Îl cunoști pe Dumnezeu?

  Da, mă va ucide, n-am nimic de nădăjduit, dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui.- Iov 13:15

  De-a lungul anilor am ţinut multe predici în faţa surorilor mele de credinţă – mesaje pe care ştiu că Dumnezeu mi le-a dat pentru ele şi pentru mine. Una dintre predicile preferate se intitulează: „Dumnezeu îmi ştie numele; eu îl ştiu pe al Lui?” În cursul prezentării arăt cum, în Psalmul 139 şi în alte pasaje din Biblie, vedem cât de îndeaproape ne cunoaşte Dumnezeu. Nu doar ca masă de oameni, ci la nivel individual. El ne ştie pe fiecare dintre noi. Dar întrebarea imperioasă este: „Cât de bine îl cunosc eu pe Dumnezeu?” Iar răspunsul este: „Nu atât de bine cât ar trebui.”

  Formulez această întrebare şi în faţa ta, astăzi. Îl cunoşti pe Dumnezeu? Cât de bine eşti familiarizată cu El?

  Mă întreb şi pe mine acelaşi lucru, pentru că în fiecare zi creşte cunoaşterea mea de Dumnezeu, însă doar dacă în mod intenţionat caut să aflu mai multe despre El. În Biblie sunt multe informaţii despre Dumnezeu. În Iacov 2:19 se spune: „Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci, dar şi dracii cred… şi se înfioară!” Deci a şti lucruri despre Dumnezeu nu este ceva unic nouă, oamenilor. Oricine poate afla lucruri despre Dumnezeu citind Biblia. Dar pentru a-L cunoaşte cu adevărat pe Dumnezeu trebuie să avem o relaţie apropiată cu El – a-I cunoaşte inima plină de iubire, a-I cunoaşte dorinţa ca toţi să fie salvaţi (inclusiv dependentul de droguri sau condamnatul la moarte), a ştii că El ne iubeşte indiferent de prezentul sau de trecutul nostru. O asemenea cunoaştere începe în inima credinciosului. Şi provine dintr-o experienţă personală cu Dumnezeu.

  Aşa trebuie să Îl cunoaştem noi pe Dumnezeu. Totuşi de foarte multe ori nu reuşim să dobândim o asemenea cunoaştere, lăsând alte preocupări proprii vieţii să ne blocheze viziunea cu privire la Dumnezeu. Un refren cunoscut, scris de Helen H. Lemmel, spune aşa: „Întoarce-ţi privirea la Isus / Priveşte din plin la minunata faţă a Sa, / Şi lucrurile pământeşti se vor pierde încet / În lumina harului şi în slava Sa.

  Când ne întoarcem privirea şi ne concentrăm asupra lui Isus, ajungem să Îl cunoaştem din ce în ce mai bine. Vedem dragostea Lui, simţim îndurarea şi iertarea Lui şi acceptăm speranţa pe care El o oferă pentru viitorul nesfârşit.

  Deci, astăzi, ia-ţi timp să îţi întorci privirea de la cele înconjurătoare şi uită-te la Cel care te iubeşte mai mult decât oricine trăieşte sau a trăit vreodată. La Cel care a renunţat la tot, la viaţa Sa, pentru tine şi pentru mine.

  Este o cunoaştere dobândită prin experienţă, care ne face în stare să ne apropiem de Dumnezeu.

  Heather-Dawn Small

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...