Căzătura și căderea

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. – Psalmii 91:11,12

  Anul trecut am primit cadou o pictură pe sticlă. Pentru că biroul meu are ferestre pe ambele părţi, m-am decis să duc pictura la serviciu şi să o pun în dreptul unui geam. Am tras repede corpul mobil cu sertare al biroului, m-am suit pe el şi mi-am expus cadoul. Arăta superb.

  Vrând să cobor, am făcut pasul spre scaun, dar am uitat că am fustă lungă, iar tocul mi s-a prins în tiv. În căzătura care a urmat, m-am lovit cu spatele de corpul cu dosare, cu aşa o forţă, că s-a rupt cheia în două. M-am ridicat încet-încet, mulţumindu-I lui Dumnezeu că sunt bine. Eram recunoscătoare şi pentru îngerul meu păzitor, care, cred eu, mi-a atenuat căzătura.

  Acest incident mi-a reamintit de o altă cădere – căderea lui Adam şi a Evei în frumoasa Grădină Eden. Consecinţele căderii lor au fost mult mai grave decât cele ale căzăturii mele. În loc să aibă încredere în cuvântul lui Dumnezeu, Eva l-a lăsat pe Diavol, care luase forma unui şarpe, să o înşele. Curiozitatea a scos ce-a fost mai bun din ea. A mâncat din fruct şi l-a împărţit şi cu soţul ei, care a urmat-o în comiterea primului păcat. Niciun înger păzitor nu putea să intervină ca să atenueze căderea. Ce durere, ce catastrofa, ce pierdere a adus căderea cuplului primordial asupra acestei lumi, în secolele care s-au scurs de atunci!

  Totuşi, ca şi în cazul durerii mele atenuate în timpul căderii de ceea ce eu cred că a fost intervenţia unui înger păzitor, Dumnezeu deja avea un plan de intervenţie în favoarea primilor Săi copii. Şi în favoarea noastră. Ştii despre ce e vorba: planul de mântuire.

  Tatăl ne iubeşte atât de mult, încât L-a trimis pe singurul Său Fiu, pe Isus, să achite preţul. Preţul nu doar pentru prima cădere a omenirii, ci pentru fiecare păcat odios comis de fiecare păcătos de atunci înainte.

  Dar trebuie să fim dispuşi să acceptăm ceea ce Dumnezeu şi Fiul Său au făcut pentru noi şi să îi permitem Duhului Sfânt să ne readucă la viaţă, să ne revenim din cădere. Cuvântul Său ne spune: „Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi)” (Efeseni 2:4-6).

  Ce intervenţie răscumpărătoare în căderea noastră! Mult dincolo de ceea ce vreun înger ar fi putut face.

  Sharon Long (Brown)

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...