Energia soarelui

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. – Matei 5:14

Sunt uimită de numărul mare de obiecte care funcţionează astăzi cu energie solară. Am început cu o simplă lampă solară de grădină. Cu timpul, la decorul grădinii, s-au adăugat broaşte, fluturi şi o bufniţă, împreună cu diferite lămpi solare de variate forme care îşi schimbă culoarea. În funcţie de cât de mult se încarcă panoul solar în timpul zilei, aceste lămpi luminează mai mult sau mai puţin noaptea. Uneori nu foarte mult după o zi mohorâtă.

Ştiu sigur că energia „Soarelui Neprihănirii” – care este Isus, Salvatorul nostru – funcţionează în viaţa noastră zi şi noapte. Când alegem să Îi predăm inima noastră, ea va fi umplută de energie, astfel încât să fim nişte lumini vii, dând mărturie în faţa altora cu privire la Isus.

Pe pervazul geamului, în interiorul casei, am câteva păsări solare care îmi luminează bucătăria după lăsarea întunericului; una dintre ele îşi schimbă culoarea şi ciripeşte. Dar lumina de la bucătărie trebuie să fie stinsă pentru a o putea vedea.

Printre aceste păsări am şi un puişor care dă din aripi atunci când are încărcat panoul solar. Dintr-un motiv oarecare, la început, acest puişor avea nevoie de un imbold ca să înceapă să dea din aripi. Recent, acestuia i s-a alăturat o maimuţică ce dă din mâini. În prima dimineaţă, când a început să dea din braţe, maimuţica a activat nu ştiu cum şi puişorul.

Soţul meu e la fel de fascinat ca şi mine privind cum aceste jucării solare de plastic dansează şi se mişcă toată ziua.

Poate că nu e decât un lucru simplu, dar acesta mă duce cu gândul la influenţa noastră asupra altora pe calea vieţii. Matei 5:16 spune: „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.”

Prin ascultare de Dumnezeu şi iubire faţă de El, viaţa noastră va reflecta exemplul pe care ni l-a lăsat El. După roadele noastre vom fi cunoscuţi. Galateni 5:22,23 spune: „Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.”

Cu aceste calităţi putem cu smerenie să îi ajutăm pe alţii să devină activi în slujba lui Isus. Maimuţica probabil că impulsionează puişorul prin vibraţii. Imboldurile noastre provin însă de la Duhul Sfânt. Fie ca puterea Soarelui Neprihănirii să ne energizeze astăzi viaţa!

Lyn Welk-Sandy

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video