Același sânge

  El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului. – Faptele apostolilor 17:26

  Când m-am pensionat, am descoperit arta croşetatului. M-am înscris într-un club de femei care, pentru nuanţa perfectă de aţă, caută cu mare sârg prin tot felul magazine de hobbyuri şi buticuri cu chilipiruri. În acelaşi timp învăţ şi ce înseamnă picioruşul mic şi picioruşul mare (sau dublu). Şi, mai mult decât orice, am învăţat cum să ţin croşeta fără să mă dau de gol că sunt începătoare. În prezent, membrii familiei mele caută modalităţi politicoase de a-mi spune că nu mai au nevoie de fulare lucrate manual.

  Aşadar am demarat un alt proiect – să fac o cuvertură croşetată (realizată din pătrate croşetate şi ulterior cusute, n.tr.). După o scurtă instruire primită de la mătuşa mea, sunt pe cont propriu: cu croşeta, cu ghemul şi cu un mare semn de întrebare întipărit pe faţă. Am început să croşetez şi uneori am fost nevoită să desfac şi să o iau de la capăt. Curând, voi avea primul pătrat din cuvertură. În timp ce lucrez la picioruşul triplu, mă gândesc la cât de mult se aseamănă firul meu cu familia lui Dumnezeu. El ne-a făcut „dintr-unul singur”. Avem acelaşi sânge, aceeaşi esenţă – acelaşi fir. De la Adam şi Eva până la cel mai nou nepot al nostru, suntem făcuţi toţi din acelaşi fir, ca să spunem aşa. Împreună alcătuim „marele ghem” al lui Dumnezeu, suntem cu toţii fiinţe umane care zâmbesc, varsă lacrimi, fac greşeli şi iubesc nebuneşte. Noi, bunicii, ne uităm la familiile cărora le-am dat naştere şi vedem că urmaşii noştri, în mod surprinzător, ne seamănă – aspectul nostru, temperamentul nostru şi defectele noastre, cum ar fi predilecţia de a spune minciuni nevinovate.

  Uneori nu ne place ce vedem în familiile noastre. Dar firul îl recunoaştem. Căutăm răspunsuri în arborele genealogic. Ne-am străduit din răsputeri să facem în asa fel încât firul să nu se încurce si ochiurile să nu se desire, fiind noi înşine un exemplu bun. Dar, între cele trei picioruşe triple perfecte, un ochi greşit pătează perfecţiunea. Da, încet-încet mă specializez în croşetat, deşi am făcut câteva erori pe parcurs. Curând voi termina încă un pătrat pentru cuvertura mea. În ciuda defectelor, produsul meu final tot va arăta ca o cuvertură. O să fie frumoasă. În acelaşi fel, cu toate defectele noastre, Dumnezeu tot ne consideră familia Sa. Suntem rămăşiţa Sa, urmaşi ai părinţilor noştri, creaţi în Eden „dintr-unul”. Deci, dacă vreodată vei fi tentată să crezi că te-ai îndepărtat mult prea mult din cauza unor ochiuri croşetate greşit, nu uita că Acela care ne-a creat Şi-a vărsat sângele – după ce S-a întrupat ca om – ca să răscumpere defectele şi erorile familiei Sale. Suntem încă ai Lui: avem acelaşi sânge!

  Annette Walwyn Michael

  Același sânge - 2018. Dacă vreodată vei fi tentată să crezi că te-ai îndepărtat mult prea mult din cauza unor ochiuri croşetate greşit, nu uita că Acela care ne-a creat Şi-a vărsat sângele - după ce S-a întrupat ca om - ca să răscumpere defectele şi erorile familiei Sale. Suntem încă ai Lui: avem acelaşi sânge!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...