Articolul precedentZahar dimineaţa…
  Articolul următorPrevenind înşelăciunea

  Basculanta

  Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. – Maleahi 3:10

  Băiatul meu, Drew, a împlinit patru ani exact în anul în care am fost lovit cu maşina de un şofer, care a fugit de la locul accidentului. La şapte luni de la accident, am fost externată din spital, dar incapabilă să muncesc.

  Drew era entuziasmat de perioada sărbătorilor de iarnă. Nu vorbea decât despre basculanta pe care o va primi cadou.

  Bunica, şi babysittera lui, l-a învăţat că nu există Moş Crăciun şi că mama e cea care oferă cadourile.„Mama lucrează ca să îţi cumpere mâncare, ca să ai unde locui, ca să primeşti cadouri.” Însă, în anul la care mă refer, bunica a adăugat: „Dar mama nu poate munci anul acesta, aşa că nu vei primi niciun cadou.”

  Drew a fost de nestrămutat, spunându-i bunicii: „Mama dă zecime. Domnul zice că ne va binecuvânta dacă dăm zecime. O să aibă El grijă să îmi primesc basculanta.”

  Mama s-a uitat disperată la mine, peste capul lui. Cum să poţi dezamăgi o aşa credinţă cu nişte adevăruri neplăcute? Aşa că, la rândul meu, m-am rugat: „Iubite Tată ceresc, Te rog, nu îl dezamăgi pe Drew din cauza incapacităţii mele de a-i împlini dorinţa sufletului!”

  Drew a continuat să vorbească despre basculanta lui până în seara în care toţi copiii primesc cadouri. L-am pus la culcare. După o oră, s-a auzit o bătaie în uşă, dar nu era nimeni pe verandă, în curte sau pe stradă. În schimb, la uşă era o cutie mare, cu un bilet: „Sărbători fericite din partea prietenilor din cartier!” Înăuntru, erau câte un cadou pentru mama şi pentru mine şi multe cadouri de toate mărimile şi formele pentru Drew.

  Drew n-a fost deloc uimit să găsească darurile a doua zi dimineaţa, iar ultimul pe care l-a deschis a fost o basculantă. A zâmbit la bunica lui şi i-a spus: „Ţi-am spus eu că mama a dat zecime, aşa că Dumnezeu o să îmi dea o basculantă.”

  Psalmul 37:4 spune – „Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” El a împlinit şi această promisiune. În această perioadă a anului, deseori vedem cum credinţa copiilor este cea care îi învaţă pe adulţi adevărata putere a credinţei.

  Darlenejoan McKibbin Rhine

  Basculanta - 2017. „Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” El a împlinit şi această promisiune. În această perioadă a anului, deseori vedem cum credinţa copiilor este cea care îi învaţă pe adulţi adevărata putere a credinţei.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...