Drum cu polei

  Domnul este bun. El este un loc de scăpare în ziua necazului şi cunoaşte pe cei ce se încred în El. – Naum 1:7

  Întorcându-mă dintr-o zonă cu vreme umedă, tropicală, cu temperaturi de 30-40 de grade C, am aterizat pe Aeroportul Internaţional din Frankfurt pentru a fi întâmpinată de un aer foarte rece şi de zăpadă cât vedeam cu ochii. Da, era frumos. L-am întrebat pe soţul meu dacă schimbase cauciucurile de vară la maşina mea. Nu, nu le schimbase. Mi-am făcut griji, pentru că trebuia să merg cu maşina la serviciu a doua zi, aşa că i-am spus: „Hai să facem schimb de maşini”, maşina lui fiind deja echipată cu cauciucuri de iarnă.

  Dimineaţa următoare, era multă gheaţă pe jos, aşa că am mers încet; cauciucurile de iarnă n-au fost de mare ajutor. Maşina aluneca, iar eu nu prea o puteam controla. Când am ajuns la drumul principal, maşina a început să vireze şi să danseze ca un patinator. M-am rugat necontenit Domnului să mă ajute şi să mă ţină în siguranţă. Brusc, maşina s-a oprit în mijlocul drumului. N-am făcut nimic. Mi-era frică să sucesc de volan, pentru că ar fi început să patineze din nou. Apoi maşina chiar a patinat până pe partea opusă a drumului, a trecut şanţul şi a ajuns de partea cealaltă. Am fost îngrozită la ideea că s-ar putea răsturna. Între timp, mă rugam fierbinte, implorându-L pe Domnul să mă ajute. Apoi maşina a alunecat înapoi în şanţ, după care s-a oprit. O mână invizibilă părea să o fi controlat. Tabla s-a îndoit în câteva locuri, bara de protecţie a căzut şi au fost câteva zgârieturi.

  Mă întrebam de ce nu a fost trafic cât am stat eu acolo, adică mai mult de 15 minute. O femeie a oprit, a venit şi m-a întrebat dacă sunt bine. Încă tremuram. A zis că o să meargă până la următoarea benzinărie să ceară ajutor. S-a întors cu un camion mare şi cinci bărbaţi puternici. Erau nişte constructori din Polonia. Am fost uimită cum au ridicat Mercedesul şi l-au pus pe carosabil. Maşina a fost ca o jucărie pentru ei. I-am mulţumit Domnului (şi le-am mulţumit şi fiecăruia dintre ei), apoi mi-am continuat drumul fără bara de protecţie. Când aproape am ajuns în oraş, am văzut un accident mare, cu peste şapte maşini implicate. Am văzut încălţăminte pe carosabil şi o ambulanţă; din păcate, cineva patinase şi făcuse accident. Părea groaznic. Apoi mi-a venit în minte motivul pentru care am avut eu accident mai devreme. Domnul m-a făcut să nu fiu implicată în accidentul acela amplu. Mi-am adus aminte făgăduinţa Lui din Psalmii 121:8 – „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” Dumnezeu e bun şi ne salvează în moduri misterioase.

  Loida Gulaja Lehmann

  Drum cu polei - 2017. Domnul m-a făcut să nu fiu implicată în accidentul acela amplu. Mi-am adus aminte făgăduinţa Lui din Psalmii 121:8 - „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” Dumnezeu e bun şi ne salvează în moduri misterioase.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!