Articolul precedentEl împarte roadele duhului
  Articolul următorDuhul dă viața

  Nou început

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!Isaia 65:24

  Aşa cum am mai mărturisit într-un material devoţional anterior, într-o seară m-am trezit pusă în situaţia de a implora viaţă pentru soţul meu, Michael, în mijlocul unei crize medicale multiple, în spitalul din Port of Spain. Apoi Dumnezeu mi-a direcţionat atenţia spre o tăbliţă de pe un perete, pe care scria: Acesta nu e sfârşitul a nimic, ci doar începutul.” Mai târziu în acea noapte, în timp ce mă rugam cu soţul meu, el şi-a predat viaţa lui Isus. După mai mulţi ani, soţul meu – încă având încredere în Dumnezeu cu toată inima lui – s-a hotărât să recurgă la un transplant. Ne-am rugat cu privire la posibilitatea de a merge în Pakistan, care reprezenta singura noastră variantă.

  După corespondenţa cu un medic de acolo, soţul meu a fost acceptat ca pacient. Pentru că era angajat al poliţiei, asociaţia lui profesională a decis să trimită banii necesari direct spitalului unde urma să aibă loc intervenţia chirurgicală. Însă noul medic care se ocupa de caz a refuzat să efectueze operaţia de transplant până când banii nu erau depuşi direct în contul lui. A fost o veste cutremurătoare pentru noi. Pe loc ne-am adresat lui Dumnezeu. Ne-am rugat şi iar ne-am rugat pentru această problemă. După încă un e-mail cu explicaţii trimis de mine doctorului, acesta a fost de acord să facă operaţia din motive umanitare. Dumnezeu a avut grijă din nou de noi.

  Cele opt zile petrecute acolo nu au fost uşoare pentru mine. Într-o noapte, după transplant, când Michael era încă la terapie intensivă, eu mă aflam din nou singură În salon, aşteptând răsăritul. Aveam nevoie de încurajare din Scriptură, dar nu îmi găseam Biblia. Asistentele mi-au dat o Biblie, am deschis-o şi am citit cam aşa: „Dacă va trăi, va face rău.” Sora mea dragă, am închis acea Biblie şi m-am rugat ca niciodată până atunci, până când a răsărit soarele.

  Dimineaţa m-am pregătit să mă duc să îmi văd soţul. Când am deschis sertarul să iau masca pe care trebuia să o port la terapie intensivă, mi-am găsit Biblia. Am tras concluzia că Dumnezeu voia să petrec timp în rugăciune.

  Această situaţie de criză nu a fost ultima prin care a trecut soţul meu, ci un nou început. Au trecut cinci ani de la transplant şi Dumnezeu continuă să îl ţină pe soţul meu sub un clopot de ocrotire. În fiecare zi Îl laud pe Dumnezeu pentru această minune şi pentru că a fost alinarea şi sprijinul meu.

  Dacă acum te confrunţi cu o criză, nu uita că Dumnezeu poate transforma într-un început ceea ce acum pare un sfârşit. Chiar astăzi El vrea să te încrezi în El, să te rogi Lui şi să ai credinţă în planurile Sale.

  Marilyn Thompson Marshall

  Nou început - 2018. Dacă acum te confrunţi cu o criză, nu uita că Dumnezeu poate transforma într-un început ceea ce acum pare un sfârşit. Chiar astăzi El vrea să te încrezi în El, să te rogi Lui şi să ai credinţă în planurile Sale.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...