Viața trăită cu Dumnezeu zi de zi

  Domnul este păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic. – Psalmii 23:1

  Chiar dacă eşti copil al lui Dumnezeu, viaţa tot îţi generează frustrări. Vor fi oameni care se vor pune de-a curmezişul drumului tău. E posibil să te confrunţi cu lipsa hranei, a îmbrăcămintei sau a locuinţei sau să nu ai parte de susţinerea familiei. Sau poţi să te trezeşti plângând de una singură, fără cineva care să te încurajeze când dai greş sau să te felicite când reuşeşti. Vrăjmaşul sufletelor noastre va face tot posibilul să te descurajeze după ce ai luat decizia de a umbla cu Isus şi a-ţi trăi viaţa conform Bibliei. Ştiu sigur toate acestea, fiindcă reprezintă experienţa mea de viaţă.

  După ce am terminat gimnaziul, un cuplu de americani a promis să mă ajute cu taxa de studii la Universitatea din Nanga-Eboko, Camerun, acolo unde ei m-au sfătuit să merg în continuare. Am început şcoala de asistente în februarie 2011. Când cei doi nu s-au ţinut de promisiune, am ajuns să mă întreb din ce o să trăiesc, – ce o să mănânc şi cu ce o să îmi plătesc taxele. Ce să fac? Din cauza lipsei de fonduri imediate, nu am mai fost primită la cursuri, mi s-a interzis utilizarea, chiar şi intrarea, în bibliotecă pentru a învăţa şi nici la cantină nu mă mai puteam duce. Am fost ispitită să renunţ la şcoală şi, de fapt, la speranţa că voi obţine o diplomă. Totuşi, încotro să o iau? Aşa că m-am rugat şi m-am decis ca, fie ce-o fi, să termin ceea ce Dumnezeu îmi crease condiţiile să încep.

  De când am luat acea decizie de a mă ţine strâns de Dumnezeu la necaz, Cel Atotputernic mi-a arătat că, la El, toate lucrurile sunt posibile. Da, uneori nu am ce mânca, dar niciodată situaţia aceasta nu durează mai mult de o săptămână. Fără bani, am stat şi mai mult de o lună. Totuşi, atunci când am o nevoie reală, Dumnezeu găseşte întotdeauna o soluţie. Aici, la şcoală, credinţa mea a crescut. Când mă confrunt cu o situaţie dificilă, ştiu că Dumnezeu o va rezolva. Când va veni vremea să merg să fac practică, o să apelez la El. Orice aş avea nevoie. El este prima şi ultima mea opţiune. De aceea încă mă aflu aici. Îi mulţumesc că mă întăreşte în vremurile de greutăţi şi supărări. Şi cumva face şi pune exact atâţia bani câţi trebuie în contul meu şcolar, la momentele potrivite. O parte din taxă este acoperită de fondul de burse al Departamentului Misiunea Femeii.

  Învăţ să am încredere în Dumnezeu şi să cultiv răbdarea. Mai mult decât orice, învăţ să Îl ascult şi să trăiesc cu El în al patrulea, şi ultimul, an de şcoală. Ce minune! Zi după zi. Dacă te confrunţi cu greutăţi în viaţă, nu te plânge! Nu renunţa! Ci perseverează! Rezistă! Dumnezeu va avea bine grijă de tine – zi după zi.

  Flore Njiki

  Viața trăită cu Dumnezeu zi de zi - 2018. Învăţ să am încredere în Dumnezeu şi să cultiv răbdarea. Mai mult decât orice, învăţ să Îl ascult şi să trăiesc cu El în al patrulea, şi ultimul, an de şcoală. Ce minune! Zi după zi. Dacă te confrunţi cu greutăţi în viaţă, nu te plânge! Nu renunţa! Ci perseverează! Rezistă!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...