Joshua

  Fraţii mei, luaţi ca pildă de suferinţă şi de răbdare pe prorocii care au vorbit în Numele Domnului. – Iacov 5:10

  Frumosul nostru nepoţel Joshua s-a născut cu trăsături perfecte – şi cu o anomalie genetică, boala Hirschsprung (o afecţiune posibil letală a colonului). La câteva zile de la naştere, a trebuit să fie operat pentru a i se monta o stomă. Analizele de sânge au arătat prezenţa unei infecţii, ca urmare a unei scurgeri de secreţie, care necesita o altă intervenţie chirurgicală, pentru obturarea respectivului orificiu.

  Am avut avantajul de a fi aproape de spitalul universitar unde era tratat Joshua şi unde a petrecut multe luni. Întreaga familie era în stare de şoc, iar familia fiicei noastre celei mici – inclusiv frăţiorul lui Joshua, cu doar 18 luni mai mare – era supusă unei presiuni imense. Părinţii lui Joshua stăteau la căpătâiul lui cu rândul. Trăiau sub presiunea psihică de a nu şti dacă îşi vor duce sau nu acasă preţiosul copilaş. Eu şi soţul meu ajutam stând cu fratele lui Joshua. Şi cu toţii aveam încrederea că se ocupau de el cei mai buni doctori. Familia, membrii bisericii locale şi prieteni de peste tot din lume se rugau pentru Joshua. Într-un timp scurt a devenit preferatul Secţiei de chirurgie pediatrică şi a învăţat să aibă răbdare chiar şi în timpul unor manevre neplăcute. În prezent, Joshua a suferit câteva operaţii care i-au salvat viaţa, inclusiv o operaţie de şapte ore, de extirpare a colonului. Un prieten de-al nostru, un doctor în medicină, ne-a spus că acei copii care au un început greu în viaţă devin mai rezistenţi şi deseori reuşesc mai bine în viaţă, pentru că au învăţat să lupte. Micul Joshua este un mare luptător şi poate că este semnificativ că numele lui înseamnă „Iehova este mântuire/salvare”.

  Întrucât atât de mulţi oameni se roagă pentru Joshua, apare întrebarea: De ce Dumnezeu nu a răspuns la rugăciunile noastre cu un rezultat mai puţin radical? Nu ştiu. Eu doar mă încred în Dumnezeu că ştie El mai bine. Trebuie să am răbdare. Când va reveni Hristos, o să găsesc răspunsurile.

  Fiica noastră şi soţul ei au dat dovadă de o putere incredibilă în această situaţie grea. Ei spun că, deşi Dumnezeu nu a făcut o minune cu starea fizică a lui Joshua, categoric face minuni în mintea lor şi cu puterea lor fizică. Dumnezeu i-a ajutat în această perioadă dificilă şi au simţit cum rugăciunile le dau aripi să se avânte în sus chiar şi în cea mai neagră noapte.

  Fie ca experienţa lor să te încurajeze şi pe tine în greutăţile pe care le-ai putea avea, să îţi dea răbdare, putere, încredere şi aripi ale rugăciunii, care să te ajute să mergi mai departe chiar şi în cele mai întunecate nopţi.

  Hannele Ottschofski

  Joshua - 2018. Deşi Dumnezeu nu a făcut o minune cu starea fizică a lui Joshua, categoric face minuni în mintea lor şi cu puterea lor fizică. Dumnezeu i-a ajutat în această perioadă dificilă şi au simţit cum rugăciunile le dau aripi să se avânte în sus chiar şi în cea mai neagră noapte.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...