Nu renunța niciodată!

  Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice l-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut. – 1 Ioan 5:14,15

  Povesteşte-mi despre mama ta, l-am rugat eu pe cel care îmi era soţ de trei zile. Pentru luna de miere, el plănuise să vizităm zona în care crescuse. Priveam amândoi spre o parcelă cu vegetaţie abundentă, situată adânc în pădurile de pe dealurile petrolifere New Brunswick, acolo unde fusese cândva casa sa.

  A căzut pe gânduri.

  – Ori de câte ori mergeam acasă, mama îmi spunea că se roagă pentru mine. Eu îi spuneam să îşi păstreze rugăciunile pentru cineva interesat de ele. Într-o după-amiază, în timp ce beam o bere şi fumam, mi-a spus că se rugase ca într-o zi să renunţ la aceste „otrăvuri”, să mă căsătoresc cu o creştină devotată şi să ţin poruncile lui Dumnezeu.

  Pe atunci, soţul meu bea mult, fuma două pachete şi jumătate de ţigări pe zi, se droga regulat şi mergea în fiecare zi la jocuri de noroc. Vocabularul îi era piperat cu înjurături şi glume grosolane. Weekendurile mergea la petreceri împreună cu o gloată de nesăbuiţi, iar uneori, inconştient, fusese complice la infracţiuni. La auzul vorbelor mamei lui, a râs si a întrebat-o dacă nu cumva băuse din berea lui. Ştia el foarte bine de câte ori încercase, fără succes, să îşi schimbe acest stil de viaţă. „Ştiu că într-o bună zi vor deveni realitate toate acestea!” i-a zis ea. După o lună, mama lui a murit fără să vadă producându-se vreo schimbare din cele pentru care se rugase. Aveau să mai treacă trei ani până ce fiul ei a fost gata să renunţe la viaţa de care ajunsese să se sature. Pentru prima oară, el a îngenuncheat şi s-a rugat. Şi nu a mai băut niciodată. S-a programat la o clinică de dezintoxicare, pentru a-şi începe revenirea la starea de sănătate.

  A început să fie convins că Dumnezeu avea un plan pentru viaţa lui. La următoarea rugăciune de consacrare pe care a înălţat-o, Dumnezeu l-a ajutat să renunţe şi la fumat, la droguri, la jocurile de noroc şi la înjurături. Pe măsură ce mintea i se limpezea, simţea foamea de a-L cunoaşte mai bine pe Dumnezeu. În acest punct ni s-au încrucişat cărările şi mi s-a alăturat în umblarea mea creştină. Fiecare dintre cererile mamei lui s-a împlinit. Lacrimi de recunoştinţă mi-au umplut ochii când mi-am dat seama că soacra pe care nu am cunoscut-o petrecuse ani de zile rugându-se şi pentru mine. Abia aştept ca, într-o zi cât mai curând, să întâlnesc această mamă credincioasă, care s-a rugat pentru noi cu atâta ardoare. Cumva, sunt convinsă că o să fie fericită – dar nu surprinsă – să ne vadă în ceruri. Să nu renunţăm niciodată la convingerea că Dumnezeu va răspunde la rugăciunile noastre, conform voinţei Sale.

  Vicki Mellish

  Nu renunța niciodată! - 2018. Abia aştept ca, într-o zi cât mai curând, să întâlnesc această mamă credincioasă, care s-a rugat pentru noi cu atâta ardoare. Cumva, sunt convinsă că o să fie fericită să ne vadă la înviere. Să nu renunţăm niciodată la convingerea că Dumnezeu va răspunde la rugăciunile noastre, conform voinţei Sale.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...