Articolul precedentMagicul moment al Crăciunului
  Articolul următorCapacităţi

  Tocat

  Până când a venit Cel îmbătrânit de zile şi a făcut dreptate sfinţilor Celui Preaînalt, şi a venit vremea când sfinţii au luat în stăpânire împărăţia. – Daniel 7:22

  Îmi place să urmăresc pe canalul de gastronomie emisiunea Tocat (Chopped, engl.). Este o competiţie de chefi experimentaţi, care se luptă să câştige premiul de 10.000 de dolari. Se începe cu patru chefi, iar la sfârşitul fiecărei runde un chef este „tocat” până nu mai rămâne decât unul. Încep prin deschiderea unui coş în care există ingrediente alese aleatoriu; în 30 de minute, ei trebuie să prepare un fel de mâncare gustos, echilibrat şi aspectuos, care să scoată în evidenţă ingredientele uneori bizare şi aiurea. De exemplu, pot deschide coşul la runda de aperitive şi să găsească: pulpă de pui, un borcan cu frişcă pentru bezele şi napi.

  În timp ce o comisie din trei experţi îi evaluează pe fiecare, nu pot să nu regret natura eminamente subiectivă a acestei competiţii. Aceştia încep prin a spune ce le-a plăcut la felul de mâncare prezentat, apoi ceea ce personal nu le-a plăcut. De multe ori, experţii se contrazic unii pe alţii când evaluează felurile de mâncare. Dar, la fiecare rundă, trebuie să ajungă la un consens în privinţa bucătarului care va părăsi competiţia, în timp ce îl „toacă” pe cheful care n-a crăpat muştarul în patru, îmi zic în sinea mea: Standardele lor înalte depind în totalitate de gustul evaluatorului. Cum se poate câştiga aşa ceva în mod obiectiv, corect?

  Deşi pare ciudat, acest show m-a făcut să apreciez judecata conform Cuvântului lui Dumnezeu. Aceasta nu e lăsată la latitudinea unei comisii cu opinii contrastante cu privire la performanţele noastre ca fiinţe umane. Dumnezeu, Isus şi Duhul Sfânt sunt una în duh şi în adevăr. Nu există nimic subiectiv cu privire la mântuirea noastră. Şi putem fi siguri că nu vom fi tocaţi. Datorită jertfei lui Isus pe cruce, putem şti finalul deja, în virtutea acestui adevăr obiectiv: „Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa. V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică” (1 Ioan 5:11-13).

  Haideţi să Îl lăudăm pe Dumnezeu şi să ne închinăm pentru ceea ce a făcut pentru noi în Isus! El ne-a dat binecuvântata siguranţă a mântuirii.

  Lee Lee Dart

  Tocat - 2017. Haideţi să Îl lăudăm pe Dumnezeu şi să ne închinăm pentru ceea ce a făcut pentru noi în Isus! El ne-a dat binecuvântata siguranţă a mântuirii.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...