Sistemul de securitate al lui Dumnezeu

  Fiţi treji şi vegheaţi, pentru că potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită! – 1 Petru 5:8

  Recent, aflaţi în vizită la rude din America de Nord, am locuit la un moment dat într-un cartier de case foarte frumoase. Peluze scumpe şi bine întreţinute, punctate ici-colo de arbori maiestuoşi şi de tufe ornamentale colorate, înconjurau fiecare casă. Grădinile coborau până la stradă. Ca europeancă, am fost intrigată de absenţa totală a gardurilor, a zidurilor sau a unei forme oarecare de separare a proprietăţilor sau măcar a grădinilor de drum. Aşa se face că, atunci când câini fioroşi şi lătrând cu toată forţa goneau spre mine în timpul plimbărilor mele matinale pe trotuar, am ajuns să fiu mai mult decât speriată. Spre uimirea şi uşurarea mea totuşi, cu toţii se opreau exact la marginea trotuarului.

  Când le-am împărtăşit rudelor mele uimirea, acestea mi-au spus că un gard electric invizibil împrejmuia toate proprietăţile. Curentul electric, traversând gardurile electrice invizibile, intra în contact cu un mecanism din zgarda câinilor, administrându-le acestora şocuri electrice de voltaj redus. Acest şoc din zgardă îi făcea să se oprească brusc exact la limita proprietăţii lor. Această măsură de protecţie îi împiedica pe câini să le facă rău trecătorilor.

  În ochii lui Dumnezeu, noi, copiii Săi, suntem cu mult mai valoroşi decât orice casă. El ne numeşte „comoara” Sa (Maleahi 3:17) şi a dat un preţ imens ca să ne răscumpere de la duşmanul nostru. Ca să ne protejeze, ne-a înconjurat cu un gard invizibil. Şi nu doar că ne împiedică să le facem rău celor din jur, dar ne salvează şi pe noi de atacurile venite din partea inamicului nostru spiritual. Diavolul. Scrisă în inima noastră şi invizibilă pentru ceilalţi, legea de iubire a lui Dumnezeu, legea Sa imperială – cele Zece Porunci – este gardul Său de protecţie în jurul nostru. Poruncile ne încurajează să ne purtăm cu cei din jur cu aceeaşi iubire şi compasiune cu care Se poartă Dumnezeu cu noi. În acelaşi timp, aceleaşi porunci ne ţin departe de un comportament care i-ar putea leza pe alţii şi, drept urmare, ne-ar putea cauza durere şi nouă, fiindcă, în final, vom culege roade amare după răul pe care atât de des suntem tentaţi să îl semănăm.

  Dumnezeu nu ne-a dat legea Sa ca să ne strice nouă distracţia sau să priveze existenţa de plăcere. El ne-a dat legea Sa ca să ne protejeze. Îşi doreşte foarte mult să ne bucurăm la maximum de viaţă. Să dea Domnul să fim în situaţia de a spune, împreună cu regele David: „Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea” (Psalmii 119:97)!

  Revel Papaioannou

  Sistemul de securitate al lui Dumnezeu - 2018. Dumnezeu nu ne-a dat legea Sa ca să ne strice nouă distracţia sau să priveze existenţa de plăcere. El ne-a dat legea Sa ca să ne protejeze. Îşi doreşte foarte mult să ne bucurăm la maximum de viaţă. Să spunem precum David: „Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea” (Ps. 119:97)!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...