Nemaipomenit

  Isus S-a uitat ţintă la ei şi le-a zis: „Lucrul acesta este cu neputinţă la oameni, dar nu la Dumnezeu, pentru că toate lucrurile sunt cu putinţă la Dumnezeu.” – Marcu 10:27

  Casierul bisericii anunţa, Sabat de Sabat, data la care va avea loc colecta de recunoştinţă la noi în biserică. Mă cutremuram de fiecare dată când auzeam anunţul, fiindcă nu aveam destui bani să pun deoparte pentru această colectă. Aşa că m-am rugat.

  Apoi, din senin, am fost chemată să îi ţin locul unei învăţătoare la şcoală. Am câştigat 50 de dolari, care mi-au întărit speranţa că voi putea participa la colectă. Cu un Sabat înainte de data colectei, un părinte a venit la grupa de grădiniţă a bisericii mele si mi-a înmânat un „cec de apreciere” pentru că stăteam cu cei mici astfel încât părinţii lor să se poată bucura de serviciul divin al bisericii.

  Draga mea prietenă, nu-i aşa că Dumnezeu e minunat? Deşi alţii au putut contribui cu sume mult mai mari, eu am fost bucuroasă să pun în coşul de colectă un plic cu un nume şi cu 150 de dolari. Nu mi-a fost jenă. Soţul mea mi-a reamintit că, asemenea văduvei şi bănuţilor ei, noi am adus cât am putut, iar Dumnezeu nu va considera că darul nostru e unul mărunt (Marcu 12:44). La nivel de biserică, suma totală strânsă a fost de 25 de mii de dolari, având ca destinaţie o nouă clădire a bisericii.

  Chiar când ne luam la revedere înainte de a pleca de la biserică, responsabila Departamentului Misiunea Femeii a venit şi mi-a dat un plic. Apoi a dispărut în mulţime. Acasă, când am deschis plicul, am găsit 400 de dolari. Derutată, am sunat-o şi am rugat-o să îmi explice. Atunci mi-a spus că femeile se hotărâseră să îmi dea un mic ajutor financiar, fiindcă nu aveam un loc de muncă. Am fost şocată şi recunoscătoare în acelaşi timp, conştientă că oricâte mulţumiri aş fi rostit nu erau îndeajuns să îmi exprime recunoştinţa.

  În dimineaţa aceleiaşi zile Îi dădusem lui Dumnezeu tot ce avusesem, pentru noua biserică. Într-o chestiune de ore, El mi-i dăduse înapoi – întreit. Cum să fie posibil aşa ceva? Cum procedează Dumnezeu? m-am întrebat în sinea mea. Este plin de surprize şi cu El nimic nu este imposibil. Mi-am adus aminte că El ne-a spus să Îl punem la încercare şi să vedem dacă „nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10).

  Îţi mulţumesc. Tată minunat, adăpostul meu în vreme de furtună! Te-am pus la încercare şi am aflat că, în ciuda defectelor mele, mă vei ajuta să trec peste orice zid! Îţi mulţumesc! Amin.

  Mabel Kwei

  Nemaipomenit - 2018. Dumnezeu este plin de surprize şi cu El nimic nu este imposibil. Mi-am adus aminte că El ne-a spus să Îl punem la încercare şi să vedem dacă „nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10).
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...