Mânie sfântă

  Domnul este îndelung răbdător. – Naum 1:3

  Nu e corect, striga Melisa sărind şi lovind cu pumnii în aer.

  – Ce nu e corect? am întrebat-o eu.

  În loc de răspuns, a apucat o pernă şi a aruncat-o pe diagonala sufrageriei, ratând la milimetru un sfeşnic.

  – Janice si Jason se duc la Disneyland cu bunica lor. Eu nu am bunică să mă ducă şi pe mine. Nu e drept! zise ea agitându-se şi mai mult şi boxând în aer.

  – Ai grijă ce vorbeşti! i-am spus eu calm. Răzbunarea este a Domnului. Aici nu e vorba atât de mult de nedreptatea vieţii, cât de fiecare creier de pe această planetă să înţeleagă că e diferit şi că ajunge să facă alte lucruri decât alţii. În plus, nu îţi stă în fire să urli şi să arunci cu lucruri atunci când eşti dezamăgită, am continuat eu sub privirile nedumerite ale Melissei. De obicei discutăm atunci când eşti dezamăgită de ceva.

  La acestea, Melissa s-a trântit pe jos – postura dezamăgirii supreme.

  – În situaţii de genul ăsta, ai întotdeauna variante, nu m-am lăsat eu. Poţi alege să te enervezi şi să îţi iroseşti multă energie şi timp manifestându-te sau te poţi bucura pentru Janice şi Jason. La urma urmei, nici ei nu au fost anul trecut la Marele Canion, când ai fost tu.

  Mellissa a luat perna de pe jos şi s-a întors pe canapea.

  – Ce bine că nu ţintesc prea bine! Ţi-aş fi făcut praf sfeşnicul ăla preferat şi aş fi fost şi pedepsită, zise Melissa.

  – Îţi dai seama că da, am confirmat eu. Aruncatul pernei la nervi sau supărare nu s-ar fi pus ca accident.

  Ştiam că Melissa are nevoie să îşi descarce energia acumulată în accesul de furie.

  – Hai, pune-ţi geaca şi să mergem la pescărie, am sugerat eu. Avem timp să discutăm câteva situaţii din Biblie să vezi ce se întâmplă când oamenii îşi manifestă inadecvat furia.

  – De exemplu când Balaam şi-a bătut măgăriţa (Numeri 22:28) sau când Cain l-a omorât pe Abel (Geneza 4:8), sau când Izabela s-a enervat pe Ilie (1 împăraţi 19:2)?

  Am aprobat-o din cap. În drum spre cuier, ca să-şi ia geaca, am auzit-o spunând: „Nu îmi stă în fire să urlu şi să arunc cu lucruri. Eu vorbesc despre dezamăgirile mele – şi orice creier de pe Pământ are parte de dezamăgiri.” Am zâmbit în sinea mea. Ar fi minunat dacă şi adulţii ar reacţiona aşa.

  Arlene R. Taylor

  Mânie sfântă - 2018. Am aprobat-o din cap. În drum spre cuier, ca să-şi ia geaca, am auzit-o spunând: „Nu îmi stă în fire să urlu şi să arunc cu lucruri. Eu vorbesc despre dezamăgirile mele - şi orice creier de pe Pământ are parte de dezamăgiri.” Am zâmbit în sinea mea. Ar fi minunat dacă şi adulţii ar reacţiona aşa.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...