Nu renunța niciodată!

  Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice l-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut. – 1 Ioan 5:14,15

  Povesteşte-mi despre mama ta, l-am rugat eu pe cel care îmi era soţ de trei zile. Pentru luna de miere, el plănuise să vizităm zona în care crescuse. Priveam amândoi spre o parcelă cu vegetaţie abundentă, situată adânc în pădurile de pe dealurile petrolifere New Brunswick, acolo unde fusese cândva casa sa.

  A căzut pe gânduri.

  – Ori de câte ori mergeam acasă, mama îmi spunea că se roagă pentru mine. Eu îi spuneam să îşi păstreze rugăciunile pentru cineva interesat de ele. Într-o după-amiază, în timp ce beam o bere şi fumam, mi-a spus că se rugase ca într-o zi să renunţ la aceste „otrăvuri”, să mă căsătoresc cu o creştină devotată şi să ţin poruncile lui Dumnezeu.

  Pe atunci, soţul meu bea mult, fuma două pachete şi jumătate de ţigări pe zi, se droga regulat şi mergea în fiecare zi la jocuri de noroc. Vocabularul îi era piperat cu înjurături şi glume grosolane. Weekendurile mergea la petreceri împreună cu o gloată de nesăbuiţi, iar uneori, inconştient, fusese complice la infracţiuni. La auzul vorbelor mamei lui, a râs si a întrebat-o dacă nu cumva băuse din berea lui. Ştia el foarte bine de câte ori încercase, fără succes, să îşi schimbe acest stil de viaţă. „Ştiu că într-o bună zi vor deveni realitate toate acestea!” i-a zis ea. După o lună, mama lui a murit fără să vadă producându-se vreo schimbare din cele pentru care se rugase. Aveau să mai treacă trei ani până ce fiul ei a fost gata să renunţe la viaţa de care ajunsese să se sature. Pentru prima oară, el a îngenuncheat şi s-a rugat. Şi nu a mai băut niciodată. S-a programat la o clinică de dezintoxicare, pentru a-şi începe revenirea la starea de sănătate.

  A început să fie convins că Dumnezeu avea un plan pentru viaţa lui. La următoarea rugăciune de consacrare pe care a înălţat-o, Dumnezeu l-a ajutat să renunţe şi la fumat, la droguri, la jocurile de noroc şi la înjurături. Pe măsură ce mintea i se limpezea, simţea foamea de a-L cunoaşte mai bine pe Dumnezeu. În acest punct ni s-au încrucişat cărările şi mi s-a alăturat în umblarea mea creştină. Fiecare dintre cererile mamei lui s-a împlinit. Lacrimi de recunoştinţă mi-au umplut ochii când mi-am dat seama că soacra pe care nu am cunoscut-o petrecuse ani de zile rugându-se şi pentru mine. Abia aştept ca, într-o zi cât mai curând, să întâlnesc această mamă credincioasă, care s-a rugat pentru noi cu atâta ardoare. Cumva, sunt convinsă că o să fie fericită – dar nu surprinsă – să ne vadă în ceruri. Să nu renunţăm niciodată la convingerea că Dumnezeu va răspunde la rugăciunile noastre, conform voinţei Sale.

  Vicki Mellish

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...