Articolul precedentDespre becuri şi sănătate
  Articolul următorPromisiuni – promisiuni

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „lată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” – Apocalipsa 21:3,4

  Cu ceva vreme în urmă, am auzit suspine venind din camera băiatului meu Luca, de cinci ani. M-am dus să întreb ce are.

  – Vreau să mor, mi-a spus el, privindu-mă trist.

  – De ce? l-am întrebat eu oarecum surprinsă.

  – Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu, iar El mă înţelege, a răspuns printre suspine.

  L-am luat în braţe, dar n-am putut să-mi reprim zâmbetul. Vorbiserăm despre ce se întâmplă când moare cineva, i-am explicat lui Luca că toţi cei care mor cad într-un fel de somn. Nu sunt conştienţi de nimic din jurul lor şi nici nu visează. Apoi, când revine Isus, toţi morţii se vor trezi din acest „somn” şi următoarea persoană pe care o văd este Isus. Din acel moment, toţi credincioşii pot fi pentru totdeauna cu Isus. Era evident că îşi amintise toate acestea.

  Sigur că i-am explicat copilului meu că nu trebuie să ne dorim moartea ca să fim cu Isus mai curând. El este în fiecare zi cu noi şi putem vorbi cu El oricând. Isus Se bucură dacă noi trăim bine şi este cu noi atunci când ne e greu şi vrea să ne dea curaj şi putere. Dar n-a fost suficient pentru Luca.

  – Eu vreau să-L văd acum, a zis el.

  Acest episod m-a impresionat foarte mult. Băieţelul meu înţelesese că Isus este singurul care îl înţelege în totalitate. Nu voia să mai aştepte niciun pic. Voia ca Isus să vină acum, imediat, să îl ia în braţe şi să îi şteargă lacrimile.

  Ai vrea şi tu acelaşi lucru? Tânjeşti să te ia în braţe şi să îţi şteargă lacrimile? Am o veste bună. Isus spune: „În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi, după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi” (Ioan 14:2,3).

  Doar Dumnezeu ştie când va veni această zi. Dar, pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Caroline Naumann

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu - 2017. Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...