Drum cu polei

  Domnul este bun. El este un loc de scăpare în ziua necazului şi cunoaşte pe cei ce se încred în El. – Naum 1:7

  Întorcându-mă dintr-o zonă cu vreme umedă, tropicală, cu temperaturi de 30-40 de grade C, am aterizat pe Aeroportul Internaţional din Frankfurt pentru a fi întâmpinată de un aer foarte rece şi de zăpadă cât vedeam cu ochii. Da, era frumos. L-am întrebat pe soţul meu dacă schimbase cauciucurile de vară la maşina mea. Nu, nu le schimbase. Mi-am făcut griji, pentru că trebuia să merg cu maşina la serviciu a doua zi, aşa că i-am spus: „Hai să facem schimb de maşini”, maşina lui fiind deja echipată cu cauciucuri de iarnă.

  Dimineaţa următoare, era multă gheaţă pe jos, aşa că am mers încet; cauciucurile de iarnă n-au fost de mare ajutor. Maşina aluneca, iar eu nu prea o puteam controla. Când am ajuns la drumul principal, maşina a început să vireze şi să danseze ca un patinator. M-am rugat necontenit Domnului să mă ajute şi să mă ţină în siguranţă. Brusc, maşina s-a oprit în mijlocul drumului. N-am făcut nimic. Mi-era frică să sucesc de volan, pentru că ar fi început să patineze din nou. Apoi maşina chiar a patinat până pe partea opusă a drumului, a trecut şanţul şi a ajuns de partea cealaltă. Am fost îngrozită la ideea că s-ar putea răsturna. Între timp, mă rugam fierbinte, implorându-L pe Domnul să mă ajute. Apoi maşina a alunecat înapoi în şanţ, după care s-a oprit. O mână invizibilă părea să o fi controlat. Tabla s-a îndoit în câteva locuri, bara de protecţie a căzut şi au fost câteva zgârieturi.

  Mă întrebam de ce nu a fost trafic cât am stat eu acolo, adică mai mult de 15 minute. O femeie a oprit, a venit şi m-a întrebat dacă sunt bine. Încă tremuram. A zis că o să meargă până la următoarea benzinărie să ceară ajutor. S-a întors cu un camion mare şi cinci bărbaţi puternici. Erau nişte constructori din Polonia. Am fost uimită cum au ridicat Mercedesul şi l-au pus pe carosabil. Maşina a fost ca o jucărie pentru ei. I-am mulţumit Domnului (şi le-am mulţumit şi fiecăruia dintre ei), apoi mi-am continuat drumul fără bara de protecţie. Când aproape am ajuns în oraş, am văzut un accident mare, cu peste şapte maşini implicate. Am văzut încălţăminte pe carosabil şi o ambulanţă; din păcate, cineva patinase şi făcuse accident. Părea groaznic. Apoi mi-a venit în minte motivul pentru care am avut eu accident mai devreme. Domnul m-a făcut să nu fiu implicată în accidentul acela amplu. Mi-am adus aminte făgăduinţa Lui din Psalmii 121:8 – „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” Dumnezeu e bun şi ne salvează în moduri misterioase.

  Loida Gulaja Lehmann

  Drum cu polei - 2017. Domnul m-a făcut să nu fiu implicată în accidentul acela amplu. Mi-am adus aminte făgăduinţa Lui din Psalmii 121:8 - „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” Dumnezeu e bun şi ne salvează în moduri misterioase.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...