Articolul precedentNăscut pentru un timp ca acesta
  Articolul următorUnelte pentru viaţa

  Câteva bunătăți

  Este mai ferice să dai decât să primeşti. – Faptele apostolilor 20:35

  Cyril avea cândva o familie şi un loc de muncă. Bine educat, cu un patent înregistrat pentru o invenţie, nu i-a trecut prin minte niciodată că într-o bună zi se va trezi singur şi înaintat în vârstă, bolnav şi sărac. Dar se întâmplă şi asemenea lucruri.

  Prin intermediul ADRA (Agenţia Adventistă pentru Refacere şi Ajutor), o doamnă l-a înscris pe lista beneficiarilor de alimente pentru Anul Nou. Cyril nu şi-a imaginat niciodată că va primi mai mult decât câteva iaurturi şi o banitsa, sau pâine. A fost uimit de mărimea pachetului – ceva mai mult decât câteva bunătăţi. N-a avut cuvinte să-şi exprime mulţumirea pentru curcanul întreg, pentru pastele, brânza, caşcavalul („i-am şi uitat gustul.. !’), dulciurile, lintea, orezul şi fructele uscate. Însă noi am fost profund impresionaţi de modul în care a folosit alimentele. E adevărat că săracii îi ajută pe săraci. Cel căruia îi e foame şi nu are nimic ştie cel mai bine cum e să îţi fie foame şi să fii sărac.

  La câteva zile după Anul Nou, când aceeaşi doamnă s-a întâlnit cu el, Cyril i-a mulţumit în numele altei familii. „Aţi produs foarte multă bucurie!” a spus el. „Ştiu o familie foarte săracă, trăiesc foarte greu de pe o zi pe alta, dar când mă duc la ei în vizită, aceşti oameni încearcă întotdeauna să îmi dea mâncare gătită, fiindcă ştiu că eu n-am curent. Deşi e în mare sărăcie, această familie m-a invitat să petrecem Anul Nou împreună. Gospodina plănuise o cină cu chiftele şi două bucăţi de friptură: una pentru fiul lor, care era student, în prezent fără loc de muncă, iar pe cealaltă să o împărţim noi. Domnul să mă ierte, dar am minţit că am fost invitat în altă parte, pentru că nu voiam să le iau mâncarea de la gură, dat fiind că eu n-aveam ce duce. Dar când am primit pachetul cu mâncare, m-am uitat la curcan şi mi-am dat seama că nu îl puteam găti pe soba cu gaz pe care uneori o mai folosesc la gătit. În plus, e un păcat să mănânci singur un curcan întreg când oameni aşa cumsecade nu au ce pune pe masă de sărbători. Aşa că l-am dus la ei, împreună cu jumătate din brânză şi din caşcaval şi cu un foarte delicios rulou; primisem două. Vă puteţi imagina bucuria tuturor? La început, n-au vrut să le accepte, apoi au insistat să sărbătorim Noul An împreună.”

  „E mai ferice să dai decât să primeşti”, spune textul de azi, deci satisfacţia dătătorului este mai mare decât cea a primitorului. Micile bucurii duc la o recunoştinţă mare faţă de Dumnezeu, dar şi faţă de oamenii ale căror inimi sunt deschise la nevoile celor care nu se pot descurca singuri.

  Emilia Stoykova

  Câteva bunătăți - 2017. „E mai ferice să dai decât să primeşti”, spune textul de azi, deci satisfacţia dătătorului este mai mare decât cea a primitorului. Micile bucurii duc la o recunoştinţă mare faţă de Dumnezeu, dar şi faţă de oamenii ale căror inimi sunt deschise la nevoile celor care nu se pot descurca singuri.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...