Tocat

Până când a venit Cel îmbătrânit de zile şi a făcut dreptate sfinţilor Celui Preaînalt, şi a venit vremea când sfinţii au luat în stăpânire împărăţia. – Daniel 7:22

Îmi place să urmăresc pe canalul de gastronomie emisiunea Tocat (Chopped, engl.). Este o competiţie de chefi experimentaţi, care se luptă să câştige premiul de 10.000 de dolari. Se începe cu patru chefi, iar la sfârşitul fiecărei runde un chef este „tocat” până nu mai rămâne decât unul. Încep prin deschiderea unui coş în care există ingrediente alese aleatoriu; în 30 de minute, ei trebuie să prepare un fel de mâncare gustos, echilibrat şi aspectuos, care să scoată în evidenţă ingredientele uneori bizare şi aiurea. De exemplu, pot deschide coşul la runda de aperitive şi să găsească: pulpă de pui, un borcan cu frişcă pentru bezele şi napi.

În timp ce o comisie din trei experţi îi evaluează pe fiecare, nu pot să nu regret natura eminamente subiectivă a acestei competiţii. Aceştia încep prin a spune ce le-a plăcut la felul de mâncare prezentat, apoi ceea ce personal nu le-a plăcut. De multe ori, experţii se contrazic unii pe alţii când evaluează felurile de mâncare. Dar, la fiecare rundă, trebuie să ajungă la un consens în privinţa bucătarului care va părăsi competiţia, în timp ce îl „toacă” pe cheful care n-a crăpat muştarul în patru, îmi zic în sinea mea: Standardele lor înalte depind în totalitate de gustul evaluatorului. Cum se poate câştiga aşa ceva în mod obiectiv, corect?

Deşi pare ciudat, acest show m-a făcut să apreciez judecata conform Cuvântului lui Dumnezeu. Aceasta nu e lăsată la latitudinea unei comisii cu opinii contrastante cu privire la performanţele noastre ca fiinţe umane. Dumnezeu, Isus şi Duhul Sfânt sunt una în duh şi în adevăr. Nu există nimic subiectiv cu privire la mântuirea noastră. Şi putem fi siguri că nu vom fi tocaţi. Datorită jertfei lui Isus pe cruce, putem şti finalul deja, în virtutea acestui adevăr obiectiv: „Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa. V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică” (1 Ioan 5:11-13).

Haideţi să Îl lăudăm pe Dumnezeu şi să ne închinăm pentru ceea ce a făcut pentru noi în Isus! El ne-a dat binecuvântata siguranţă a mântuirii.

Lee Lee Dart

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor