Un înger păzitor pe nume Nicki

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.Psalmii 34:7

  Mie şi mamei ne place să stăm şi să vorbim câte în lună şi în stele în faţa unei ceşti de ceai fierbinte. În momente de acest gen aflu mai multe despre copilăria mea.

  Fratele meu e cu doi ani mai mare decât mine şi dintotdeauna am fost apropiaţi. Mama mi-a zis că primul cuvânt rostit de mine a fost numele fratelui. Ziua, când mă trezeam din somn, strigam după fratele meu să vină şi să mă scoată din pătuţ. Când am mai crescut, mă ţineam permanent după el şi nu doar că voiam să mă joc cu el, dar credeam că pot face tot ce face el.

  Familia mea locuia la ţară şi avea o fermă de vaci vizavi de casă. Fratelui meu, care avea patru ani, îi plăcea să stea cu orele pe lângă vaci. Eu eram însă prea mică să mi se dea voie să traversez strada şi să merg cu el. Într-o zi, fratele meu a zbughit-o pe uşă afară, spre grajduri. Uşa nu s-a închis bine, aşa că m-am furişat după el. Am coborât în fugă cele trei trepte, am traversat aleea şi am ajuns în stradă. Apoi, dintr-un motiv, m-am oprit.

  Poate că nu l-am mai văzut pe fratele meu şi nu am ştiut încotro a luat-o. Poate că am regretat că am mers după el. Nu ştiu, şi nici mama nu ştie. Ce s-a întâmplat după aceea ne-a povestit doamna Boyd, vecina noastră.

  Despre acea zi de demult, doamna Boyd îşi aminteşte că, la un moment dat, l-a auzit pe Nicki, câinele ei ciobănesc german, lătrând frenetic, insistent chiar. Doamna Boyd a ieşit să vadă ce are Nicki şi a dat cu ochii de mine stând în mijlocul drumului – fix pe direcţia unei maşini venind cu viteză. A alergat, m-a prins şi m-a tras din calea maşinii care se apropia. Apoi doamna Boyd m-a dus acasă la foarte îngrijorata şi recunoscătoarea mea mamă.

  Ştiu că mama s-a rugat necontenit pentru mine de când m-am născut. Iar în ziua aceea Dumnezeu a răspuns în mod special la rugăciunile ei pentru siguranţa mea. El i-a trimis pe doamna Boyd şi pe Nicki să mă salveze. Le voi fi întotdeauna recunoscătoare pentru reacţia lor rapidă. Îngerul Domnului a vegheat asupra mea în acea zi. Astăzi, Dumnezeu te are şi pe tine în pază. Să Îl lăudăm pentru grija angelică a Cerului!

  Jenny Rivera

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...