Articolul precedentCapacităţi
  Articolul următorSă patinezi pentru bucuria de a patina

  Podul care nu era acolo

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  Soţul meu povesteşte următoarea întâmplare ca să ilustreze ce Dumnezeu minunat slujim noi. Cu 60 de ani în urmă, pe când era copil, într-o vară a mers în excursie la Maraetai Beach, o plajă cam la 75 de kilometri de zona în care locuim în Auckland.

  Trebuia traversat oraşul cu maşina, apoi nişte suburbii, după care trebuia urmat un drum pietruit, care urca şi cobora nişte dealuri foarte abrupte şi ajungea într-o aşezare mică, numită Whitford. Drumul cotea de câteva ori şi traversa un pod foarte vechi, oarecum şubred, peste un estuar. Acest pod era îngust, permiţând traficul doar într-o singură direcţie.

  Consiliul local a construit o porţiune de drum nouă şi dreaptă, care ocolea satul Whitford. Urma să fie construit un nou pod, mai lat, cu două benzi de circulaţie – pod programat să fie terminat spre finalul anului, dar întârzieri neprevăzute au făcut ca, deşi drumurile din ambele sensuri să fie gata, noul pod nici să nu fi fost început.

  Întrucât avea treburi presante în Auckland, tatăl soţului meu a rămas acasă şi un unchi a fost cel care a dus familia până la plaja Maraetai. Cu toţii – verişori, prieteni şi soţul meu – au pornit spre plajă înarmaţi cu toate lucrurile care garantau un timp frumos pentru copii: undiţe, biciclete şi echipament de înot.

  Zilele au trecut şi toată lumea s-a simţit bine, pescuind de pe chei, înotând şi pescuind din nou. Vineri seara târziu, tatăl lui Jim a venit şi el din Auckland. Era foarte obosit după o săptămână aglomerată.

  Când a venit ziua de strâns lucrurile şi plecat spre casă, nimeni n-a vrut să plece. În drumul de întoarcere, când au ajuns la Whitford, soţul meu mi-a povestit că tatăl lui n-a luat-o pe drumul cotit, ci a mers pe scurtătura nouă. Pe loc, toată lumea a întrebat:

  – Ce faci pe drumul ăsta? Nu poţi circula pe aici! Nu e gata încă, noul pod nici n-a fost început!

  – Păi pe aici am venit eu vineri seara. Ştiu sigur că pe aici am venit.

  – Cum aşa? Nici măcar nu există pod, a comentat cineva.

  – În mod clar îmi aduc aminte că am venit pe acest drum, insista el. În acea vineri seara, cuvintele din Psalmii 91:11 se adeveriseră.

  Leonie Donald

  Podul care nu era acolo - 2017. Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. - Psalmii 91:11
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...