Articolul precedentEl împarte roadele duhului
  Articolul următorDuhul dă viața

  Nou început

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!Isaia 65:24

  Aşa cum am mai mărturisit într-un material devoţional anterior, într-o seară m-am trezit pusă în situaţia de a implora viaţă pentru soţul meu, Michael, în mijlocul unei crize medicale multiple, în spitalul din Port of Spain. Apoi Dumnezeu mi-a direcţionat atenţia spre o tăbliţă de pe un perete, pe care scria: Acesta nu e sfârşitul a nimic, ci doar începutul.” Mai târziu în acea noapte, în timp ce mă rugam cu soţul meu, el şi-a predat viaţa lui Isus. După mai mulţi ani, soţul meu – încă având încredere în Dumnezeu cu toată inima lui – s-a hotărât să recurgă la un transplant. Ne-am rugat cu privire la posibilitatea de a merge în Pakistan, care reprezenta singura noastră variantă.

  După corespondenţa cu un medic de acolo, soţul meu a fost acceptat ca pacient. Pentru că era angajat al poliţiei, asociaţia lui profesională a decis să trimită banii necesari direct spitalului unde urma să aibă loc intervenţia chirurgicală. Însă noul medic care se ocupa de caz a refuzat să efectueze operaţia de transplant până când banii nu erau depuşi direct în contul lui. A fost o veste cutremurătoare pentru noi. Pe loc ne-am adresat lui Dumnezeu. Ne-am rugat şi iar ne-am rugat pentru această problemă. După încă un e-mail cu explicaţii trimis de mine doctorului, acesta a fost de acord să facă operaţia din motive umanitare. Dumnezeu a avut grijă din nou de noi.

  Cele opt zile petrecute acolo nu au fost uşoare pentru mine. Într-o noapte, după transplant, când Michael era încă la terapie intensivă, eu mă aflam din nou singură În salon, aşteptând răsăritul. Aveam nevoie de încurajare din Scriptură, dar nu îmi găseam Biblia. Asistentele mi-au dat o Biblie, am deschis-o şi am citit cam aşa: „Dacă va trăi, va face rău.” Sora mea dragă, am închis acea Biblie şi m-am rugat ca niciodată până atunci, până când a răsărit soarele.

  Dimineaţa m-am pregătit să mă duc să îmi văd soţul. Când am deschis sertarul să iau masca pe care trebuia să o port la terapie intensivă, mi-am găsit Biblia. Am tras concluzia că Dumnezeu voia să petrec timp în rugăciune.

  Această situaţie de criză nu a fost ultima prin care a trecut soţul meu, ci un nou început. Au trecut cinci ani de la transplant şi Dumnezeu continuă să îl ţină pe soţul meu sub un clopot de ocrotire. În fiecare zi Îl laud pe Dumnezeu pentru această minune şi pentru că a fost alinarea şi sprijinul meu.

  Dacă acum te confrunţi cu o criză, nu uita că Dumnezeu poate transforma într-un început ceea ce acum pare un sfârşit. Chiar astăzi El vrea să te încrezi în El, să te rogi Lui şi să ai credinţă în planurile Sale.

  Marilyn Thompson Marshall

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...