Articolul precedentCapacităţi
  Articolul următorSă patinezi pentru bucuria de a patina

  Podul care nu era acolo

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  Soţul meu povesteşte următoarea întâmplare ca să ilustreze ce Dumnezeu minunat slujim noi. Cu 60 de ani în urmă, pe când era copil, într-o vară a mers în excursie la Maraetai Beach, o plajă cam la 75 de kilometri de zona în care locuim în Auckland.

  Trebuia traversat oraşul cu maşina, apoi nişte suburbii, după care trebuia urmat un drum pietruit, care urca şi cobora nişte dealuri foarte abrupte şi ajungea într-o aşezare mică, numită Whitford. Drumul cotea de câteva ori şi traversa un pod foarte vechi, oarecum şubred, peste un estuar. Acest pod era îngust, permiţând traficul doar într-o singură direcţie.

  Consiliul local a construit o porţiune de drum nouă şi dreaptă, care ocolea satul Whitford. Urma să fie construit un nou pod, mai lat, cu două benzi de circulaţie – pod programat să fie terminat spre finalul anului, dar întârzieri neprevăzute au făcut ca, deşi drumurile din ambele sensuri să fie gata, noul pod nici să nu fi fost început.

  Întrucât avea treburi presante în Auckland, tatăl soţului meu a rămas acasă şi un unchi a fost cel care a dus familia până la plaja Maraetai. Cu toţii – verişori, prieteni şi soţul meu – au pornit spre plajă înarmaţi cu toate lucrurile care garantau un timp frumos pentru copii: undiţe, biciclete şi echipament de înot.

  Zilele au trecut şi toată lumea s-a simţit bine, pescuind de pe chei, înotând şi pescuind din nou. Vineri seara târziu, tatăl lui Jim a venit şi el din Auckland. Era foarte obosit după o săptămână aglomerată.

  Când a venit ziua de strâns lucrurile şi plecat spre casă, nimeni n-a vrut să plece. În drumul de întoarcere, când au ajuns la Whitford, soţul meu mi-a povestit că tatăl lui n-a luat-o pe drumul cotit, ci a mers pe scurtătura nouă. Pe loc, toată lumea a întrebat:

  – Ce faci pe drumul ăsta? Nu poţi circula pe aici! Nu e gata încă, noul pod nici n-a fost început!

  – Păi pe aici am venit eu vineri seara. Ştiu sigur că pe aici am venit.

  – Cum aşa? Nici măcar nu există pod, a comentat cineva.

  – În mod clar îmi aduc aminte că am venit pe acest drum, insista el. În acea vineri seara, cuvintele din Psalmii 91:11 se adeveriseră.

  Leonie Donald

  Podul care nu era acolo - 2017. Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. - Psalmii 91:11
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...