Articolul precedentVenind acasă
  Articolul următorMagicul moment al Crăciunului

  Foarte multe întrebări – un singur răspuns

  Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt. – Matei 1:18

  Când mă gândesc la istoria naşterii lui Isus, în special la Fecioara Maria, am foarte multeîntrebări. Mă întreb ce vârstă avea Maria. Cercetătorii Bibliei ne spun că probabil era adolescentă. Aşa că următoarea mea întrebare este: A avut familie? Mamă, tată, fraţi? De ce nu sunt menţionaţi? Ştim cum a reacţionat Iosif la anunţul că Maria e însărcinată cu Duhul Sfânt; la început, a vrut să divorţeze de ea rapid, dar s-a răzgândit după visul din partea Domnului. Dar familia ei? Cum a reacţionat? După vizita îngerului, care i-a adus la cunoştinţă naşterea copilului, Maria a plecat imediat în vizită la ruda ei Elisabeta; erau de mers pe jos cam 100 de kilometri. Acest element mă face să mă gândesc că n-a avut în viaţa ei nicio femeie la care să apeleze. Cât de singură trebuie să se fi simţit! Nimeni înainte nu înfruntase o asemenea provocare.

  Acum câţiva ani, eu şi soţul meu am fost să vedem o punere în scenă a naşterii Domnului. Tatăl şi mama Mariei erau reprezentaţi ca foarte implicaţi şi acceptând într-o mare măsură situaţia fiicei lor. Într-o scenă mama Măriei se gândeşte că fiica ei îi va da naştere lui Mesia şi izbucneşte într-un cântec, rostind cuvintele: „Voi fi bunica lui Dumnezeu!” Foarte creativ, dar în Scriptură nu există nimic care să ne spună aşa ceva.

  Da, am multe întrebări, dar din fericire există un singur răspuns, singurul răspuns la orice întrebare care contează cu adevărat, şi acesta este Isus. Istoria biblică ne spune sigur: „Ea va naşte un Fiu şi-l vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale” (Matei 1:21). Ce promisiune! Ce răspuns la aproape toate întrebările!

  „Nu vă temeţi, căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul” (Luca 2:10,11). Orice ai avea de înfruntat în aceste ultime zile din an, nu uita că în anul care urmează Isus este răspunsul la întrebările noastre, la problemele noastre, la viitorul nostru. Să ne unim cu păstorii şi să mergem să-L vedem pe Mântuitor: „Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui” (Luca 2:14).

  Ardis Dick Stenbackken

  Foarte multe întrebări - un singur răspuns - 2017. Orice ai avea de înfruntat în aceste ultime zile din an, nu uita că în anul care urmează Isus este răspunsul la întrebările noastre, la problemele noastre, la viitorul nostru.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...