Articolul precedentUnelte pentru viaţa
  Articolul următorDespre becuri şi sănătate

  Isus este de ajuns

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Sunt singură de peste 20 de ani. După divorţ, am fost foarte agitată neavând pe nimeni să-mi poarte de grijă, mie şi casei, maşinii şi celorlalte lucruri care îmi aparţin. Cu timpul, am învăţat să mă rog pentru orice, iar Dumnezeu mi-a trimis ajutorul de care aveam nevoie. Am găsit un mecanic auto cinstit şi o persoană de încredere care să se ocupe de lucrurile ce trebuie făcute la casă şi pe lângă casă. Chiar dacă deseori am considerat că n-am destui bani pentru reparaţii. Dumnezeu întotdeauna mi-a furnizat fondurile necesare.

  Treptat am început să descopăr un adevăr important: Isus este de ajuns să îmi împlinească toate nevoile. Şi este de ajuns pentru nevoile oricărei femei. Pot afirma cu încredere că El este un soţ pentru femeile singure (Isaia 54:5). Când ne temem, El ne potoleşte frica. Isaia 43:1,2 este o încurajare constantă pentru mine: „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti [a Mea], Dacă vei trece prin ape. Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde.” Valoroasă promisiune!

  Chiar şi înainte de divorţ, am descoperit atotsuficienţa lui Isus. Când soţul meu a devenit distant din punct de vedere emoţional, cu câţiva ani înainte de finalul căsătoriei, Dumnezeu mi-a împlinit nevoia de suport emoţional trimiţându-mi femei care să mă susţină, chiar dacă nu le-am destăinuit problemele din căsnicia mea. Am simţit grija manifestată de Isus prin prietenia lor, prin studiul biblic şi prin rugăciunea personală.

  Dumnezeu este de ajuns să ne împlinească nevoile fizice. Cel care îmbracă florile de pe câmp şi e Marele Medic este de încredere să îmi împlinească nevoile, deşi nu întotdeauna dorinţele. Astfel m-a ajutat să fac distincţie între dorinţe şi nevoi, fapt care mă ajută să fiu mulţumită cu viaţa mea.

  Am învăţat că Isus este de ajuns pentru toate problemele care apar dincolo de puterea noastră de control. El are răspunsuri pentru toate acele probleme care ne împiedică să dormim noaptea şi ne generează nelinişte. Nu întotdeauna face ca greutăţile să dispară ca prin minune, aşa cum ne-ar plăcea, dar ne dă putere pentru fiecare dificultate în parte.

  Mai important decât orice, Dumnezeu este de ajuns ca să ne salveze. Când alegem să ne încredem în El, este credincios să ne împlinească nu doar nevoile trecătoare, ci şi pe cele spirituale. Când nu mai încercăm să ne salvăm singure şi ne bazăm total pe harul Său, El ne dă pacea care întrece orice înţelegere.

  Caria Baker

  Isus este de ajuns - 2017. Dumnezeu este de ajuns să ne împlinească nevoile fizice. Cel care îmbracă florile de pe câmp şi e Marele Medic este de încredere să îmi împlinească nevoile, deşi nu întotdeauna dorinţele. Astfel m-a ajutat să fac distincţie între dorinţe şi nevoi, fapt care mă ajută să fiu mulţumită cu viaţa mea.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...