Bebelușul de Revelion

  Înainte ca să mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Era prima zi din an. Imediat ce am intrat în Secţia de obstetrică unde lucram, mi-am dat seama, după sunetele care se auzeau dintr-o sală de travaliu, că un copil va veni curând pe lume. A sosit la timp pentru micul dejun – zdravăn, sănătos şi pregătit pentru prima masă. Cu câteva ore înainte de prânz, capelanul spitalului, Danny Parada, a venit în vizită la pacientele mele. După ce şi-a terminat turul, a venit şi mi-a spus că mama care născuse în acea dimineaţă nu avea acasă nimic decât o cutie în care să doarmă bebeluşul ei. Băieţii ei mai mari – de doi şi de patru ani – dormeau pe jos, pe nişte pături.

  – Nu ştii cumva vreun pătuţ de dat sau de împrumutat, m-a întrebat el.

  – Nu, nu ştiu, dar lasă-mă să dau câteva telefoane.

  Prima pe care am sunat-o a fost directoarea centrului social local. Ştiam că locaţia în care se afla centrul nu era atât de mare încât să depoziteze mobilă, dar uneori directoarea avea cunoştinţă de lucruri pe care oamenii erau doritori să le doneze. La telefon, ea mi-a spus că tocmai o sunase o prietenă, cam cu o oră în urmă, care i-a spus că nora ei voia să dea un pătuţ. Când am sunat-o, doamna respectivă a fost foarte încântată să găsească pe cineva care să folosească pătuţul şi s-a oferit să-l şi transporte.

  Noua mămică a fost în culmea fericirii la aflarea veştii. Când am rugat-o să îmi dea adresa unde să îi fie dus pătuţul, a ezitat o clipă, apoi m-a întrebat dacă nu ar putea primi pătuţul după ce ajunge ea acasă. Soţul ei era la închisoare. Din fericire, am făcut alte aranjamente pentru ca pătuţul să ajungă la ea acasă şi să fie instalat. Mai târziu în acea după-amiază, donatoarea m-a sunat la serviciu şi m-a întrebat dacă nu cumva i-ar fi utile noii mămici şi lenjeria pentru pătuţ, împreună cu protecţia laterală. Când i-am răspuns afirmativ, m-a întrebat:

  – E băiat sau fată? Am de dat nişte hăinuţe de băiat.

  – E băiat, am informat-o eu bucuroasă, şi mai are doi fraţi acasă. Le este de folos orice îmbrăcăminte aţi avea să le daţi.

  În decurs de trei ore, Dumnezeu a condus un lanţ de evenimente pentru a ajuta o tânără mamă cu nevoi majore. Ce mod de a începe noul an! Acum, când îţi începi acest an împreună cu Dumnezeul nostru iubitor şi grijuliu, fii vigilentă să poţi observa căi şi situaţii pe care El le foloseşte pentru a-ţi împlini nu doar ţie nevoile, ci şi pe ale altora – prin tine.

  Shirley A. Thomas

  Bebelușul de Revelion - 2018. Acum, când îţi începi acest an împreună cu Dumnezeul nostru iubitor şi grijuliu, fii vigilentă să poţi observa căi şi situaţii pe care El le foloseşte pentru a-ţi împlini nu doar ţie nevoile, ci şi pe ale altora - prin tine.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...