Articolul precedentGlaucom spiritual
  Articolul următorCând nimic înseamna totul

  Frunze de arţar în ciment

  Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut. – Matei 25:40

  Trotuarul larg ce duce spre spital era acolo de cel puţin 30 de ani. Mii de oameni păşiseră pe el. Oare nu mai observase nimeni? Mă uitam curioasă, nu admirativ, la conturul unor frunze de arţar imprimate în cimentul trotuarului. Nu multe, nu exagerat, ci doar câteva ici, colo. Cineva, cu ani în urmă, îşi luase timp să imprime artistic frunzele. Cineva căruia i-a păsat de munca pe care o făcea. Şi altcineva a observat, după 30 de ani sau şi mai mulţi, iar acest fapt i-a bucurat ziua.

  Am vorbit cu o prietenă acum câţiva ani. Ea mi-a spus că, atunci când era nouă în biroul nostru, am invitat-o la masă şi am făcut-o să se simtă binevenită. „Actul tău de amabilitate a însemnat foarte mult pentru mine de-a lungul anilor”, mi-a spus ea. Uitasem, însă ea îşi amintise.

  Îmi aduc aminte, în schimb, de un sfârşit de an. Recent căsătorită, cu familia plecată din oraş, cu casa în dezordine şi plină de cutii din cauza renovării, m-am simţit singură. Nici măcar nu îi puteam oferi soţului meu o casă primitoare. Stând pe jos şi plângând, am auzit soneria sunând. Era o prietenă: „Sărbători fericite!” a zis ea şi mi-a înmânat o cutie imensă cu fundă roşie. În acea seară, împreună cu soţul meu, am stat pe jos şi ne-am înfruptat din bunătăţile făcute în casă care se aflau în cutie. Uitasem acest episod, însă recent mi l-am amintit.

  Într-o dimineaţă, m-am trezit copleşită oarecum de câte aveam de făcut în ziua respectivă. Mai târziu în aceeaşi zi, am primit în poştă o scrisoare de la o prietenă. Înăuntru era şi un bileţel pe care scria: „Când simţi că te scufunzi, nu te îngrijora; Salvamarul tău umblă pe apă.” Acel bileţel mi-a schimbat perspectiva asupra întregii zile.

  Mama a locuit cu mine până când, brusc, a murit din cauza unui infarct. Săptămâni după aceea, soneria mea a tot fost apăsată de copii care veneau la uşă să întrebe ce se întâmplase cu bunicuţa cu zâmbet dulce care obişnuia să stea pe verandă şi să le spună poveşti. Nu am ştiut niciodată că mama era bunicuţa cartierului cât timp eu eram la serviciu toată ziua. Acei copii îşi vor aminti.

  Asemenea frunzelor de arţar imprimate în ciment, de-a lungul vieţii, unele dintre lucrurile bune pe care le facem pot fi o rutină pentru noi, dar pentru altcineva pot părea întreaga lume. Ori de câte ori ai făcut unul dintre aceste lucruri, pentru Isus l-ai făcut!

  Edna Maye Gallington

  Frunze de arţar în ciment - 2017. Asemenea frunzelor de arţar imprimate în ciment, de-a lungul vieţii, unele dintre lucrurile bune pe care le facem pot fi o rutină pentru noi, dar pentru altcineva pot părea întreaga lume. Ori de câte ori ai făcut unul dintre aceste lucruri, pentru Isus l-ai făcut!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...