Sursa de lumină

  Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea.Psalmii 119:105

  În timpul unei plimbări de seară, într-o primăvară, am observat că majoritatea caselor de pe traseul meu aveau alei luminate. Gustul personal, creativitatea şi stilul proprietarilor se puteau ghici destul de uşor după forma şi poziţionarea luminilor. Unele erau aşezate de-a lungul aleii, în timp ce altele se continuau şi pe scări, până la intrare. Unele erau plasate la marginea unor grădini de flori, altele – printre plante, într-o parte a casei sau de jur-împrejurul tulpinii copacilor, luminându-le frumos coroana.

  Mi-am dat seama că unele aveau rol funcţional, în timp ce altele erau pur şi simplu decorative. Mai erau şi unele strategic amplasate pentru a atrage atenţia cu privire la pericolul de alunecare sau cădere. Poate că unele erau intenţionat puse pentru a-i duce în eroare pe eventualii răufăcători. Indiferent de motiv, multiplele stiluri de iluminare a aleilor şi trotuarelor erau unice pentru peisaj şi gusturi personale.

  Continuându-mi plimbarea, m-am tot gândit la chestiunea cu luminile. Apoi am început să observ că unele case nu aveau aleile luminate deloc, dar toate aveau în dreptul uşii principale, într-o parte sau deasupra, o sursă de lumină. Altele, cum ar fi casa noastră, aveau un corp de iluminat lângă sau deasupra uşii din spate. Am meditat la diferitele roluri ale luminilor. Cele care străjuiau aleile erau la nivelul piciorului şi indicau doar unde să faci următorul pas. Pe de altă parte, luminile plasate deasupra sau lângă uşă radiau lumină pe întreaga alee.

  Psalmistul David zugrăveşte Cuvântul lui Dumnezeu ca fiind lampă/candelă şi lumină. Scriptura ne este suficientă pentru a ne îndruma prin grijile şi haosul cotidian. În acelaşi timp, Cuvântul ne ghidează de-a lungul vicisitudinilor întregii vieţi. Ne ajută să ne distingem drumul în viaţă şi să ne stabilim cursul. Când imprimăm adânc în inima noastră cuvintele lui Dumnezeu, acestea devin Biblia noastră portabilă la modul concret.

  Cum străluceşte această „lumină a vieţii”? Pavel ne spune în 2 Timotei 3:16 că Scriptura insuflată de Dumnezeu ne învaţă doctrina şi adevărul; ne mustră şi ne demască atitudinea de revoltă; ne corectează greşelile; ne învaţă să trăim aşa cum trebuie. O putem lua cu noi, peste noi şi nu ne poate fi sustrasă. Această lumină îndrumătoare este accesibilă permanent, pătrunzându-ne în gânduri şi ordonându-ne viaţa. Ce lucru remarcabil ne-a pus la dispoziţie Tatăl nostru, pentru a face lumină pe fundul gropilor în care mai cădem uneori şi pentru a ne ghida de-a lungul căii înşelătoare a existenţei noastre! Ia-o astăzi cu tine!

  Florence E. Calleder

  Sursa de lumină - 2018. Ce lucru remarcabil ne-a pus la dispoziţie Tatăl nostru - Biblia -, pentru a face lumină pe fundul gropilor în care mai cădem uneori şi pentru a ne ghida de-a lungul căii înşelătoare a existenţei noastre! Ia-o astăzi cu tine!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...