Invitație surpriză la Ziua Profesiei

  Cine dintre voi este înţelept şi priceput? Să-şi arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândeţea înţelepciunii! – Iacov 3:13

  Era o cină obişnuită cu soţul meu, fiica mea şi cele trei nepoate. Fetele povesteau ce-au mai făcut pe la şcoală, bune şi rele, şi tot ce le trecea prin cap. Ariyah – cea mai mică, moara stricată a familiei, elevă în clasa a doua – a anunţat că în clasa ei se va organiza curând o oră a profesiei (părinţii elevilor sunt invitaţi să îşi prezinte profesia sau meseria pe care o au – n.tr.). În toţi anii mei de mamă şi de îngrijitoare de copii, nu am fost chemată niciodată la Ziua Profesiei, deşi bineînţeles că mi-ar fi plăcut să particip.

  – Zilele astea sunt întotdeauna interesante, am zis eu. Sunt multe de învăţat de la diferitele meserii şi profesii pe care le au părinţii şi bunicii.

  – Da, o să fie frumos, a răspuns Ariyah, apoi s-a uitat la Will, soţul meu, şi a adăugat: Bunicule, vreau să vii tu la Ziua Profesiei de la mine din clasă.

  – Frumos, Ariyah, din partea ta! a răspuns Will, încântat de invitaţie.

  Deşi contabil, deseori şi-ar fi dorit să se fi făcut mai bine învăţător. Acum avea şansa să interacţioneze cu copiii şi să le arate colegilor lui Ariyah cu ce se ocupa un contabil. I-ar fi plăcut provocarea. M-am întrebat de ce Ariyah nu mă chemase pe mine, nu pe el, dar, înainte să îmi mai treacă vreo explicaţie prin minte, nepoata noastră a adăugat:

  – Da, Bunicu, vreau să vii la Ziua Profesiei, dar ca să fii clovn.

  Râsetele şi chicotelile au fost asurzitoare. Nimeni nu se aşteptase la aceste cuvinte din partea ei. Will nu era clovn, dar îi plăcea să se prostească şi să îi facă pe oameni să râdă. Ariyah ştia foarte bine asta. Puţin dezamăgit, el şi-a dat totuşi seama că acesta era felul ei de a recunoaşte că el aducea bucurie şi zâmbete în viaţa ei crudă – o minivacanţă de la greutăţile şi tristeţea prin care trecuseră ea şi surorile ei mai mici, Bianca şi Kali. Eu însămi avusesem parte de veselie şi râs în hohote datorită lui.

  Această invitaţie la Ziua Profesiei a rămas un moment memorabil, pentru hazul, dar şi pentru seriozitatea lui. Deseori le spunem altora cu mândrie că suntem creştini şi că ne temem de Dumnezeu. Dar aşa ne văd şi ei? Faptele noastre întotdeauna spun adevărul cu privire la cine suntem. Să ne asigurăm că, în fiecare zi a drumului nostru prin viaţă, ceea ce văd alţii este ceea ce suntem în realitate.

  Iris L. Kitching

  Invitație surpriză la Ziua Profesiei - 2018. Deseori le spunem altora cu mândrie că suntem creştini şi că ne temem de Dumnezeu. Dar aşa ne văd şi ei? Faptele noastre întotdeauna spun adevărul cu privire la cine suntem. Să ne asigurăm că, în fiecare zi a drumului nostru prin viaţă, ceea ce văd alţii este ceea ce suntem în realitate.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...