Energia soarelui

  Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. – Matei 5:14

  Sunt uimită de numărul mare de obiecte care funcţionează astăzi cu energie solară. Am început cu o simplă lampă solară de grădină. Cu timpul, la decorul grădinii, s-au adăugat broaşte, fluturi şi o bufniţă, împreună cu diferite lămpi solare de variate forme care îşi schimbă culoarea. În funcţie de cât de mult se încarcă panoul solar în timpul zilei, aceste lămpi luminează mai mult sau mai puţin noaptea. Uneori nu foarte mult după o zi mohorâtă.

  Ştiu sigur că energia „Soarelui Neprihănirii” – care este Isus, Salvatorul nostru – funcţionează în viaţa noastră zi şi noapte. Când alegem să Îi predăm inima noastră, ea va fi umplută de energie, astfel încât să fim nişte lumini vii, dând mărturie în faţa altora cu privire la Isus.

  Pe pervazul geamului, în interiorul casei, am câteva păsări solare care îmi luminează bucătăria după lăsarea întunericului; una dintre ele îşi schimbă culoarea şi ciripeşte. Dar lumina de la bucătărie trebuie să fie stinsă pentru a o putea vedea.

  Printre aceste păsări am şi un puişor care dă din aripi atunci când are încărcat panoul solar. Dintr-un motiv oarecare, la început, acest puişor avea nevoie de un imbold ca să înceapă să dea din aripi. Recent, acestuia i s-a alăturat o maimuţică ce dă din mâini. În prima dimineaţă, când a început să dea din braţe, maimuţica a activat nu ştiu cum şi puişorul.

  Soţul meu e la fel de fascinat ca şi mine privind cum aceste jucării solare de plastic dansează şi se mişcă toată ziua.

  Poate că nu e decât un lucru simplu, dar acesta mă duce cu gândul la influenţa noastră asupra altora pe calea vieţii. Matei 5:16 spune: „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.”

  Prin ascultare de Dumnezeu şi iubire faţă de El, viaţa noastră va reflecta exemplul pe care ni l-a lăsat El. După roadele noastre vom fi cunoscuţi. Galateni 5:22,23 spune: „Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.”

  Cu aceste calităţi putem cu smerenie să îi ajutăm pe alţii să devină activi în slujba lui Isus. Maimuţica probabil că impulsionează puişorul prin vibraţii. Imboldurile noastre provin însă de la Duhul Sfânt. Fie ca puterea Soarelui Neprihănirii să ne energizeze astăzi viaţa!

  Lyn Welk-Sandy

  Energia soarelui - 2018. Cu aceste calităţi putem cu smerenie să îi ajutăm pe alţii să devină activi în slujba lui Isus. Maimuţica probabil că impulsionează puişorul prin vibraţii. Imboldurile noastre provin însă de la Duhul Sfânt. Fie ca puterea Soarelui Neprihănirii să ne energizeze astăzi viaţa!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...