Articolul precedentUnelte pentru viaţa
  Articolul următorDespre becuri şi sănătate

  Isus este de ajuns

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Sunt singură de peste 20 de ani. După divorţ, am fost foarte agitată neavând pe nimeni să-mi poarte de grijă, mie şi casei, maşinii şi celorlalte lucruri care îmi aparţin. Cu timpul, am învăţat să mă rog pentru orice, iar Dumnezeu mi-a trimis ajutorul de care aveam nevoie. Am găsit un mecanic auto cinstit şi o persoană de încredere care să se ocupe de lucrurile ce trebuie făcute la casă şi pe lângă casă. Chiar dacă deseori am considerat că n-am destui bani pentru reparaţii. Dumnezeu întotdeauna mi-a furnizat fondurile necesare.

  Treptat am început să descopăr un adevăr important: Isus este de ajuns să îmi împlinească toate nevoile. Şi este de ajuns pentru nevoile oricărei femei. Pot afirma cu încredere că El este un soţ pentru femeile singure (Isaia 54:5). Când ne temem, El ne potoleşte frica. Isaia 43:1,2 este o încurajare constantă pentru mine: „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti [a Mea], Dacă vei trece prin ape. Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde.” Valoroasă promisiune!

  Chiar şi înainte de divorţ, am descoperit atotsuficienţa lui Isus. Când soţul meu a devenit distant din punct de vedere emoţional, cu câţiva ani înainte de finalul căsătoriei, Dumnezeu mi-a împlinit nevoia de suport emoţional trimiţându-mi femei care să mă susţină, chiar dacă nu le-am destăinuit problemele din căsnicia mea. Am simţit grija manifestată de Isus prin prietenia lor, prin studiul biblic şi prin rugăciunea personală.

  Dumnezeu este de ajuns să ne împlinească nevoile fizice. Cel care îmbracă florile de pe câmp şi e Marele Medic este de încredere să îmi împlinească nevoile, deşi nu întotdeauna dorinţele. Astfel m-a ajutat să fac distincţie între dorinţe şi nevoi, fapt care mă ajută să fiu mulţumită cu viaţa mea.

  Am învăţat că Isus este de ajuns pentru toate problemele care apar dincolo de puterea noastră de control. El are răspunsuri pentru toate acele probleme care ne împiedică să dormim noaptea şi ne generează nelinişte. Nu întotdeauna face ca greutăţile să dispară ca prin minune, aşa cum ne-ar plăcea, dar ne dă putere pentru fiecare dificultate în parte.

  Mai important decât orice, Dumnezeu este de ajuns ca să ne salveze. Când alegem să ne încredem în El, este credincios să ne împlinească nu doar nevoile trecătoare, ci şi pe cele spirituale. Când nu mai încercăm să ne salvăm singure şi ne bazăm total pe harul Său, El ne dă pacea care întrece orice înţelegere.

  Caria Baker

  Isus este de ajuns - 2017. Dumnezeu este de ajuns să ne împlinească nevoile fizice. Cel care îmbracă florile de pe câmp şi e Marele Medic este de încredere să îmi împlinească nevoile, deşi nu întotdeauna dorinţele. Astfel m-a ajutat să fac distincţie între dorinţe şi nevoi, fapt care mă ajută să fiu mulţumită cu viaţa mea.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...