Articolul precedentVenind acasă
  Articolul următorMagicul moment al Crăciunului

  Foarte multe întrebări – un singur răspuns

  Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt. – Matei 1:18

  Când mă gândesc la istoria naşterii lui Isus, în special la Fecioara Maria, am foarte multeîntrebări. Mă întreb ce vârstă avea Maria. Cercetătorii Bibliei ne spun că probabil era adolescentă. Aşa că următoarea mea întrebare este: A avut familie? Mamă, tată, fraţi? De ce nu sunt menţionaţi? Ştim cum a reacţionat Iosif la anunţul că Maria e însărcinată cu Duhul Sfânt; la început, a vrut să divorţeze de ea rapid, dar s-a răzgândit după visul din partea Domnului. Dar familia ei? Cum a reacţionat? După vizita îngerului, care i-a adus la cunoştinţă naşterea copilului, Maria a plecat imediat în vizită la ruda ei Elisabeta; erau de mers pe jos cam 100 de kilometri. Acest element mă face să mă gândesc că n-a avut în viaţa ei nicio femeie la care să apeleze. Cât de singură trebuie să se fi simţit! Nimeni înainte nu înfruntase o asemenea provocare.

  Acum câţiva ani, eu şi soţul meu am fost să vedem o punere în scenă a naşterii Domnului. Tatăl şi mama Mariei erau reprezentaţi ca foarte implicaţi şi acceptând într-o mare măsură situaţia fiicei lor. Într-o scenă mama Măriei se gândeşte că fiica ei îi va da naştere lui Mesia şi izbucneşte într-un cântec, rostind cuvintele: „Voi fi bunica lui Dumnezeu!” Foarte creativ, dar în Scriptură nu există nimic care să ne spună aşa ceva.

  Da, am multe întrebări, dar din fericire există un singur răspuns, singurul răspuns la orice întrebare care contează cu adevărat, şi acesta este Isus. Istoria biblică ne spune sigur: „Ea va naşte un Fiu şi-l vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale” (Matei 1:21). Ce promisiune! Ce răspuns la aproape toate întrebările!

  „Nu vă temeţi, căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul” (Luca 2:10,11). Orice ai avea de înfruntat în aceste ultime zile din an, nu uita că în anul care urmează Isus este răspunsul la întrebările noastre, la problemele noastre, la viitorul nostru. Să ne unim cu păstorii şi să mergem să-L vedem pe Mântuitor: „Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui” (Luca 2:14).

  Ardis Dick Stenbackken

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...