Joshua

  Fraţii mei, luaţi ca pildă de suferinţă şi de răbdare pe prorocii care au vorbit în Numele Domnului. – Iacov 5:10

  Frumosul nostru nepoţel Joshua s-a născut cu trăsături perfecte – şi cu o anomalie genetică, boala Hirschsprung (o afecţiune posibil letală a colonului). La câteva zile de la naştere, a trebuit să fie operat pentru a i se monta o stomă. Analizele de sânge au arătat prezenţa unei infecţii, ca urmare a unei scurgeri de secreţie, care necesita o altă intervenţie chirurgicală, pentru obturarea respectivului orificiu.

  Am avut avantajul de a fi aproape de spitalul universitar unde era tratat Joshua şi unde a petrecut multe luni. Întreaga familie era în stare de şoc, iar familia fiicei noastre celei mici – inclusiv frăţiorul lui Joshua, cu doar 18 luni mai mare – era supusă unei presiuni imense. Părinţii lui Joshua stăteau la căpătâiul lui cu rândul. Trăiau sub presiunea psihică de a nu şti dacă îşi vor duce sau nu acasă preţiosul copilaş. Eu şi soţul meu ajutam stând cu fratele lui Joshua. Şi cu toţii aveam încrederea că se ocupau de el cei mai buni doctori. Familia, membrii bisericii locale şi prieteni de peste tot din lume se rugau pentru Joshua. Într-un timp scurt a devenit preferatul Secţiei de chirurgie pediatrică şi a învăţat să aibă răbdare chiar şi în timpul unor manevre neplăcute. În prezent, Joshua a suferit câteva operaţii care i-au salvat viaţa, inclusiv o operaţie de şapte ore, de extirpare a colonului. Un prieten de-al nostru, un doctor în medicină, ne-a spus că acei copii care au un început greu în viaţă devin mai rezistenţi şi deseori reuşesc mai bine în viaţă, pentru că au învăţat să lupte. Micul Joshua este un mare luptător şi poate că este semnificativ că numele lui înseamnă „Iehova este mântuire/salvare”.

  Întrucât atât de mulţi oameni se roagă pentru Joshua, apare întrebarea: De ce Dumnezeu nu a răspuns la rugăciunile noastre cu un rezultat mai puţin radical? Nu ştiu. Eu doar mă încred în Dumnezeu că ştie El mai bine. Trebuie să am răbdare. Când va reveni Hristos, o să găsesc răspunsurile.

  Fiica noastră şi soţul ei au dat dovadă de o putere incredibilă în această situaţie grea. Ei spun că, deşi Dumnezeu nu a făcut o minune cu starea fizică a lui Joshua, categoric face minuni în mintea lor şi cu puterea lor fizică. Dumnezeu i-a ajutat în această perioadă dificilă şi au simţit cum rugăciunile le dau aripi să se avânte în sus chiar şi în cea mai neagră noapte.

  Fie ca experienţa lor să te încurajeze şi pe tine în greutăţile pe care le-ai putea avea, să îţi dea răbdare, putere, încredere şi aripi ale rugăciunii, care să te ajute să mergi mai departe chiar şi în cele mai întunecate nopţi.

  Hannele Ottschofski

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...