Dumnezeu poartă de grijă

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Eu şi soţul meu, Dan, discutam un subiect îndrăgit de puţine cupluri. Era temuta discuţie despre bani. Eu lucram cu jumătate de normă ca secretara bisericii, iar soţul meu lucra cu normă întreagă ca pastor şi aveam de întreţinut doi copii la o şcoală privată a bisericii. Pur şi simplu nu aveam destui bani să ne descurcăm. Soluţia la situaţia noastră financiară era ca eu să îmi găsesc un al doilea serviciu cu jumătate de normă. Ne-am rugat şi am avut încredere că Dumnezeu ne va ajuta.

  La câteva săptămâni după discuţia noastră, mă aflam intr-un magazin, la raionul de lenjerie pentru femei, cumpărând o cămaşă de noapte. Am simţit îndemnul să o întreb pe o angajată de acolo dacă nu cumva era vreun post liber în magazin. Femeia a răspuns afirmativ, ba, mai mult, era un loc liber exact în acel raion. Mi-am depus cererea şi am fost instruită imediat.

  Noul meu loc de muncă a devenit câmpul meu misionar. Înainte de a pleca la serviciu obişnuiam să mă rog ca Dumnezeu să mă ajute să dau o bună mărturie pentru El. Întâlneam multe femei bolnave de cancer care aveau nevoie de lenjerie adecvată după operaţie. Le veneam în ajutor găsind ce aveau nevoie nu doar în magazin, ci şi în catalogul online. Le ascultam poveştile şi le spuneam că mă voi ruga pentru ele.

  Într-o zi a venit o doamnă şi a întrebat dacă aveam maiouri roz. I-am spus că nu aveam de culoare roz, dar că la raionul de femei se găseau nişte tricouri gen maiou foarte drăguţe. Doamna a revenit la casa mea de marcat cu un tricou roz. Mi-a povestit că îl cumpăra pentru mama ei. Mai era o săptămână până la Ziua Mamei şi m-am gândit că era un cadou, aşa că i-am spus că sunt convinsă că mamei ei îi va plăcea tricoul, fiindcă era o nuanţă drăguţă de roz. Atunci doamna mi-a spus că mama ei murise şi că lua tricoul pentru a o îmbrăca pe mama ei în sicriu, pe sub sacou. Pe loc, am zis: „O, îmi pare rău! O să mă rog pentru dumneavoastră!” Ochii ei şi ai mei s-au umplut de lacrimi, iar doamna mi-a mulţumit.

  Dumnezeu mi-a oferit acest loc de muncă nu doar ca să îmi ajute financiar familia, ci şi să le ofere altora încurajare prin intermediul meu. Încurajează şi tu astăzi pe cineva!

  Christa White Schiffbauer

  Dumnezeu poartă de grijă - 2018. Dumnezeu mi-a oferit acest loc de muncă nu doar ca să îmi ajute financiar familia, ci şi să le ofere altora încurajare prin intermediul meu. Încurajează şi tu astăzi pe cineva!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...