Nu e nimic personal

  Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăţia slavei tainei acesteia între neamuri, şi anume Hristos în voi, nădejdea slavei. – Coloseni 1:27

  Când am început să cresc iepuri de Angora pentru blană, ultimul lucru la care mă aşteptam era să învăţ o lecţie spirituală. Dar s-a întâmplat aproape instantaneu. La aproape şase luni, unul dintre cei doi iepuraşi pe care i-am avut la început, o iepuroaică, sărea şi mârâia la mine ori de câte ori deschideam cuşca să îi dau de mâncare sau să o îngrijesc.

  La început, m-am simţit ofensată. Cum îndrăznea? Nu mă purtasem cu ea altfel decât cu blândeţe. Am fost atât de îngrijorată de această schimbare bruscă de comportament, încât o supravegheam permanent pentru semne de rabie. Trebuia să existe o explicaţie medicală. Că doar nu mă ura tocmai pe mine.

  Scăpând treptat de teama de a fi muşcată, am continuat să încerc să o mângâi (pentru că sunt o încăpăţânată, asta e cert). Şi am fost surprinsă că, în ciuda ieşirilor de comportament iniţiale, iepuroaica îşi dorea să fie mângâiată.

  După mai multă vreme şi mai mulţi iepuri crescuţi, acum ştiu că femelele sunt deseori agresive din cauza cuştii. Ştiu că nu trebuie luat personal comportamentul inadecvat al unui iepure şi nici nu trebuie tratat cu altceva decât cu bunătate. Am fost zgâriată, lovită şi muşcată (uneori atât de tare, încât aproape că am ajuns la camera de gardă ca victimă a unei sinucideri asistate de un iepuraş). Cu toate acestea, continui să îmi iubesc toţi iepuraşii – chiar şi pe cei cu temperament urâcios – pentru că într-un final mi-am dat seama că nu aveau nimic cu mine, personal.

  Apoi s-a întâmplat un lucru ciudat. Acest mod de a reacţiona blând la agresiunea neprovocată am început să îl aplic şi în relaţia mea cu oamenii. Nimeni nu putea fi mai surprins decât mine însămi. Având sânge francez şi italian la un loc, am natural în dotare un trăgaci veritabil când vine vorba de timpul de reacţie.

  Încet-încet, am înţeles ce se întâmplă. Atunci când oamenii ne atacă, atunci când sunt răi cu noi sau chiar când ne trădează, noi o luăm personal, deşi nu e ceva personal. Cel puţin nu în dreptul nostru. Ei sunt folosiţi ca pioni de către Satana pentru a-L ataca pe Hristos care trăieşte în noi. Dacă poţi cuprinde cu mintea acest adevăr esenţial, te vei descoperi plină de compasiune şi de răbdare data viitoare când vei fi atacată, deoarece acestea sunt darurile pe care Isus ni le dă pentru a le oferi celor care se dezlănţuie îmboldiţi de Satana.

  Celeste Perrino-Walker

  Nu e nimic personal - 2018. Dacă poţi cuprinde cu mintea acest adevăr esenţial, te vei descoperi plină de compasiune şi de răbdare data viitoare când vei fi atacată, deoarece acestea sunt darurile pe care Isus ni le dă pentru a le oferi celor care se dezlănţuie îmboldiţi de Satana.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...