Nunta

  Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde. – Ieremia 33:3

  Nunţile înseamnă multă voie bună. Dar, pe măsură ce înaintez în vârstă, îmi dau mai bine seama că a te căsători poate fi o chestiune riscantă. Mă întreb ce ar zice Bob, care de 45 de ani îmi este soţ, despre o aşa afirmaţie. Realitatea e că este adevărată. Doi oameni, din două medii diferite se ataşează unul de altul, după care le trece prin cap ideea că nu trebuie să spună decât „da” şi totul o să se desfăşoare normal.

  Când mă gândesc la nunta noastră, ştiu sigur că nici nu aveam în cap altă idee decât că o să trăim fericiţi până la adânci bătrâneţi. Ha! A fost mult de muncă. Bob a crescut într-o familie în care nu era niciodată întrebat unde se duce şi când se întoarce. Eu am crescut într-o familie în care practic trebuia să îi spun mamei şi când mă duc la WC. Tata termina serviciul la ora 4 după-amiaza şi era acasă fix la ora 4 şi jumătate. Îţi dai seama ce şoc a fost când, la scurt timp după nuntă, soţul meu n-a venit acasă până la ora 7 seara, când eu îl aşteptam la ora 5!? De-a lungul anilor, am învăţat să las lucrurile să decurgă normal, iar el a învăţat să vină acasă la timp – de cele mai multe ori.

  Am participat la o nuntă în Kansas, ţinută într-un bar şi lângă un grătar. Şi nu îţi imagina că grătarul era cine ştie ce împodobit… Muzica era înregistrată, iar mirele i-a cântat miresei. Mâncarea a fost făcută de prieteni, iar tortul de nuntă a fost delicios.

  Partea interesantă a fost familia noastră. Stând şi uitându-mă la noi toţi, m-au podidit lacrimile. Eram o masă de nebăutori şi de nefumători nu pentru că n-am băut şi n-am fumat niciodată, ci pentru că cei mai mulţi dintre noi se recuperau după dependenţa fie de una, fie de alta. Unii fuseseră băutori înrăiţi, tutungii înrăiţi sau fumaseră iarbă. Unii consumaseră metadonă şi îi puteai ghici după trăsăturile afectate ale feţei: fără dinţi şi cu o privire goală în ochi. Acestea fiind spuse, nepotul meu a fost primul care ne-a urat: „Sabat fericit!” Uitaserăm că era Sabat.

  Te-ai putea întreba: De ce lacrimi? Pentru că cumnata mea nu a renunţat niciodată la speranţă. S-a rugat şi a stăruit pe lângă Domnul cu privire la copiii ei, nepoţii ei şi fraţii ei. Stând acolo, puteam vedea vieţi schimbate una după alta şi ştiu că toate au avut legătură cu rugăciunile ei.

  Cum rămâne cu părinţii care se roagă pentru copii şi nu văd mâna Domnului? I-am pus această întrebare fiicei mele, când i-am povestit despre această nuntă. Răspunsul ei a fost: „Istoria lor nu s-a încheiat încă.” Cele dintre voi care îi vedeţi pe cei dragi luând decizii greşite una după alta, continuaţi să vă rugaţi pentru ei! Am văzut cu ochii mei ce poate face Dumnezeu.

  Nancy Buxton

  Nunta - 2017. Cum rămâne cu părinţii care se roagă pentru copii şi nu văd mâna Domnului? Fiica mea a răspuns la această întrebare astfel: „Istoria lor nu s-a încheiat încă.” Cele dintre voi care îi vedeţi pe cei dragi luând decizii greşite una după alta, continuaţi să vă rugaţi pentru ei! Am văzut cu ochii mei ce poate face Dumnezeu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...