Mânie sfântă

  Domnul este îndelung răbdător. – Naum 1:3

  Nu e corect, striga Melisa sărind şi lovind cu pumnii în aer.

  – Ce nu e corect? am întrebat-o eu.

  În loc de răspuns, a apucat o pernă şi a aruncat-o pe diagonala sufrageriei, ratând la milimetru un sfeşnic.

  – Janice si Jason se duc la Disneyland cu bunica lor. Eu nu am bunică să mă ducă şi pe mine. Nu e drept! zise ea agitându-se şi mai mult şi boxând în aer.

  – Ai grijă ce vorbeşti! i-am spus eu calm. Răzbunarea este a Domnului. Aici nu e vorba atât de mult de nedreptatea vieţii, cât de fiecare creier de pe această planetă să înţeleagă că e diferit şi că ajunge să facă alte lucruri decât alţii. În plus, nu îţi stă în fire să urli şi să arunci cu lucruri atunci când eşti dezamăgită, am continuat eu sub privirile nedumerite ale Melissei. De obicei discutăm atunci când eşti dezamăgită de ceva.

  La acestea, Melissa s-a trântit pe jos – postura dezamăgirii supreme.

  – În situaţii de genul ăsta, ai întotdeauna variante, nu m-am lăsat eu. Poţi alege să te enervezi şi să îţi iroseşti multă energie şi timp manifestându-te sau te poţi bucura pentru Janice şi Jason. La urma urmei, nici ei nu au fost anul trecut la Marele Canion, când ai fost tu.

  Mellissa a luat perna de pe jos şi s-a întors pe canapea.

  – Ce bine că nu ţintesc prea bine! Ţi-aş fi făcut praf sfeşnicul ăla preferat şi aş fi fost şi pedepsită, zise Melissa.

  – Îţi dai seama că da, am confirmat eu. Aruncatul pernei la nervi sau supărare nu s-ar fi pus ca accident.

  Ştiam că Melissa are nevoie să îşi descarce energia acumulată în accesul de furie.

  – Hai, pune-ţi geaca şi să mergem la pescărie, am sugerat eu. Avem timp să discutăm câteva situaţii din Biblie să vezi ce se întâmplă când oamenii îşi manifestă inadecvat furia.

  – De exemplu când Balaam şi-a bătut măgăriţa (Numeri 22:28) sau când Cain l-a omorât pe Abel (Geneza 4:8), sau când Izabela s-a enervat pe Ilie (1 împăraţi 19:2)?

  Am aprobat-o din cap. În drum spre cuier, ca să-şi ia geaca, am auzit-o spunând: „Nu îmi stă în fire să urlu şi să arunc cu lucruri. Eu vorbesc despre dezamăgirile mele – şi orice creier de pe Pământ are parte de dezamăgiri.” Am zâmbit în sinea mea. Ar fi minunat dacă şi adulţii ar reacţiona aşa.

  Arlene R. Taylor

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...