Articolul precedentUnelte pentru viaţa
  Articolul următorDespre becuri şi sănătate

  Isus este de ajuns

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Sunt singură de peste 20 de ani. După divorţ, am fost foarte agitată neavând pe nimeni să-mi poarte de grijă, mie şi casei, maşinii şi celorlalte lucruri care îmi aparţin. Cu timpul, am învăţat să mă rog pentru orice, iar Dumnezeu mi-a trimis ajutorul de care aveam nevoie. Am găsit un mecanic auto cinstit şi o persoană de încredere care să se ocupe de lucrurile ce trebuie făcute la casă şi pe lângă casă. Chiar dacă deseori am considerat că n-am destui bani pentru reparaţii. Dumnezeu întotdeauna mi-a furnizat fondurile necesare.

  Treptat am început să descopăr un adevăr important: Isus este de ajuns să îmi împlinească toate nevoile. Şi este de ajuns pentru nevoile oricărei femei. Pot afirma cu încredere că El este un soţ pentru femeile singure (Isaia 54:5). Când ne temem, El ne potoleşte frica. Isaia 43:1,2 este o încurajare constantă pentru mine: „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti [a Mea], Dacă vei trece prin ape. Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde.” Valoroasă promisiune!

  Chiar şi înainte de divorţ, am descoperit atotsuficienţa lui Isus. Când soţul meu a devenit distant din punct de vedere emoţional, cu câţiva ani înainte de finalul căsătoriei, Dumnezeu mi-a împlinit nevoia de suport emoţional trimiţându-mi femei care să mă susţină, chiar dacă nu le-am destăinuit problemele din căsnicia mea. Am simţit grija manifestată de Isus prin prietenia lor, prin studiul biblic şi prin rugăciunea personală.

  Dumnezeu este de ajuns să ne împlinească nevoile fizice. Cel care îmbracă florile de pe câmp şi e Marele Medic este de încredere să îmi împlinească nevoile, deşi nu întotdeauna dorinţele. Astfel m-a ajutat să fac distincţie între dorinţe şi nevoi, fapt care mă ajută să fiu mulţumită cu viaţa mea.

  Am învăţat că Isus este de ajuns pentru toate problemele care apar dincolo de puterea noastră de control. El are răspunsuri pentru toate acele probleme care ne împiedică să dormim noaptea şi ne generează nelinişte. Nu întotdeauna face ca greutăţile să dispară ca prin minune, aşa cum ne-ar plăcea, dar ne dă putere pentru fiecare dificultate în parte.

  Mai important decât orice, Dumnezeu este de ajuns ca să ne salveze. Când alegem să ne încredem în El, este credincios să ne împlinească nu doar nevoile trecătoare, ci şi pe cele spirituale. Când nu mai încercăm să ne salvăm singure şi ne bazăm total pe harul Său, El ne dă pacea care întrece orice înţelegere.

  Caria Baker

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...