Podul care nu era acolo

Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

Soţul meu povesteşte următoarea întâmplare ca să ilustreze ce Dumnezeu minunat slujim noi. Cu 60 de ani în urmă, pe când era copil, într-o vară a mers în excursie la Maraetai Beach, o plajă cam la 75 de kilometri de zona în care locuim în Auckland.

Trebuia traversat oraşul cu maşina, apoi nişte suburbii, după care trebuia urmat un drum pietruit, care urca şi cobora nişte dealuri foarte abrupte şi ajungea într-o aşezare mică, numită Whitford. Drumul cotea de câteva ori şi traversa un pod foarte vechi, oarecum şubred, peste un estuar. Acest pod era îngust, permiţând traficul doar într-o singură direcţie.

Consiliul local a construit o porţiune de drum nouă şi dreaptă, care ocolea satul Whitford. Urma să fie construit un nou pod, mai lat, cu două benzi de circulaţie – pod programat să fie terminat spre finalul anului, dar întârzieri neprevăzute au făcut ca, deşi drumurile din ambele sensuri să fie gata, noul pod nici să nu fi fost început.

Întrucât avea treburi presante în Auckland, tatăl soţului meu a rămas acasă şi un unchi a fost cel care a dus familia până la plaja Maraetai. Cu toţii – verişori, prieteni şi soţul meu – au pornit spre plajă înarmaţi cu toate lucrurile care garantau un timp frumos pentru copii: undiţe, biciclete şi echipament de înot.

Zilele au trecut şi toată lumea s-a simţit bine, pescuind de pe chei, înotând şi pescuind din nou. Vineri seara târziu, tatăl lui Jim a venit şi el din Auckland. Era foarte obosit după o săptămână aglomerată.

Când a venit ziua de strâns lucrurile şi plecat spre casă, nimeni n-a vrut să plece. În drumul de întoarcere, când au ajuns la Whitford, soţul meu mi-a povestit că tatăl lui n-a luat-o pe drumul cotit, ci a mers pe scurtătura nouă. Pe loc, toată lumea a întrebat:

– Ce faci pe drumul ăsta? Nu poţi circula pe aici! Nu e gata încă, noul pod nici n-a fost început!

– Păi pe aici am venit eu vineri seara. Ştiu sigur că pe aici am venit.

– Cum aşa? Nici măcar nu există pod, a comentat cineva.

– În mod clar îmi aduc aminte că am venit pe acest drum, insista el. În acea vineri seara, cuvintele din Psalmii 91:11 se adeveriseră.

Leonie Donald

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor