Strâng Cuvântul Tău în inima mea

  Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi… – Deuteronomul 6:7 p.p.

  Eram în tramvai, în Bucureşti, întorcându-mă dintr-o vizită misionară pe care o făcusem unei doamne care, ulterior, a devenit primul rod câştigat pentru Hristos. Drumul până la gazda unde locuiam era destul de lung, dar am avut o surpriză deosebită. A urcat în tramvai un tânăr sărăcăcios îmbrăcat, care a început să recite „Luceafărul”, de Eminescu. Cu respiraţia întretăiată, muţi de uimire, am urmărit interpretarea lui ireproşabilă, iar multe persoane erau cu lacrimi în ochi. Toţi cei prezenţi i-au oferit bani, după puterile lor. Mi-am spus în sinea mea: Ce frumos ar fi să ştim pe de rost pagini întregi din Scriptură! N-ar mai avea loc vrăjmaşul unde să semene neghina lui!

  Obişnuiam să memorez texte biblice, dar acum mi-am pus ca ţintă să urc mai sus, asa că am început să învăţ psalmi întregi şi paragrafe din Biblie şi Spiritul Profetic.

  Ca mamă, m-am străduit să-i ajut pe copiii mei, de mici, să memoreze versete din Biblie şi acestea le-au fost lumină pe tot traseul vieţii. Mama lui Barry Black obişnuia la fel. Într-o zi, când avea treisprezece ani, Barry a trebuit să memoreze Proverbele 1:10: „Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei!” Chiar în acea zi, doi tineri din cartier i-au cerut să-i ajute să-i dea „o mamă de bătaie” unui alt băiat. Vorbind despre această întâmplare, Barry a povestit că şi-a amintit textul memorat şi a refuzat să îi însoţească. În ziua următoare a aflat că cei doi băieţi nu doar că l-au bătut pe celălalt tânăr, ci au ajuns chiar să îl omoare. Unul dintre cei doi tineri i-a mărturisit lui Barry că nu el, ci prietenul său era asasinul. Totuşi, cei doi au fost arestaţi şi condamnaţi la închisoare. Memorarea şi punerea în practică de către Barry a ceea ce spune Proverbele 1:10 l-a salvat de la închisoare. Astăzi, dr. Barry Black este al 63-lea capelan al Senatului Statelor Unite şi, până în prezent, singurul adventist de ziua a şaptea care ocupă o poziţie atât de înaltă.

  Înmagazinând în mintea noastră minunatele făgăduinţe ale lui Dumnezeu, ne pregătim arme eficiente pentru a dejuca planurile lui Satana. În curând, nu vom mai avea nici Biblii, nici cărţi de imnuri, dar le vom putea citi de pe ecranul minţii noastre, dacă le-am memorat. „Numai aceia care şi-au întărit mintea cu adevărurile Bibliei vor rezista în ultimul mare conflict” (Tragedia veacurilor, p. 525).

  Să ne luăm drept ţintă ca zilnic să culegem perle de rouă de pe pajiştea Scripturii şi să le păstrăm în cupa unei minţi curate, de unde slava cerească va izvorî pentru a-i lumina şi pe cei din jur.

  Magdalena Toma, Arad

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...