Îl cunoști pe Dumnezeu?

  Da, mă va ucide, n-am nimic de nădăjduit, dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui.- Iov 13:15

  De-a lungul anilor am ţinut multe predici în faţa surorilor mele de credinţă – mesaje pe care ştiu că Dumnezeu mi le-a dat pentru ele şi pentru mine. Una dintre predicile preferate se intitulează: „Dumnezeu îmi ştie numele; eu îl ştiu pe al Lui?” În cursul prezentării arăt cum, în Psalmul 139 şi în alte pasaje din Biblie, vedem cât de îndeaproape ne cunoaşte Dumnezeu. Nu doar ca masă de oameni, ci la nivel individual. El ne ştie pe fiecare dintre noi. Dar întrebarea imperioasă este: „Cât de bine îl cunosc eu pe Dumnezeu?” Iar răspunsul este: „Nu atât de bine cât ar trebui.”

  Formulez această întrebare şi în faţa ta, astăzi. Îl cunoşti pe Dumnezeu? Cât de bine eşti familiarizată cu El?

  Mă întreb şi pe mine acelaşi lucru, pentru că în fiecare zi creşte cunoaşterea mea de Dumnezeu, însă doar dacă în mod intenţionat caut să aflu mai multe despre El. În Biblie sunt multe informaţii despre Dumnezeu. În Iacov 2:19 se spune: „Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci, dar şi dracii cred… şi se înfioară!” Deci a şti lucruri despre Dumnezeu nu este ceva unic nouă, oamenilor. Oricine poate afla lucruri despre Dumnezeu citind Biblia. Dar pentru a-L cunoaşte cu adevărat pe Dumnezeu trebuie să avem o relaţie apropiată cu El – a-I cunoaşte inima plină de iubire, a-I cunoaşte dorinţa ca toţi să fie salvaţi (inclusiv dependentul de droguri sau condamnatul la moarte), a ştii că El ne iubeşte indiferent de prezentul sau de trecutul nostru. O asemenea cunoaştere începe în inima credinciosului. Şi provine dintr-o experienţă personală cu Dumnezeu.

  Aşa trebuie să Îl cunoaştem noi pe Dumnezeu. Totuşi de foarte multe ori nu reuşim să dobândim o asemenea cunoaştere, lăsând alte preocupări proprii vieţii să ne blocheze viziunea cu privire la Dumnezeu. Un refren cunoscut, scris de Helen H. Lemmel, spune aşa: „Întoarce-ţi privirea la Isus / Priveşte din plin la minunata faţă a Sa, / Şi lucrurile pământeşti se vor pierde încet / În lumina harului şi în slava Sa.

  Când ne întoarcem privirea şi ne concentrăm asupra lui Isus, ajungem să Îl cunoaştem din ce în ce mai bine. Vedem dragostea Lui, simţim îndurarea şi iertarea Lui şi acceptăm speranţa pe care El o oferă pentru viitorul nesfârşit.

  Deci, astăzi, ia-ţi timp să îţi întorci privirea de la cele înconjurătoare şi uită-te la Cel care te iubeşte mai mult decât oricine trăieşte sau a trăit vreodată. La Cel care a renunţat la tot, la viaţa Sa, pentru tine şi pentru mine.

  Este o cunoaştere dobândită prin experienţă, care ne face în stare să ne apropiem de Dumnezeu.

  Heather-Dawn Small

  Îl cunoști pe Dumnezeu? - 2018. Când ne întoarcem privirea şi ne concentrăm asupra lui Isus, ajungem să Îl cunoaştem din ce în ce mai bine. Vedem dragostea Lui, simţim îndurarea şi iertarea Lui şi acceptăm speranţa pe care El o oferă pentru viitorul nesfârşit.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...