Articolul precedentVenind acasă
  Articolul următorMagicul moment al Crăciunului

  Foarte multe întrebări – un singur răspuns

  Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt. – Matei 1:18

  Când mă gândesc la istoria naşterii lui Isus, în special la Fecioara Maria, am foarte multeîntrebări. Mă întreb ce vârstă avea Maria. Cercetătorii Bibliei ne spun că probabil era adolescentă. Aşa că următoarea mea întrebare este: A avut familie? Mamă, tată, fraţi? De ce nu sunt menţionaţi? Ştim cum a reacţionat Iosif la anunţul că Maria e însărcinată cu Duhul Sfânt; la început, a vrut să divorţeze de ea rapid, dar s-a răzgândit după visul din partea Domnului. Dar familia ei? Cum a reacţionat? După vizita îngerului, care i-a adus la cunoştinţă naşterea copilului, Maria a plecat imediat în vizită la ruda ei Elisabeta; erau de mers pe jos cam 100 de kilometri. Acest element mă face să mă gândesc că n-a avut în viaţa ei nicio femeie la care să apeleze. Cât de singură trebuie să se fi simţit! Nimeni înainte nu înfruntase o asemenea provocare.

  Acum câţiva ani, eu şi soţul meu am fost să vedem o punere în scenă a naşterii Domnului. Tatăl şi mama Mariei erau reprezentaţi ca foarte implicaţi şi acceptând într-o mare măsură situaţia fiicei lor. Într-o scenă mama Măriei se gândeşte că fiica ei îi va da naştere lui Mesia şi izbucneşte într-un cântec, rostind cuvintele: „Voi fi bunica lui Dumnezeu!” Foarte creativ, dar în Scriptură nu există nimic care să ne spună aşa ceva.

  Da, am multe întrebări, dar din fericire există un singur răspuns, singurul răspuns la orice întrebare care contează cu adevărat, şi acesta este Isus. Istoria biblică ne spune sigur: „Ea va naşte un Fiu şi-l vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale” (Matei 1:21). Ce promisiune! Ce răspuns la aproape toate întrebările!

  „Nu vă temeţi, căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul” (Luca 2:10,11). Orice ai avea de înfruntat în aceste ultime zile din an, nu uita că în anul care urmează Isus este răspunsul la întrebările noastre, la problemele noastre, la viitorul nostru. Să ne unim cu păstorii şi să mergem să-L vedem pe Mântuitor: „Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui” (Luca 2:14).

  Ardis Dick Stenbackken

  Foarte multe întrebări - un singur răspuns - 2017. Orice ai avea de înfruntat în aceste ultime zile din an, nu uita că în anul care urmează Isus este răspunsul la întrebările noastre, la problemele noastre, la viitorul nostru.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...