Articolul precedentMagicul moment al Crăciunului
  Articolul următorCapacităţi

  Tocat

  Până când a venit Cel îmbătrânit de zile şi a făcut dreptate sfinţilor Celui Preaînalt, şi a venit vremea când sfinţii au luat în stăpânire împărăţia. – Daniel 7:22

  Îmi place să urmăresc pe canalul de gastronomie emisiunea Tocat (Chopped, engl.). Este o competiţie de chefi experimentaţi, care se luptă să câştige premiul de 10.000 de dolari. Se începe cu patru chefi, iar la sfârşitul fiecărei runde un chef este „tocat” până nu mai rămâne decât unul. Încep prin deschiderea unui coş în care există ingrediente alese aleatoriu; în 30 de minute, ei trebuie să prepare un fel de mâncare gustos, echilibrat şi aspectuos, care să scoată în evidenţă ingredientele uneori bizare şi aiurea. De exemplu, pot deschide coşul la runda de aperitive şi să găsească: pulpă de pui, un borcan cu frişcă pentru bezele şi napi.

  În timp ce o comisie din trei experţi îi evaluează pe fiecare, nu pot să nu regret natura eminamente subiectivă a acestei competiţii. Aceştia încep prin a spune ce le-a plăcut la felul de mâncare prezentat, apoi ceea ce personal nu le-a plăcut. De multe ori, experţii se contrazic unii pe alţii când evaluează felurile de mâncare. Dar, la fiecare rundă, trebuie să ajungă la un consens în privinţa bucătarului care va părăsi competiţia, în timp ce îl „toacă” pe cheful care n-a crăpat muştarul în patru, îmi zic în sinea mea: Standardele lor înalte depind în totalitate de gustul evaluatorului. Cum se poate câştiga aşa ceva în mod obiectiv, corect?

  Deşi pare ciudat, acest show m-a făcut să apreciez judecata conform Cuvântului lui Dumnezeu. Aceasta nu e lăsată la latitudinea unei comisii cu opinii contrastante cu privire la performanţele noastre ca fiinţe umane. Dumnezeu, Isus şi Duhul Sfânt sunt una în duh şi în adevăr. Nu există nimic subiectiv cu privire la mântuirea noastră. Şi putem fi siguri că nu vom fi tocaţi. Datorită jertfei lui Isus pe cruce, putem şti finalul deja, în virtutea acestui adevăr obiectiv: „Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa. V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică” (1 Ioan 5:11-13).

  Haideţi să Îl lăudăm pe Dumnezeu şi să ne închinăm pentru ceea ce a făcut pentru noi în Isus! El ne-a dat binecuvântata siguranţă a mântuirii.

  Lee Lee Dart

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...