceea, soneria mea a tot fost apăsată de copii care veneau la uşă să întrebe ce se întâmplase cu bunicuţa cu zâmbet dulce care obişnuia să stea pe verandă şi să le spună poveşti. Nu am ştiut niciodată că mama era bunicuţa cartierului cât timp eu eram la serviciu toată ziua. Acei copii îşi vor aminti.

  Asemenea frunzelor de arţar imprimate în ciment, de-a lungul vieţii, unele dintre lucrurile bune pe care le facem pot fi o rutină pentru noi, dar pentru altcineva pot părea întreaga lume. Ori de câte ori ai făcut unul dintre aceste lucruri, pentru Isus l-ai făcut!

  Edna Maye Gallington

  Frunze de arţar în ciment - 2017. Asemenea frunzelor de arţar imprimate în ciment, de-a lungul vieţii, unele dintre lucrurile bune pe care le facem pot fi o rutină pentru noi, dar pentru altcineva pot părea întreaga lume. Ori de câte ori ai făcut unul dintre aceste lucruri, pentru Isus l-ai făcut!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...