Articolul precedentNăscut pentru un timp ca acesta
  Articolul următorUnelte pentru viaţa

  Câteva bunătăți

  Este mai ferice să dai decât să primeşti. – Faptele apostolilor 20:35

  Cyril avea cândva o familie şi un loc de muncă. Bine educat, cu un patent înregistrat pentru o invenţie, nu i-a trecut prin minte niciodată că într-o bună zi se va trezi singur şi înaintat în vârstă, bolnav şi sărac. Dar se întâmplă şi asemenea lucruri.

  Prin intermediul ADRA (Agenţia Adventistă pentru Refacere şi Ajutor), o doamnă l-a înscris pe lista beneficiarilor de alimente pentru Anul Nou. Cyril nu şi-a imaginat niciodată că va primi mai mult decât câteva iaurturi şi o banitsa, sau pâine. A fost uimit de mărimea pachetului – ceva mai mult decât câteva bunătăţi. N-a avut cuvinte să-şi exprime mulţumirea pentru curcanul întreg, pentru pastele, brânza, caşcavalul („i-am şi uitat gustul.. !’), dulciurile, lintea, orezul şi fructele uscate. Însă noi am fost profund impresionaţi de modul în care a folosit alimentele. E adevărat că săracii îi ajută pe săraci. Cel căruia îi e foame şi nu are nimic ştie cel mai bine cum e să îţi fie foame şi să fii sărac.

  La câteva zile după Anul Nou, când aceeaşi doamnă s-a întâlnit cu el, Cyril i-a mulţumit în numele altei familii. „Aţi produs foarte multă bucurie!” a spus el. „Ştiu o familie foarte săracă, trăiesc foarte greu de pe o zi pe alta, dar când mă duc la ei în vizită, aceşti oameni încearcă întotdeauna să îmi dea mâncare gătită, fiindcă ştiu că eu n-am curent. Deşi e în mare sărăcie, această familie m-a invitat să petrecem Anul Nou împreună. Gospodina plănuise o cină cu chiftele şi două bucăţi de friptură: una pentru fiul lor, care era student, în prezent fără loc de muncă, iar pe cealaltă să o împărţim noi. Domnul să mă ierte, dar am minţit că am fost invitat în altă parte, pentru că nu voiam să le iau mâncarea de la gură, dat fiind că eu n-aveam ce duce. Dar când am primit pachetul cu mâncare, m-am uitat la curcan şi mi-am dat seama că nu îl puteam găti pe soba cu gaz pe care uneori o mai folosesc la gătit. În plus, e un păcat să mănânci singur un curcan întreg când oameni aşa cumsecade nu au ce pune pe masă de sărbători. Aşa că l-am dus la ei, împreună cu jumătate din brânză şi din caşcaval şi cu un foarte delicios rulou; primisem două. Vă puteţi imagina bucuria tuturor? La început, n-au vrut să le accepte, apoi au insistat să sărbătorim Noul An împreună.”

  „E mai ferice să dai decât să primeşti”, spune textul de azi, deci satisfacţia dătătorului este mai mare decât cea a primitorului. Micile bucurii duc la o recunoştinţă mare faţă de Dumnezeu, dar şi faţă de oamenii ale căror inimi sunt deschise la nevoile celor care nu se pot descurca singuri.

  Emilia Stoykova

  Câteva bunătăți - 2017. „E mai ferice să dai decât să primeşti”, spune textul de azi, deci satisfacţia dătătorului este mai mare decât cea a primitorului. Micile bucurii duc la o recunoştinţă mare faţă de Dumnezeu, dar şi faţă de oamenii ale căror inimi sunt deschise la nevoile celor care nu se pot descurca singuri.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...