Căzătura și căderea

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. – Psalmii 91:11,12

  Anul trecut am primit cadou o pictură pe sticlă. Pentru că biroul meu are ferestre pe ambele părţi, m-am decis să duc pictura la serviciu şi să o pun în dreptul unui geam. Am tras repede corpul mobil cu sertare al biroului, m-am suit pe el şi mi-am expus cadoul. Arăta superb.

  Vrând să cobor, am făcut pasul spre scaun, dar am uitat că am fustă lungă, iar tocul mi s-a prins în tiv. În căzătura care a urmat, m-am lovit cu spatele de corpul cu dosare, cu aşa o forţă, că s-a rupt cheia în două. M-am ridicat încet-încet, mulţumindu-I lui Dumnezeu că sunt bine. Eram recunoscătoare şi pentru îngerul meu păzitor, care, cred eu, mi-a atenuat căzătura.

  Acest incident mi-a reamintit de o altă cădere – căderea lui Adam şi a Evei în frumoasa Grădină Eden. Consecinţele căderii lor au fost mult mai grave decât cele ale căzăturii mele. În loc să aibă încredere în cuvântul lui Dumnezeu, Eva l-a lăsat pe Diavol, care luase forma unui şarpe, să o înşele. Curiozitatea a scos ce-a fost mai bun din ea. A mâncat din fruct şi l-a împărţit şi cu soţul ei, care a urmat-o în comiterea primului păcat. Niciun înger păzitor nu putea să intervină ca să atenueze căderea. Ce durere, ce catastrofa, ce pierdere a adus căderea cuplului primordial asupra acestei lumi, în secolele care s-au scurs de atunci!

  Totuşi, ca şi în cazul durerii mele atenuate în timpul căderii de ceea ce eu cred că a fost intervenţia unui înger păzitor, Dumnezeu deja avea un plan de intervenţie în favoarea primilor Săi copii. Şi în favoarea noastră. Ştii despre ce e vorba: planul de mântuire.

  Tatăl ne iubeşte atât de mult, încât L-a trimis pe singurul Său Fiu, pe Isus, să achite preţul. Preţul nu doar pentru prima cădere a omenirii, ci pentru fiecare păcat odios comis de fiecare păcătos de atunci înainte.

  Dar trebuie să fim dispuşi să acceptăm ceea ce Dumnezeu şi Fiul Său au făcut pentru noi şi să îi permitem Duhului Sfânt să ne readucă la viaţă, să ne revenim din cădere. Cuvântul Său ne spune: „Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi)” (Efeseni 2:4-6).

  Ce intervenţie răscumpărătoare în căderea noastră! Mult dincolo de ceea ce vreun înger ar fi putut face.

  Sharon Long (Brown)

  Căzătura și căderea - 2018. Tatăl ne iubeşte atât de mult, încât L-a trimis pe singurul Său Fiu, pe Isus, să achite preţul. Preţul nu doar pentru prima cădere a omenirii, ci pentru fiecare păcat odios comis de fiecare păcătos de atunci înainte.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...