Articolul precedentMagicul moment al Crăciunului
  Articolul următorCapacităţi

  Tocat

  Până când a venit Cel îmbătrânit de zile şi a făcut dreptate sfinţilor Celui Preaînalt, şi a venit vremea când sfinţii au luat în stăpânire împărăţia. – Daniel 7:22

  Îmi place să urmăresc pe canalul de gastronomie emisiunea Tocat (Chopped, engl.). Este o competiţie de chefi experimentaţi, care se luptă să câştige premiul de 10.000 de dolari. Se începe cu patru chefi, iar la sfârşitul fiecărei runde un chef este „tocat” până nu mai rămâne decât unul. Încep prin deschiderea unui coş în care există ingrediente alese aleatoriu; în 30 de minute, ei trebuie să prepare un fel de mâncare gustos, echilibrat şi aspectuos, care să scoată în evidenţă ingredientele uneori bizare şi aiurea. De exemplu, pot deschide coşul la runda de aperitive şi să găsească: pulpă de pui, un borcan cu frişcă pentru bezele şi napi.

  În timp ce o comisie din trei experţi îi evaluează pe fiecare, nu pot să nu regret natura eminamente subiectivă a acestei competiţii. Aceştia încep prin a spune ce le-a plăcut la felul de mâncare prezentat, apoi ceea ce personal nu le-a plăcut. De multe ori, experţii se contrazic unii pe alţii când evaluează felurile de mâncare. Dar, la fiecare rundă, trebuie să ajungă la un consens în privinţa bucătarului care va părăsi competiţia, în timp ce îl „toacă” pe cheful care n-a crăpat muştarul în patru, îmi zic în sinea mea: Standardele lor înalte depind în totalitate de gustul evaluatorului. Cum se poate câştiga aşa ceva în mod obiectiv, corect?

  Deşi pare ciudat, acest show m-a făcut să apreciez judecata conform Cuvântului lui Dumnezeu. Aceasta nu e lăsată la latitudinea unei comisii cu opinii contrastante cu privire la performanţele noastre ca fiinţe umane. Dumnezeu, Isus şi Duhul Sfânt sunt una în duh şi în adevăr. Nu există nimic subiectiv cu privire la mântuirea noastră. Şi putem fi siguri că nu vom fi tocaţi. Datorită jertfei lui Isus pe cruce, putem şti finalul deja, în virtutea acestui adevăr obiectiv: „Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa. V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică” (1 Ioan 5:11-13).

  Haideţi să Îl lăudăm pe Dumnezeu şi să ne închinăm pentru ceea ce a făcut pentru noi în Isus! El ne-a dat binecuvântata siguranţă a mântuirii.

  Lee Lee Dart

  Tocat - 2017. Haideţi să Îl lăudăm pe Dumnezeu şi să ne închinăm pentru ceea ce a făcut pentru noi în Isus! El ne-a dat binecuvântata siguranţă a mântuirii.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...