Noi începuturi

  Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi.” Şi a adăugat: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut şi adevărate.” – Apocalipsa 21:5

  Aseară mi-am schimbat fotografia de profil din contul de Facebook. Avusesem o fotografie pe care o făcusem unui fluture-monarh. Acum m-am hotărât să îmi expun o altă fotografie, cea a unui fluture-monarh în stadiul de crisalidă. Efectiv se poate observa fluturele în cocon. În această dimineaţă, când mi-am verificat contul, am găsit mesaje de la câţiva prieteni care comentaseră la fotografia mea de profil: „Uau! Noi începuturi!”, „Opera lui Dumnezeu”, „Frumos”, „E superb! Îmi doresc pentru anul ăsta să mă facă Dumnezeu o fiinţă nouă.”

  Dacă cineva ţi-ar spune: „Închide ochii şi spune-mi ce îţi vine în minte când spui «noi începuturi», ce i-ai răspunde?” Iată lista mea: septembrie – începerea şcolii; un bebeluş; dimineaţă; trezire; botez; fluturi.

  E interesant că am ales o fotografie cu un fluture-monarh ca să îmi arăt măiestria fotografică, dar abia ulterior mi-am dat seama ce imagine adecvată era pentru a începe un an nou. Este atât de potrivită pentru că, oriunde în lume (cred), toată lumea poate înţelege ciclul vieţii unui fluture. Orice fluture începe prin a fi o larvă. Apoi se preschimbă într-o omidă. A treia etapă este pupa/nimfa/crisalida, iar a patra este fluturele în sine. Doar în Bermude există şase specii de fluturi. Deşi unii s-ar putea să fie diferiţi în ceea ce ţine de colorit şi obiceiuri de hrănire, toţi parcurg aceleaşi etape ale vieţii. Metamorfoza care are loc după etapa de omidă scoate la iveală o creatură impresionantă, superbă, pe care doar Dumnezeu putea s-o facă.

  În Apocalipsa 21, Ioan prezintă viziunea pe care i-a dat-o Dumnezeu asupra noului cer şi a noului Pământ. La ce ne mai trebuie un cer nou? În Patriarhi şi profeţi citim: Când a ieşit din mâna Creatorului său, Pământul era deosebit de frumos. Suprafaţa sa era variat dispusă, cu munţi, dealuri şi câmpii, intersectate din loc în loc de râuri mari şi de lacuri încântătoare; dar dealurile şi munţii nu era prăpăstioşi şi accidentaţi (…) Nu erau mlaştini nesănătoase şi pământuri aride.” (Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi, Editura Viaţă şi Sănătate, Bucureşti, 2006, p. 32.) Moartea, lacrimile şi tristeţea erau inexistente. Aceste rele sunt acum parte din această lume într-o măsură aşa de mare, încât Dumnezeu, ca să le elimine, trebuie să refacă totul. Vreau să repet după una dintre prietenele mele: „E extraordinar! Îmi doresc pentru anul acesta ca Dumnezeu să facă din mine o fiinţă nouă.”

  Dacă poate face aşa ceva cu o omidă, o poate face şi cu tine.

  Dana M. Bean

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...