Cheile împărăției

  Îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor, şi orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri. – Matei 16:19

  Ti-ai pierdut vreodată cheile? Dacă da, ştii ce senzaţie de frustrare şi neplăcere creează această situaţie. Cheile sunt importante pentru că ne asigură accesul în case, maşini şi birouri. Chiar dacă suntem proprietarul de drept sau avem automat accesul, fără chei nu avem ce ne trebuie.

  În acelaşi fel, Dumnezeu ne dă chei spirituale – cheile împărăţiei – pe care nu vrem să le pierdem, întrucât ne fac accesibilă prezenţa profundă a lui Dumnezeu. Să ne uităm pe scurt la cele şapte chei de acest gen, prima fiind cheia închinării. Ne închinăm lui Dumnezeu pentru ceea ce este El, nu pentru ce ar putea face El pentru noi. Totuşi deseori Dumnezeu a răspuns cu vindecare şi cu reuşite la închinarea plină de căinţă a lui Israel.

  A doua cheie a împărăţiei este rugăciunea. În rugăciune, noi ne deschidem inima în faţa lui Dumnezeu, iar El ne onorează credinţa prin punerea la dispoziţia noastră a resurselor cerului. Prin intermediul unui înger, rugăciunile înălţate de membrii bisericii primare au deschis uşile închisorii în faţa întemniţatului Petru.

  A treia cheie a împărăţiei este lauda. Pentru că Dumnezeu sălăşluieşte în laudele înălţate de copiii Săi, această cheie invită prezenţa lui Dumnezeu în viaţa noastră. Lauda este limbajul recunoştinţei. Pavel şi Sila s-au folosit de ambele chei, atât a rugăciunii, cât şi a laudei, când s-au aflat într-o temniţă din care Dumnezeu i-a scos.

  A patra cheie a împărăţiei este studierea şi cunoaşterea Cuvântului lui Dumnezeu. Această cheie risipeşte întunericul şi măreşte credinţa. Face posibilă biruinţa în Hristos, astfel încât să putem rezista ispitei şi înşelării. Isus a folosit Cuvântul lui Dumnezeu împotriva lui Satana atunci când S-a aflat în pustie.

  Următoarele două chei ale împărăţiei care ne deschid cămările cu bogăţii ale cerului sunt cheia slujirii şi a părtăşiei creştine. Dorca, sau Tabita, îi ajuta pe săraci, iar Petru a înviat-o. Cheia slujirii deschide uşa sprijinului şi a încurajării celor care sunt în nevoie. Părtăşia care se creează astfel îi ajută pe cei în nevoie să înţeleagă mai bine ce fel de dragoste simte Dumnezeu pentru ei. Astfel, ajunge în mâna lor cea de-a şaptea cheie: mărturia personală. Mărturia personală face publică puterea lui Dumnezeu. Biblia ne spune că noi îl putem învinge pe vrăjmaş prin sângele Mielului şi prin cuvântul mărturiei noastre.

  Tu ce cheie a împărăţiei vei folosi astăzi?

  Tamara Brown

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...