Articolul precedentEl ne călăuzește în tot adevărul
  Articolul următorEl ne învață

  Aceste lucruri vi se vor da pe deasupra

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

  „Ai reuşit să ajungi pe Lista celor 10 câştigători”, scria mare, îngroşat şi cu litere negre şi roşii pe plicul supradimensionat. Instrucţiunile din interior îl sfătuiau pe destinatar să expedieze numărul câştigător al premiului celui mare, care se găsea undeva în labirintul de reclame mascate. Este o schemă de a-l ademeni pe destinatar să cumpere reviste şi să spere la ceva aproape imposibil. Celor care au un venit constant, această notificare le poate părea amuzantă şi o pot expedia rapid la gunoi. Celor care au deja toate dorinţele şi nevoile împlinite, abia dacă le atrage atenţia. Celor care au o încredere fermă în Dumnezeu că El le va împlini toate nevoile, această reclamă nu le trezeşte niciun interes.

  Totuşi sunt foarte mulţi cei care nu pot munci – sunt bolnavi sau au dificultăţi de o anume natură. Poate că au capacitate limitată de a învăţa, iar puterea lor de a se întreţine este minimă. Mulţi nu „întrunesc” standardele societăţii în ceea ce priveşte aspectul, aptitudinile sau atitudinile, aşa că îşi găsesc greu de lucru cu normă întreagă. Prin urmare, acest plic de promovare sugerând că se poate câştiga instant un premiu prin tragere la sorţi poate suna îmbietor pentru cei care au şanse puţine sau deloc de a-şi împlini nevoile de bază ale vieţii. Deci plicul mare maro, cu litere mari şi roşii, invitându-l pe destinatar să completeze un formular de înscriere, împreună cu o comandă de achiziţionare a unei publicaţii sau două, este foarte atractiv.

  Însă există o şmecherie financiară aici. Destinatarul reclamei este presat să renunţe la ceva ce are deja (de exemplu să cheltuiască banii pe abonamentul la o revistă pentru a-şi îmbunătăţi şansele de a câştiga la tragerea la sorţi). Făcând acest lucru, cel în cauză riscă să piardă pentru totdeauna o sumă de bani pe care o are deja, în defavoarea unui bilet la o tragere la sorţi cu şansa de unu la un milion – de altfel improbabilă – şi de a ajunge pe Lista celor 10 câştigători. Din nefericire, cu abonamentul la o publicaţie nu se poate cumpăra mâncare. Un joc de noroc de acest tip este problematic la nivel spiritual în aceeaşi măsură, pentru că, efectiv, acesta este un joc de noroc. Cineva care participă la acest tip de jocuri probabil că nu îşi pune încrederea totală în capacitatea lui Dumnezeu de a-i împlini toate nevoile.

  Pe de altă parte, nu depindem de noroc atunci când căutăm mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său. Niciodată nu ne bazăm pe noroc atunci când avem încredere în promisiunile Sale şi Îl rugăm să le împlinească, în vederea acoperirii tuturor nevoilor pe care le avem, în timp ce îl aşteptăm şi lucrăm pentru El.

  Elizabeth Darby Watson

  Aceste lucruri vi se vor da pe deasupra - 2018. Nu depindem de noroc atunci când căutăm mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său. Niciodată nu ne bazăm pe noroc atunci când avem încredere în promisiunile Sale şi Îl rugăm să le împlinească, în vederea acoperirii tuturor nevoilor pe care le avem, în timp ce îl aşteptăm şi lucrăm pentru El.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...