Profilul curajului

  Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu şi-I vor pune numele „Emanuel”, care, tălmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi.” – Matei 1:23

  Ori de câte ori eram cu ei în drum spre veterinar, puii de pisică îşi dădeau seama.

  Din coşul aflat pe scaunul din spate răzbatea un plânset jalnic, disperat şi înfiorător. Cu lacrimi în inimă, îmi doream să le alung groaza pe care o simţeau. Să vorbesc limba lor. Să fiu o pisică pentru ei.

  Aş fi o superpisică. Foarte isteaţă, foarte ştiutoare şi perfect capabilă să le îndepărtez teama. Aş fi un om cu trup de pisică. Apoi, imediat ce Herman şi Martha îşi primesc injecţiile, să redevin eu însămi. Abracadabra.

  Dar cum ar fi chiar să devin o pisică? Să devin un mic embrion, să plutesc într-o supă întunecată, să cresc şi să mă transform în decursul unui somn fără vise? Cum ar fi să fiu adusă la conştienţă ca o pisicuţă udă, oarbă şi slăbănoagă? La momentul potrivit, aş învăţa să umblu pe patru picioare, să îmi câştig singură hrana şi să primesc atenţie mieu-nând. Aş putea chiar să-mi dezvolt abilitatea de a mă spăla pe faţă cu lăbuţele proaspăt linse. Aş fi nevoită să îmi exersez căţăratul în copaci, ca să scap de câini. Toate acestea ar deveni infinit mai grele dacă aş fi conştientă că posed puteri neobişnuite, umane, dar că m-am limitat pe mine însămi ca să pot fi o pisică adevărată. Nu o superpisică.

  Cum a fost oare, mă întreb, înainte de întemeierea lumii când Dumnezeu a auzit strigătele noastre sfâşietoare, disperate? Şi cum a luat Dumnezeu decizia profundă, la nivel celular, de a interveni în tragedia umană? Nu doar să înveţe limba noastră, nu doar să ne încurajeze. Şi nu doar să fie cu noi.

  Cu un curaj incomprehensibil, Dumnezeu a ales să devină unul ca noi. Străduindu-se să explice această taină, Pavel spune că Dumnezeu a renunţat la putere şi la privilegii, ca să devină un simplu om, un „nimic”, Ioan scrie: Cuvântul lui Dumnezeu este Creatorul şi a existat de la „întemeierea lumii”. Cuvântul a ales să devină „trup şi a locuit printre noi” (vezi Filipeni 2:6,7; Ioan 1:1,14).

  „Un Fiu ni s-a născut”, scrie Isaia (9:6). Întruparea este mai mult decât o intervenţie scurtă. Este un angajament. Deşi Dumnezeirea îşi exercită forţa să ne salveze, umanitatea lui Dumnezeu se menţine. Pentru totdeauna.

  Kit Watts

  Profilul curajului - 2017. Întruparea este mai mult decât o intervenţie scurtă. Este un angajament. Deşi Dumnezeirea îşi exercită forţa să ne salveze, umanitatea lui Dumnezeu se menţine. Pentru totdeauna.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...