Articolul precedentCând nimic înseamna totul
  Articolul următorZahar dimineaţa…

  Simte bucuria dăruirii

  Lăudaţi pe Domnul, chemaţi Numele Lui! Faceţi cunoscute printre popoare isprăvile Lui! Cântaţi, cântaţi în cinstea Lui! Vorbiţi despre toate minunile Lui! – Psalmii 105:1,2

  Cu câteva săptămâni înainte de finalul anului pare că toată lumea anticipează bucuria perioadei sărbătorilor. Oamenii par mai fericiţi, mai buni şi mai iertători. Încercăm să ne gândim la oameni care au nevoie de o faptă bună şi apoi încercăm să le oferim ceva de care s-ar bucura.

  Anul acesta, noi am făcut pâine gustoasă pentru prieteni şi vecini. Ar fi fost tare bine să putem împărţi cu ei şi mirosul de pâine proaspătă scoasă din cuptor! Au fost recunoscători, însă ulterior s-au întâmplat câteva lucruri care ne-au surprins. Pentru că suntem nişte „tineri”de 87 şi, respectiv, 92 de ani (numai să nu ne puneţi să urcăm vreo scară), un vecin s-a hotărât să ne pună luminiţe pe exteriorul casei. Culoarea becurilor a venit cu un plus de veselie asociată sezonului de iarnă.

  Apoi un alt vecin, care era cu maşina, a oprit şi ne-a spus:

  – Bună ziua, eu sunt James. Observ că aveţi un muşchi crescut pe acoperiş. Nu vreţi să dau eu cu nişte soluţie de eliminare a muşchiului? Casa mea e spate în spate cu a dumneavoastră. Lucrez la acoperişul meu. Când termin, vin la al dumneavoastră – nu durează decât câteva minute.

  – Bine, dar cât ne costă?

  – Nu vă costă nimic. Am observat că şi dumneavoastră îi ajutaţi pe alţii, i-am mulţumit, iar el a plecat zâmbind. În câteva minute, a rezolvat treaba. Sunt sigură că toţi trei am avut un sentiment plăcut în inimă datorită acestui gest surprinzător. Deci există bucurie şi când dai, şi când primeşti.

  A treia surpriză a venit după o masă împreună cu familia şi după schimbul de cadouri. Fiica noastră şi soţul ei au insistat să facă ei ordine în sufragerie şi să spele toate vasele, în timp ce noi am avut ocazia să ne bucurăm de strănepoata noastră de doi ani.

  Doamne, îţi mulţumesc pentru multele Tale binecuvântări – chiar şi atunci când suntem luaţi complet prin surprindere de ele.

  Desigur, Isus este adevărata noastră sursă de bucurie în această perioadă a anului şi prin propovăduirea Lui celor din jur suntem în cea mai mare măsură binecuvântaţi, iată cum a exprimat psalmistul această idee: „Atunci, gura ne era plină de strigăte de bucurie şi limba, de cântări de veselie. Atunci se spunea printre neamuri: «Domnul a făcut mari lucruri pentru ei!» Da, Domnul a făcut mari lucruri pentru noi şi de aceea suntem plini de bucurie”(Psalmii 126:2-4).

  Frieda Tanner

  Simte bucuria dăruirii - 2017. Doamne, îţi mulţumesc pentru multele Tale binecuvântări - chiar şi atunci când suntem luaţi complet prin surprindere de ele.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...